Hilton Hotels enige hotelketen in top tien beste werkplekken

Auteur: redactie
Hotelketens Awards 19 juni 2023
Hilton Hotels enige hotelketen in top tien beste werkplekken

Hilton Nederland heeft een plek weten te veroveren in de top tien Best Workplaces. De hotelketen staat op plaats acht in de categorie Multinationals. De ranglijst is samengesteld aan de hand van stemmen van medewerkers door Great Place To Work Nederland, een internationaal onderzoeksbureau op het gebied van goed werkgeverschap.

Medewerkers van een organisatie krijgen een vragenlijst voorgelegd met daarop zestig stellingen over zaken als vertrouwen, trots en plezier. Deze lijst is in de periode april 2022 tot maart 2023 ingevuld en Great Place To Work heeft aan de hand van de antwoorden van de medewerkers een top tien opgesteld. Hilton is de enige hotelketen die terug te vinden is in deze ranglijst. De top drie wordt gevormd door Salesforce, leverancier van bedrijfssoftware, Atlassian, actief in softwareontwikkeling, en digital agency DEPT.

“Het is een prachtige uiting van waardering voor ons personeelsbeleid en het motiveert ons om continue te blijven investeren in ons personeel, hun ontwikkeling en hun talent”, vertelt Rowena Vermolen-Lodder, Director Human Resources van Hilton. De hotelketen, die acht vestigingen heeft in Nederland, is zuinig op zijn human capital. Zo ontvangen medewerkers zogeheten employee benefits, waardoor zij persoonlijke ondersteuning kunnen krijgen als zij dit nodig hebben.

“We stimuleren de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel mentaal als psychisch. Iemand met een gezonde wellbeing, die goed in het leven staat, is meer gemotiveerd om goed werk te verrichten.” Hilton biedt onder meer kortingen aan personeel, trainingen in andere vestigingen en uitwisselingstrajecten. “We proberen er als werkgever alles aan te doen om personeel zich zo divers en passend mogelijk te laten ontwikkelen. Dat is in het belang van hen en uiteindelijk ook in het belang van Hilton. Een goed hotel bestaat alleen met goed personeel”, sluit Vermolen-Lodder af.

Fotografie: Hilton Nederland

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws