Horeca naar de stembus deel vier: SP

3 maart 2021 | David Bakker
Horeca naar de stembus deel vier: SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers.

Benieuwd naar de andere politieke partijen? Lees hier de andere partijprogramma's

In deze rubriek laten wij aspecten uit het verkiezingsprogramma terugkeren die van toepassing zijn op het ondernemerschap: belastingen, arbeidsmarkt, onderwijs en het ondernemerschap. Alle andere aspecten laten we buiten beschouwing. Kijk voor de volledig verkiezingsprogramma’s op de website van de politieke partij. In de vierde aflevering van deze serie; SP.

De Socialistische Partij schrijft in haar verkiezingsprogramma dat het midden- en kleinbedrijf ontzettend belangrijk is voor de Nederlandse economie. De socialisten willen dat grote bedrijven meer belasting gaan betalen en dat jongeren een grote kans maken op de arbeidsmarkt.

Ondernemen

De partij van lijsttrekker Lilian Marijnissen wil hulp voor lokale ondernemers, onder meer door bestedingen voortaan ‘mkb-vriendelijk’ te maken, betere huurbescherming van panden en ondersteuning bij ziekte van werknemers.

Verder wil de SP dat - met een nationale investeringbank - lokale ondernemers makkelijker kunnen lenen en bevordert de partij duurzame vernieuwingen.

De SP wil de baangerelateerde investeringskorting afschaffen.

De Socialistische Partij wil de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek verhogen en daarmee het mkb steunen.

Arbeidsmarkt

Als het aan de SP ligt gaat de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar.

De Socialistische Partij wil de lasten op arbeid verlagen voor iedereen tot en met een modaal inkomen.

De SP wil het minimumloon verhogen tot 14 euro per uur.

Voor ZZP’ers wil de partij van Marijnissen de sociale zekerheid verbeteren. Onder andere door recht op pensioen en een collectieve verzekering tegen arbeidsongeschiktheid.

Onderwijs

De SP vindt dat veel kinderen beter leren op een werkplek dan in een klaslokaal. De partij geeft ruimte voor beroepsopleidingen in het mbo die aansluiten op de arbeidsmarkt.

Voor de jongeren die geen startkwalificatie kunnen halen wil de SP arbeidskwalificatie invoeren die duidelijk maakt wat hun vaardigheden zijn.

De partij van Marijnissen vindt dat studenten zonder schulden moeten kunnen studeren. Als het aan de SP ligt krijgen alle studenten voortaan aan studiebeurs.

Belastingen

De SP wil dat grote bedrijven meer belasting gaan betalen. Speciale belastingafspraken met multinationals wil de partij afschaffen.

De Socialistische Partij wil een specifieke ‘digitaks’ invoeren. De partij wil daarmee dat onlinebedrijven en internetplatforms hun bijdrage leveren.

De SP wil exclusieve privileges voor buitenlandse investeerders afschaffen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: