Hotel Jakarta Amsterdam opent pop-up restaurant in Rotterdam

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart 2018 nemen de Café Jakarta’s executive chef Stéphane Besse en executive sous-chef Rendy Reanaldy het stokje over van NY Basement chef-kok Edward de Ridder. Tijdens deze twee dagen kan er voor het eerst geproefd worden van de keuken van het nieuw te openen WestCord Hotel; Hotel Jakarta Amsterdam.

Oriëntaalse gerechten

Bij Café Jakarta komen uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oriëntaalse gerechten met een Nederlandse twist. Westerse producten worden op Oosterse wijze bereid. Rotterdam krijgt met pop-up Café Jakarta de primeur. Gedurende deze twee dagen kunnen gasten genieten van avontuurlijke gerechten. Op 5 en 6 april 2018 wordt op een nog geheime locatie het pop-up restaurant in Amsterdam gelanceerd. 

Amsterdam & Rotterdam
 

De ziel van wereldontdekkers en handelsreizigers. Hoewel Rotterdam en Amsterdam verschillen als dag en nacht, is er toch iets wat de steden verbindt. De rijke geschiedenis van de Nederlandse zeevaart is er bijna voelbaar. Waar op de kop van het Java-eiland in Amsterdam ooit duizenden reizigers naar Nederlands-Indië vertrokken, scheepten op de Kop van Zuid in Rotterdam vele duizenden emigranten naar Amerika in. Deze historische plaatsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden gemarkeerd door twee prominente gebouwen van WestCord Hotels: Hotel Jakarta Amsterdam in aanbouw en Hotel New York. Aan Hotel New York de eer om de eerste pop-up van Café Jakarta te hosten.

Café Jakarta


Het nieuwe restaurant van Hotel Jakarta Amsterdam wordt een feest voor de zintuigen. Café Jakarta creëert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar kruiden blenden, specerijen mixen en smaken versmelten. Café Jakarta is even exotisch als vertrouwd, net zo avontuurlijk als gastvrij. Een ontmoetingsplek waar iedereen zich senang voelt.

Gasten die de keuken van Hotel Jakarta Amsterdam willen ontdekken op woensdag 14 maart of donderdag 15 maart bij de pop-up in NY Basement, kunnen een reservering maken per e-mail naar info@nybasement.nl of via de website hotelnewyork.nl/nybasement/reserveren/
 

De chefs


Stephane Besse is geboren in Bordeaux. Zijn vader was patissier voor sterrenchefs en hij wakkerde bij Stephane de passie voor koken aan. Stephane werkte twee jaar voor de Roux broers, onder meer in het befaamde restaurant Le Gavroche in Londen, en vertrok daarna naar Amsterdam om te werken als executive sous chef van Hotel Sofitel de Grand bij Cafe Roux en Restaurant Bridges. In 2009 startte hij bij het Fashion Hotel in Amsterdam. Met Hotel Jakarta Amsterdam begint hij als executive chef aan zijn volgende culinaire reis samen met executive sous-chef Rendy Reanaldy. Rendy is in 1986 geboren in Bandung op Java. Na de hotelschool in Bandung verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte onder meer bij Restaurant het Bosch en Restaurant Blaauw. Rendy heeft enorm veel kennis van de Oosterse producten, cultuur en foodtrends in Indonesië en vormt een sterk team met Stephane.

Over Hotel Jakarta Amsterdam
Op de kop van Java-eiland in Amsterdam wordt gebouwd aan een bijzonder duurzaam hotel met een spectaculaire architectuur. Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee een innovatieve koers vaart. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam wat naar verwachting in mei 2018 haar deuren gaat openen voor toeristen, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en de inwoners van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in, dat naast een architectonisch hoogstaand ontwerp uitblinkt in duurzaamheid en publieke programmering.

In het centrale atrium op de begane grond wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Hiernaast wordt Café Jakarta gebouwd; een groot restaurant met oesterbar. De ruimte wordt transparant, uitnodigend en combineert een industrieel karakter met een modern-Aziatische uitstraling. De horeca fungeert als ontmoetingsplek tussen hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers. Een inspirerende locatie waar gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: