Foto's: Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend

Auteur: Redactie
Opening 27 maart 2023
Foto's: Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend

Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is vrijdag 24 maart officieel geopend. Burgemeester van Hilvarenbeek, Evert Weys en Stijn Smeulders, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, verrichtten met een druk op de knop de officiële opening. 

Meer foto's onderaan de pagina

Het hotel bestaat uit vijftien accommodaties van één verdieping. De in totaal 112 kamers en suites zijn allen gelegen rondom een savanne waarop giraffen, zebra's, neushoorns, struisvogels en watoessirunderen lopen. Deze dieren namen, enkele weken terug, intrek in de nieuwe savanne. Ontbijten en dineren kan in het Hogon House, waarin zich onder andere twee restaurants en enkele vergaderruimtes bevinden.

Extra mogelijkheden

Een jaar na de start van de bouw is het Safari Hotel officieel geopend, bijna vijf jaar na de opening van het Safari Resort. Dat is het eerste vakantiepark in Beekse Bergen waar gasten kunnen overnachten aan een savanne.

Met het hotel breidt Beekse Bergen de overnachtingsmogelijkheden uit. Stephanie Struis, general manager van het Safari Resort: “Uit onderzoek is gebleken dat gasten graag de mogelijkheid willen hebben om een kortere periode, bijvoorbeeld één of twee nachten, bij ons te verblijven.” Daarnaast is er volgens Struis een grote vraag naar ontzorging. “We bieden ze hier daarom een luxe hotelkamer, voorzien van alle gemakken, waar gasten kunnen aanschuiven voor het ontbijt en diner.”

Dogon

De bouwstijl en het interieur van het Safari Hotel is geïnspireerd op de Dogon. Deze bevolkingsgroep uit Mali woont in heel kenmerkende huizen, opgetrokken uit gele stenen en leem en voorzien van ronde, rieten daken.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.