Gouden Green Key voor Suitehotel Pincoffs

28 september 2010 |
Gouden Green Key voor Suitehotel Pincoffs<

Het Rotterdamse Suitehotel Pincoffs is onderscheiden met de Green Key, een internationaal keurmerk voor milieubewuste bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Het boutiquehotel bij de Entrepothaven op de Kop van Zuid bereikte met zijn inspanningen voor een beter leefmilieu het hoogste haalbare niveau: goud. Hiermee is Pincoffs niet alleen het hoogst gewaardeerde hotel op basis van reviews en beoordelingen op diverse websites, maar naar eigen zeggen ook het groenste hotel van Rotterdam.

Uitdragen
"Wij zijn super trots op het label", zegt Karen Hamerlynck van Pincoffs. "Al sinds de opening in 2008 zijn we een hotel met een groen hart, maar we vonden nu de tijd rijp dat ook uit te dragen."

Convenant
Onlangs tekenden ruim twintig hotels en congreslocaties in Rotterdam een convenant waarin ze de ambitie neerlegden dat alle deelnemers binnen twee jaar de Green Key zouden behalen. Pincoffs is het eerste hotel na de ondertekening van het convenant dat de Green Key Gold ontvangt.

Comfort en milieu gaan samen
Onder het motto ‘Suitehotel Pincoffs. Bijzonder groen’ heeft het hotel zijn inspanningen voor het milieu de afgelopen maanden nog zichtbaarder gemaakt. Het kleinschalige luxehotel met 17 kamers wil bewijzen dat luxe, een grote mate van comfort en een hart voor het milieu een gelukkige combinatie kunnen vormen. "Ik heb aan den lijve ondervonden dat de ondernemers van Pincoffs voor de toekenning van het keurmerk al heel 'groen' bezig waren", zei Marco Ouwerkerk van Ouwerkerk Projecten & Advies. Hij begeleidde Suitehotel Pincoffs naar de gouden status.

Biologisch
Het aantal biologische producten is de afgelopen maanden uitgebreid. Als biologische producten niet goed verkrijgbaar zijn, biedt Pincoffs Fair Trade producten aan. Bij het ontbijt worden de zoete broodbeleg producten van Fair Trade Original gepresenteerd. Het hotel serveert tegenwoordig de biologische thee van Mr. Jones.

Gerecyclede inrichting
De inrichting van Suitehotel Pincoffs bestaat uit design, antiek en meubels gemaakt van gerecyclede materialen. De Suite XXL is zelfs voor het grootste deel ingericht met door kunstenaars gemaakte meubels van fietsbanden, antieke deuren, autobanden, Delfts blauw porselein, zeekaarten, ondertapijt en een dukdalf. De hotelsleutelhangers zijn gemaakt van hergebruikt skai en zijn een goedlopend verkoopartikel.

Bestekla waar muziek in zat
De oude piano in de ontbijtzaal doet nu dienst als besteklade en de antieke klokken vormen een kunstwerk dat de glimlach van het hotel vormt. De klokken lopen niet; de wijzers staan in de smile-stand. In Pincoffs staat de tijd voor iedereen even stil.

Zuinig met water
Pincoffs maakt gebruik van groene stroom en heeft het personeel opgeleid om goed met energie, afval & water om te gaan. Met behulp van Liesting Import werden alle Ponsi-kranen en regendouches zuiniger gemaakt zonder verlies van comfort.

In april 2010 werd Suitehotel Pincoffs onderscheiden met de Ketelbinkie Prijs voor innovatief ondernemerschap.

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Regelgeving OTA's KHN
KHN roept nieuwe kabinet op om verbod op ‘beste prijsgaranties’ boekingssites 

Gisteren, donderdag 23 november, maakte de Belgische regering bekend dat zij een wetsvoorstel gaan indienen waarmee de ‘beste prijsgaranties’ van boekingssites, zoals Booking.com en Expedia, worden verboden. "Als dit verbod er in België komt, waarom dan ook niet in Nederland?&q...

Awards OTA's
HotelSpecials wint award voor Beste gebruik van Search in travel

HotelSpecials heeft de Dutch Search Award binnen weten te halen voor de categorie ‘Beste gebruik van Search in Travel’. Het in Haarlem gevestigde boekingsbedrijf verslaat hiermee de concurrenten OAD en Weekendjeweg. De Dutch Search Awards zet de topspelers van de Nederlandse searchin...

Personalia Chefs
Post-Plaza kiest voor kwaliteit met nieuwe Chef

Jarst Bekius is per direct de nieuwe Chef van Post-Plaza. Jarst komt van restaurant Ratatouille Food + Wine, het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant uit de Haarlemse binnenstad. Zijn carrière is hij gestart als souschef bij Vis en Ko, van SVH meester-kok Imko Binnerts. Met de aanstell...

Achtergronden
La Bergère Group wordt LBG Hotels & Spaces

LBG Hotels is voortaan de nieuwe merknaam waarmee La Bergère Group, het creatieve brein achter hippe en innovatieve hotels in Maastricht en Amsterdam, verder gaat. En dat betekent meer dan alleen een naamsverandering. Deze week presenteert LBG Hotels haar nieuwe positionering in de hospitalit...

Personeel
FNV Horeca wil in gesprek met horecamedewerkers over cao

FNV Horeca wil samen met ontevreden horecamedewerkers in gesprek over de de nieuwe horeca cao en organiseert bijeenkomsten. De werknemersorganisatie is niet blij met de uitkomst van de nieuwe cao horeca. Volgesn het FNV zal de koopkrachtdaling die in de afgelopen jaren is ontstaan niet verbeteren en...

Van der Valk
Bouw Van Der Valk Leeuwarden loopt vertraging op

Het nieuwe Van der Valk Hotel bij leeuwarden heeft vertraging opgelopen. De bouw van het hotel en het restaurant ligt zo'n zes weken achter op schema. Het hotel gaat daarom pas begin volgend jaar open, een exacte datum is nog niet bekend. Een van de oorzaken van de vertraging is het slechte, ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: