Fletcher Hotels lijft failliet Kasteel Coevorden en bijbehorend Hotel De Vlijt in

Auteur: redactie
Overname Hotelketens 29 februari 2024
Fletcher Hotels lijft failliet Kasteel Coevorden en bijbehorend Hotel De Vlijt in

Per vrijdag 1 maart neemt Fletcher Hotels Kasteel Coevorden en het bijbehorende luxe viersterren Hotel De Vlijt over, dat verder zal gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Coevorden. Het hotel en kasteel komt hiermee in handen van een grote partij met veel ervaring die de doorstart van deze prachtige locatie mogelijk maakt. Het hotel ging hiervoor door het leven als H-Design Hotel Kasteel Coevorden, maar exploitant H-Design Coevorden werd vorige maand failliet verklaard.

Het in de kern van deze vestingstad gelegen kasteel uit de elfde eeuw met slotgracht alsmede het honderdjarige graanpakhuis waarin het hotel gevestigd is, zijn tezamen een markante bezienswaardigheid. Dit is immers het enige in Noord Nederland gelegen kasteel en staat bovendien in de provincie-vlag van Drenthe. Met deze overname houdt Fletcher Hotels de historie van Drenthe (en dus van Nederland) in ere.

Behoud van Rijksmonument met horecagelegenheid

Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels, vertelt: “Een faillissement van een horecagelegenheid gaat mij echt aan het hart. Ontslagen liggen immers op de loer, evenals verloedering van het pand en tegenslagen voor de leveranciers en derden. Ik ben daarom dan ook blij dat het ons is gelukt om dit hotel en kasteel over te nemen. Een Rijksmonument als Kasteel Coevorden, midden in het groene landschap van Drenthe, moet mijns inziens behouden blijven vanwege de historische waarde en het toeristisch belang ten gunste van de ondernemers van de stad.”

Bij Kasteel Coevorden zitten er daarom dit keer slechts vijf dagen tussen de officiële overname en het hijsen van de Fletcher-vlag waardoor wederom een overgang is gegarandeerd zonder sluiting. “Het maakt mij trouwens iedere keer weer trots hoe snel en enthousiast een dergelijke overname wordt gerealiseerd door alle medewerkers van het hoofdkantoor die het huidige personeel inzicht geven in de vele voordelen van het werken bij Fletcher Hotels”, aldus Rob Hermans.

Faciliteiten leisure en zakelijk

Hotel: Het boetiek hotel, waar historie en modern comfort samensmelten, biedt uitzicht op de slotgracht en de haven en telt 24 kamers die zowel per trap als lift te bereiken zijn. Het is een perfecte uitvalsbasis om de historische vestingstad te ontdekken alsmede wandelingen of fietstochten door de weidse Drentse natuur te ondernemen.

Restaurant: Het sfeervolle à la carte restaurant, gevestigd in het kasteel, is een begrip in de regio. Welke zijn karakteristieke ambiance zal behouden en een veelzijdige menukaart zal draaien. 

Kasteel: acht zeer sfeervolle ruimten, waar de historie nog doorsijpelt maar toch moderne faciliteiten aanwezig zijn, die beschikbaar zijn voor conferenties, vergaderingen en (trouw)feesten.

Het terras is aan de achterzijde en biedt vele eventsmogelijkheden. Bij zakelijke evenementen waar meer kamers zijn gewenst, is een pendeldienst mogelijk naar het nabij gelegen Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen.

Dit kasteel is een officiële trouwlocatie en biedt alles wat een trouwerij verlangt: een sprookjesachtige omgeving, gewenste catering en mogelijkheid tot overnachting. Eventueel extra benodigde kamers zijn bereikbaar via een pendelbus in het nabijgelegen Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen.

Fletcher Hotels nam onlangs ook het failliete vijfsterrenhotel The Slaak Rotterdam over. Hospitality Management sprak eind vorig jaar uitgebreid met CEO Rob Hermans over de toekomstplannen van de keten.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws