Gasthoofdredacteuren nemen eerste exemplaar in ontvangst

Auteur: Redactie
Events Mensen 17 juni 2022
Gasthoofdredacteuren nemen eerste exemplaar in ontvangst

Onder het toeziend oog van het hele team van Landgoed De Wilmersberg, namen gasthoofdredacteuren Githa en Boudewijn van Vilsteren ‘hun’ Hospitality Management in ontvangst van hoofdredacteur David Bakker. De afgelopen maanden heeft het ondernemende echtpaar van Landgoed De Wilmersberg met veel plezier aan de juni-editie van Hospitality Management gewerkt.

Een halfjaar geleden kregen Githa en Boudewijn de vraag of zij eenmalig de redactionele koers van het vakblad voor de hotellerie wilden bepalen. Na een korte bedenkperiode – en een enthousiast ‘ja’ – werd de redactionele koers uitgestippeld. Transitie, dat werd de rode draad in hun editie. De hagelnieuwe Hospitality Management valt ieder moment bij iedere hotelier op de mat.

Paul Polman

Het is dan ook niet vreemd dat de voormalig CEO van Unilever, Paul Polman, de cover siert. Toen hij in 2009 de topman van de multinational werd, zette hij in op verduurzaming van het bedrijf. Met succes. Na zijn aftreden in 2019 blijft hij zich inzetten om gelijkgestemde CEO’s bij elkaar te brengen om de klimaatcrisis te lijf te gaan op corporate niveau. Winst maken en de planeet een stap verder helpen is volgens hem dan ook zeker haalbaar. Welke rol de hotellerie daarin kan spelen, vertelt hij in het vijf pagina tellend interview dat Githa en Boudewijn van Vilsteren zelf afnamen.

Toerisme

Het ondernemend echtpaar nam overigens de anderen twee interviews ook af. In gesprek met de gasthoofdredacteuren vertellen Evelyn Borgsteijn en Quirine ter Haar van MarketingOost over de transitie waar de vrijetijdseconomie zich in bevindt. Toerisme in Nederland is veel meer dan Amsterdam, de Zaanse Schans, de Keukenhof en Giethoorn. Nederland kende bijzondere jaren op het gebied van toerisme. Van een overvolle hoofdstad, naar lege pleinen en volle natuurgebieden. Hoe kan de sector een duurzame transitie maken waarin meer regio’s profiteren? Ter Haar en Borgsteijn delen hun visie.

Leiderschap

De ontwikkelingen op het gebied van leiderschap werd door Githa en Boudewijn besproken met Roek Lips, Viona Terleth en Morten Hjort, alle drie expert op het gebied van leiderschap. Waar hebben millennials behoefte aan en waarom kiest de generatie Gen Z ervoor om voor een bedrijf te werken dat een maatschappelijk doel nastreeft? Is hiërarchisch leiderschap nog de manier om een hotelbedrijf te leiden? De drie tafelgasten bediscussiëren hun bevindingen onder begeleiding van de gasthoofdredacteuren. Het fenomeen dienend leiderschap wordt tijdens dit rondetafelgesprek uitgebreid besproken. Past het binnen de hotellerie?

Verder kropen de columnisten in de pen, het laatste nieuws werd verzameld en geduid, achtergronden werden geanalyseerd en opgeschreven… Beetje bij beetje kreeg Hospitality Management vorm. De vormgeving boetseerde de rauwe teksten en prachtige fotografie tot een samenhangend geheel. Dit weekend valt ‘ie bij iedere hotelier op de deurmat. Vanaf volgende week staat de nieuwste editie op de website.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Fotografie Marloes Sahin

Overig nieuws