Fletcher hoteltoren geopend

12 januari 2013
Fletcher hoteltoren geopend

Het nieuwe Fletcher Hotel Amsterdam, gelegen aan de A2/A9, is geopend. De 60 meter hoge hoteltoren met 120 kamers heeft een futuristisch design van de buitenkant en is ‘eco-chic’ van binnen.

*Landmark voor Amsterdam*
De eerste schetsen van het hotel dateren van 2006/2007. BenthemCrouwel won met een ontwerp voor opdrachtgever M. Caransa BV een prijsvraag van de gemeente Amsterdam. De vraag was om een gebouw te ontwerpen dat als landmark het ‘begin’ en het ‘einde’ van de stad kon markeren. Na een voorspoedige bouw kunnen aanstaande vrijdag de eerste gasten gebruik maken van de diverse restaurant –en overnachting faciliteiten.

*Pi*
Geheel in lijn met het opvallende ronde ontwerp, hebben zowel Skyrestaurant, Skylounge en –bar en de Skyboardrooms de naam Pi gekregen. Pi is de wiskundige verhouding tussen de diameter en de omtrek van een cirkel.

*Skyrestaurant Pi*
Het futuristische hotel beschikt over een dakterras op de 19e etage voor de rokers. Daaronder bevindt zich het Skyrestaurant Pi dat – geheel rondom – een wijds uitzicht biedt over de stad Amsterdam. “Een geheel rond restaurant met open keuken op grote hoogte is spectaculair en een aanwinst voor Amsterdam,” aldus Chris Luken, chairman van Fletcher Hotels.

*Skylounge –en bar Pi*
Skylounge & bar Pi op de 17e etage heeft een bar van 11 meter lang en is dé plek voor cocktails, sushi en fingerfood. De skylounge herbergt één van de grootste pianovleugels ter wereld, de Whaletone, gebouwd in de vorm van een walvis.

*Skyboardrooms Pi*
Op de 16e etage bevinden zich de vijf multifunctionele vergaderruimtes, tevens ‘s avonds geschikt voor private dining voor bedrijven en particulieren. Het hotel telt 120 luxe designkamers op vier sterren niveau. Op de begane grond is een Brizio Coffee Bar gehuisvest met een breed assortiment verse koffie en bagels. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond.

~Frank Lindner~

Overig nieuws