Het college: hoe wordt mijn hotel aantrekkelijk op de arbeidsmarkt?

Auteur: Redactie
Personeel HotelSummit 28 oktober 2021
Het college: hoe wordt mijn hotel aantrekkelijk op de arbeidsmarkt?

‘Personeelstekort zorgt voor extra werktaken’, ‘Horeca noodgedwongen dicht door personeelstekort en ‘Wanhopig op zoek naar personeel’… Zomaar wat koppen uit de grote dagbladen van de afgelopen dagen. Als er in één branche zichtbaar is hoe groot het personeelstekort is, dan is het in de horeca.

Het personeelstekort zorgt voor grote problemen in de hotellerie. Hoteleigenaren fungeren als chef-kok, werken zelf in de housekeeping of staan in de nachtelijke uren te werken als nachtportier. Om ervoor te zorgen dat de juiste doelgroep in deze krappe arbeidsmarkt wordt bereikt geeft Gusta Timmermans tijdens HotelSummit 2021 het interactieve college ‘Hoe wordt mijn hotels (weer) een aantrekkelijke werkgever in een overspannen arbeidsmarkt’. Een ‘must-see’ voor iedere hoteleigenaar en general manager. Schrijf je hier in voor HotelSummit.

Gusta Timmermans

Gusta Timmermans is een boegbeeld van recruitment in Nederland. Ze is de oprichtster van Recruitment Builders en adviseert, coacht en traint sinds 2018 organisaties over hun vraagstukken rond het aannemen van personeel en daarbij horende werkgeverspositionering. Door haar jarenlange ervaring in de uitzendbranche, als eigenaar van een eigen werving en selectiebureau, als hoofd recruitment bij ING Nederland en ING wereldwijd is zij inmiddels een absolute topexpert. Ze schreef twee boeken over het vak, recentelijk "Handboek Recruitment & Employer Branding" en eerder "199 vragen voor een succesvol selectiegesprek".

Over HotelSummit

HotelSummit is hét jaarcongres voor het hoge hotelmanagement met een inhoudelijk, informatief en inspirerend programma. Het congres heeft ieder jaar een rode draad. De rode draad wordt jaarlijks vastgesteld in overleg met de Raad van Advies en het thema dit jaar is: Een nieuw begin. Hier kunt u het volledige programma bekijken. HotelSummit 2021 vindt plaats op 15 november in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik.

Overig nieuws