Fletcher neemt Hotel Gaasterland Friesland over

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen Opening 30 augustus 2022
Fletcher neemt Hotel Gaasterland Friesland over

Aan het huidige aanbod hotels voegt hotelketen Fletcher Hotels per 1 november a.s. het 70 kamers tellende 3-sterren Hotel Gaasterland in het Friese Rijs toe. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels in Nederland. De daadwerkelijke opening van het hotel voor gasten zal nog even op zich laten wachten. Fletcher Hotels heeft aangeven na de officiële overdracht eerst te starten met een complete renovatie alvorens de Fletcher vlag op het hotel zal wapperen en de deuren zullen openen.  

Renovatie na overname

Hoteliers Harry en Anja de Jong, die ruim 13 jaar geleden het horecabedrijf Hotel Gaasterland overnamen van oud eigenaar Koos de Jong, hebben de afgelopen jaren veel succes geboekt met o.a. op senioren gerichte bus- en bridgereizen. Na jaren non-stop te hebben gewerkt, zijn zij toe aan wat meer rust en ruimte voor andere dingen. Daarnaast is het hotel, dat nog in authentieke Gaasterlandse stijl verkeerd, toe aan renovatie wat door de nieuwe eigenaar zal worden opgepakt. Na de officiële overdracht op 1 november 2022 aan Fletcher Hotels gaat het hotel de komende maanden op slot voor de renovatiewerkzaamheden. Het hotel zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 worden heropend.

Veelzijdig en vele mogelijkheden

Het authentieke hotel ligt op een prachtige locatie aan de rand van het eeuwenoude Rijsterbos, vlak bij het IJsselmeer. Het beschikt momenteel over 70 hotelkamers, een restaurant met café en terras, meerdere vergaderzalen en vier bowlingbanen. Bij Fletcher Hotels lag er altijd al de wens om een hotel dicht bij de Friese meren te openen. De omgeving van dit hotel sluit feilloos aan op deze wens en de behoeften van onze gasten. Watersporters, wandelaars, fietsers en cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de nabije omgeving kan men genieten van helder vis- en zwemwater, uitgestrekte bossen, frisgroene weilanden en karakteristieke dorpen. Dit past perfect bij het huidige aanbod van Fletcher Hotels en is een mooie uitbreiding van het reeds brede aanbod”, vertelt Ben de Ruijter – Director of Operations bij Fletcher Hotels. “Momenteel wordt er gewerkt aan een plan voor de renovatie van het hotel. Het aantal kamers zal gelijk blijven en het restaurant zal een knus à la carte restaurant worden waar iedereen welkom is en gezellig samenkomen centraal staat. Hoe en wat er verder allemaal gaat worden aangepakt is afhankelijk van de investeringsbegroting. Maar dat we de komende maanden gaan renoveren ligt al vast.”

De toekomst

Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen dat is uitgegroeid tot een keten met ruim 110 unieke hotels in eigendom, inclusief Hotel Gaasterland. De groei van de hotelketen zet gestaag voort. Ook het aantal restaurants en concepten groeit in een stijgende lijn. De hotelketen verwacht in 2023 nog enkele mooie plannen, waaronder verbouwingen en openingen, te kunnen delen. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws