Gevulde kipfilet met paddenstoelen

1 januari 2016 | Jorien Slager

De zomer is voorbij en de herfst heeft haar intrede gedaan. Tijd om een recept uit te proberen dat past in het seizoen. Deze kipfilets zijn verrassend smaakvol en zeer geschikt voor een pikante lunch, gecombineerd met een heerlijk broodje. Ook als avondmaaltijd zijn de kipfilets uitstekend te serveren. Even aanvullen met aardappelpuree en spruitjes – en de donkere herfstdagen worden een stuk korter.

Ingrediënten (10 personen)

10 kipfilets
750 gram roompaté
10 bosuitjes
1500 gram gemengde paddenstoelen
10 sjalotjes (of 5 kleine uien), fijngehakt
5 flesjes bokbier
boter, olijfolie
peper, zout, honing, tijm (vers of in gedroogde vorm)
sinaasappelmarmelade
gevogeltefond of 2,5 blokjes kippenbouillon
houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij slager)

Bereidingswijze:

Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem de helft apart, snijd deze in kleine blokjes en meng ze met de paté.

Snijd de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenzijde met marmelade. Leg de bosui in de lengte en vul de kip met het patémengsel. Vouw de filets dicht en bind ze met prikkers of garen bij elkaar. Verhit wat olie en schroei de filets dicht. Het mag best een beetje bruinig worden. Voeg hierna wat boter toe en vervolgens de sjalotjes. Bestrooi deze halverwege met peper, zout, honing en tijm. Haal de filets als deze gaar zijn uit de pan en houd ze warm.

Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bokbier en fond/kippenbouillon. Laat de saus inkoken en breng eventueel op smaak met de honing, tijm peper en zout. Laat op het laatste moment de rest van de paddenstoelen in de saus meewarmen en bind de saus met een klontje koude boter. Ontdoe eventueel de gevulde filets van het garen en rangschik ze in plakjes op het bord. Doe hierover wat van de saus en een takje verse tijm.

Serveren:

Voor de lunchvariant: gebruik geen al te kruidige broodjes in verband met smaakverwarring. Gebruik liever luchtige, witte broodjes met bloem en een licht krokant korstje.

Voor de avondvariant: gebruik verse spruitjes, al dan niet aangemaakt met wat nootmuskaat en aardappelpuree. Deze wordt extra lekker als er enkele versnipperde kastanjes doorheen worden geroerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: