BBB 2011 geënt op �chte horecaondernemer

26 juli 2010 |
<

Van maandag 31 januari tot en met donderdag 3 februari 2011 staat de échte horeca-ondernemer centraal tijdens de 57e editie van de BBB in MECC Maastricht. De echte horeca-ondernemer kan zijn hart ophalen tijdens de 2011 editie van Nederlands oudste horecavakbeurs. Niet alleen zijn alle facetten voor een succesvolle bedrijfsvoering aanwezig, ook kan er kennis worden opgedaan en kunnen er contacten worden gelegd die een horecabedrijf in de volle breedte van het woord doen groeien.

Verrijking
Op het BBB themaplein dat centraal op de beursvloer gelegen is, kan de bezoeker zich drie dagen lang verrijken middels interessante lezingen en workshops. Relevante en specifieke onderwerpen voor de sectoren restaurant, café, fastservice en hotel zullen de revue passeren. Op de thema’s markt, trends, sales en personeel wordt dieper ingegaan.

Programmering
De BBB heeft een uitgebreide randprogrammering. De Columbus Trofee, aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzinnige horecaondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca, wordt op de eerste beursdag uitgereikt. Stichting Nationale Biertapwedstrijden organiseert op woensdag de Nationale Biertapwedstrijden. Woensdagmiddag vindt het Nederlands Kampioenschap Oesters Openen plaats. Tijdens deze wedstrijd strijden 12 finalisten om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen. Traditiegetrouw organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) gedurende alle beursdagen een zevental wedstrijden, waarmee zij trachten het horecavak te promoten. Nieuw in de SEC stand is de Italiaanse wedstrijd die Culinair Itali√ę namens ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners) op dinsdag organiseert. Op het BBB Speciaalbier Plein kunnen speciale, verrassende bieren geproefd worden.

'Lucht' tussen beurzen
Op verzoek van vele exposanten vindt de komende editie van de BBB niet in week 4, maar in week 5 plaats. Zij vonden een week extra ‚Äėlucht‚Äô tussen de Horecava en BBB wenselijk. Na hier als RAI Groep naar gekeken te hebben, is met deze koerswijziging ingestemd. De extra tijd die zo is gecre√ęerd, kan door de exposanten benut worden om leads op te volgen.

Bezoekers
Tijdens BBB 2011 presenteren ruim 200 exposanten zich. Meer dan 20.000 bezoekers worden verwacht. Hiervan bestaat het voornaamste deel uit beslissingsbevoegde horecaondernemers. Ook personen die verbonden zijn aan relevante kennis- en opleidingsinstellingen, overheidsinstellingen, adviseurs, trendwatchers en media behoren tot de bezoekers.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Ondernemen
Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl veel hotels de deuren dicht hadden, werd achter die gesloten deuren een plan gesmeed om het hotel vol te krijgen na de lockdown. Want het moest vo...

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: