Hotel Facility Concepts en Hospitality Support Group bundelen krachten

Auteur: Redactie
Ondernemen Personalia 19 juli 2022
Hotel Facility Concepts en Hospitality Support Group bundelen krachten

Jan Roersma, eigenaar van Hospitality Support Group (HSG) en Pancras Evers, managing director van Hotel Facility Concepts (HFC), tekenden 1 juli jl. de overeenkomst waarna de activiteiten van HSG ondergebracht worden bij HFC Group. De activiteiten van HSG, expert in hotelconsultancy, -ontwikkeling, en -investeringen, worden ondergebracht onder dezelfde holding als HFC. Voor HSG betekent deze samenwerking dat het een nieuwe eigenaar krijgt die internationale hotels en hotelketens in Europa en de Verenigde Staten ontzorgt in facility services via integraal facility management. HFC versterkt hiermee haar strategische positie binnen de internationale hotelindustrie op het gebied van hotelvastgoed en strategisch facility management. Zowel HSG als HFC blijven zelfstandig opereren en hun eigen naam behouden.

Verbreding servicepakket Hotel Facility Concepts

HFC, de internationale strategische facilitaire multiservice dienstverlener, heeft als missie de beste gastervaring te creëren en daarmee een positieve impact op de merkwaarde, winst en vastgoed te realiseren. Met de overname van HSG verwacht HFC haar hotelpartners, vanaf ontwikkelingsfase tot en met de operationele fase, nog beter te kunnen helpen met het verbeteren van hun merkbeleving en verhoging van de waarde van hun vastgoed.

Pancras Evers: “Door de combinatie van kennis en ervaring op het gebied van hotelvastgoed en hotelexploitatie in de breedste zin van het woord, is HSG een ideale aanvulling op onze internationale waarde propositie. Naast Integraal Facilitair Management (IFM) kunnen we nu ook in andere expertises onze klanten ontzorgen. Op dit moment is HFC als consultant al actief, zoals in een uitdagend hybride hospitality project in London waar we Private Equity adviseren vanaf initiatie tot realisatie. De combinatie met HSG is daarom ook meer dan welkom. De internationale hotelindustrie, eigenaren, ontwikkelaars en financiers, kunnen ons op deze manier vanaf moment één betrekken om het juiste hotel, op de juiste locatie te realiseren met een zo efficiënt mogelijke facility management operatie.”

Europese ambities Hospitality Support Group

In de afgelopen 15 jaar heeft HSG onder leiding van Jan Roersma en Amanda Boesjes zich bewezen als waardevolle partner voor hoteleigenaren, -ontwikkelaars en financiers in de Benelux. De ambitie van HSG is om te zorgen dat de juiste hotels op de juiste locatie worden ontwikkeld tegen de juiste voorwaarden. Hierop hebben veel factoren invloed welke in de HSG modellen en werkwijze worden behandeld en verwerkt. Amanda Boesjes wordt managing partner en Jan Roersma is benoemd als non-executive director HFC Group.  

Amanda Boesjes: “Opgedane kennis vanuit de operatie van HFC is van onschatbare waarde voor de vastgoedservices van HSG. Hotelvastgoed is exploitatie gebonden vastgoed wat betekent dat een optimale operatie en gasttevredenheid directe invloed hebben op de waarde van het gebouw. Door de onderlinge kennisdeling kunnen zowel de services van HFC als van HSG floreren. Hotels ontwikkelen gestuurd vanuit de exploitatie waarbij waardecreatie op alle facetten ontstaat.”

Kansen creëren voor klanten

Beide bedrijven zullen in eerste instantie afzonderlijk opereren en dit betekent dat er geen veranderingen plaats zullen vinden wat betreft vaste aanspreekpunten. Na de eerste strategische verkenningen gaan HFC en HSG kennis en expertise uitwisselen en hun samenwerking verder ontwikkelen en intensiveren. Door het bundelen van deze krachten worden partners nú, en in de toekomst, nog beter bediend.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws