Gevulde kipfilet met paddenstoelen

1 januari 2016 | Jorien Slager

De zomer is voorbij en de herfst heeft haar intrede gedaan. Tijd om een recept uit te proberen dat past in het seizoen. Deze kipfilets zijn verrassend smaakvol en zeer geschikt voor een pikante lunch, gecombineerd met een heerlijk broodje. Ook als avondmaaltijd zijn de kipfilets uitstekend te serveren. Even aanvullen met aardappelpuree en spruitjes – en de donkere herfstdagen worden een stuk korter.

Ingrediënten (10 personen)

10 kipfilets
750 gram roompaté
10 bosuitjes
1500 gram gemengde paddenstoelen
10 sjalotjes (of 5 kleine uien), fijngehakt
5 flesjes bokbier
boter, olijfolie
peper, zout, honing, tijm (vers of in gedroogde vorm)
sinaasappelmarmelade
gevogeltefond of 2,5 blokjes kippenbouillon
houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij slager)

Bereidingswijze:

Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem de helft apart, snijd deze in kleine blokjes en meng ze met de paté.

Snijd de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenzijde met marmelade. Leg de bosui in de lengte en vul de kip met het patémengsel. Vouw de filets dicht en bind ze met prikkers of garen bij elkaar. Verhit wat olie en schroei de filets dicht. Het mag best een beetje bruinig worden. Voeg hierna wat boter toe en vervolgens de sjalotjes. Bestrooi deze halverwege met peper, zout, honing en tijm. Haal de filets als deze gaar zijn uit de pan en houd ze warm.

Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bokbier en fond/kippenbouillon. Laat de saus inkoken en breng eventueel op smaak met de honing, tijm peper en zout. Laat op het laatste moment de rest van de paddenstoelen in de saus meewarmen en bind de saus met een klontje koude boter. Ontdoe eventueel de gevulde filets van het garen en rangschik ze in plakjes op het bord. Doe hierover wat van de saus en een takje verse tijm.

Serveren:

Voor de lunchvariant: gebruik geen al te kruidige broodjes in verband met smaakverwarring. Gebruik liever luchtige, witte broodjes met bloem en een licht krokant korstje.

Voor de avondvariant: gebruik verse spruitjes, al dan niet aangemaakt met wat nootmuskaat en aardappelpuree. Deze wordt extra lekker als er enkele versnipperde kastanjes doorheen worden geroerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: