Gouden Eeuw Award voor Oostwegel

19 september 2013
Gouden Eeuw Award voor Oostwegel

Camille Oostwegel heeft de Gouden Eeuw Award gewonnen. De hotelier krijgt de onderscheiding voor zijn uitgebreide inzet voor de historie, kunst, natuur, cultuur en gastronomie in Nederland. Dat maakt
organisator Bewonder Nederland bekend. Hij krijgt deze prijs op 21 september tijdens het jubileum van de Gouden Eeuw Awards in Amsterdam.

*Carrière*
In 1969 begon Oostwegel met zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht die hij in 1972 afrondde. Daarna werkte hij een aantal jaar bij diverse Novotelvestigingen. Tijdens deze periode werd hij al snel exploitatiedirecteur en adviseur van de eerste Novotelvestigingen buiten Frankrijk (Brussel, Antwerpen, Luxemburg, Saarbrücken, Schiedam en Breda). In 1980 kwam hij terug naar Limburg en zette hij zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Hij begon met vier werknemers in zijn eerste restaurant, Kasteel Erenstein. De onderneming van Oostwegel bestaat uit hotels en restaurants, waaronder Château Neercanne, WinselerHof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws