Hotel de Wereld naar Jaap Venendaal

28 juni 2013
Hotel de Wereld naar Jaap Venendaal

Hotelondernemer Jaap Venendaal neemt de exploitatie van Hotel de Wereld in Wageningen over. Daarmee komt het aantal hotels dat Venendaal in beheer heeft op zeven. Addie Roelofsen, sinds
2003 directeur-eigenaar van het hotel en de restaurants O Mundo (in het hotel), Koekoekpannenkoek en Drink & Bites (beide gevestigd in Wageningen), wordt de rechterhand voor alle hotels en restaurants uit de portefeuille van Venendaal.

*Vertrouwen en geloof*
Jaap Venendaal: “We zijn ervan overtuigd, dat we samen een toekomst hebben, dus dit gaat ons lukken. We doen dit op basis van duidelijke afspraken, vol vertrouwen in elkaar en met geloof in onszelf. Kijk eens naar wat hij (Roelofsen, red.) tot nu gedaan heeft! Hij heeft Hotel de Wereld neergezet als een geweldig hotel met een fantastisch restaurant mét Michelinster. Dat zegt alles over de kwaliteiten van Roelofsen, een vakman pur sang en net zo gedreven als ik.”

*Kweekvijver*
Venendaal vervolgt: “Deze overname heeft geen consequenties voor het personeel. We gaan Hotel de Wereld, O Mundo, Koekoekpannenkoek en Drinks & Bites gebruiken als kweekvijver voor partnerhotel Hotel de Wageningsche Berg, dat in december wordt heropend. Dit nieuwe hotel wordt een toplocatie, minstens van hetzelfde niveau als Hotel de Wereld, maar dan met veel meer (108) kamers, een restaurant, banquetingfaciliteiten tot 900 personen, allen op topniveau. Hotel de Wageningsche Berg ligt op één van de mooiste locaties van Nederland. Het wordt één van de mooiste hotels van Nederland”.

*Portefeuille*
Venendaal sluit niet uit dat er nog meer hotels onder zijn paraplu komen. De portefeuille bestaat nu uit: Hotel de Wereld, Hof van Wageningen, Hotel de Wageningsche Berg, Hotel Frerikshof in Winterswijk, Landgoed Avegoor in Ellecom, Hotel PTC+ in Ede en het nog te bouwen Hotel Ede naast Cinemec.

Op de foto: Addie Roelofsen en Jaap Venendaal

"Frank Lindner":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws