Hotel Jakarta Amsterdam opent pop-up restaurant in Rotterdam

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart 2018 nemen de Café Jakarta’s executive chef Stéphane Besse en executive sous-chef Rendy Reanaldy het stokje over van NY Basement chef-kok Edward de Ridder. Tijdens deze twee dagen kan er voor het eerst geproefd worden van de keuken van het nieuw te openen WestCord Hotel; Hotel Jakarta Amsterdam.

Oriëntaalse gerechten

Bij Café Jakarta komen uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oriëntaalse gerechten met een Nederlandse twist. Westerse producten worden op Oosterse wijze bereid. Rotterdam krijgt met pop-up Café Jakarta de primeur. Gedurende deze twee dagen kunnen gasten genieten van avontuurlijke gerechten. Op 5 en 6 april 2018 wordt op een nog geheime locatie het pop-up restaurant in Amsterdam gelanceerd. 

Amsterdam & Rotterdam
 

De ziel van wereldontdekkers en handelsreizigers. Hoewel Rotterdam en Amsterdam verschillen als dag en nacht, is er toch iets wat de steden verbindt. De rijke geschiedenis van de Nederlandse zeevaart is er bijna voelbaar. Waar op de kop van het Java-eiland in Amsterdam ooit duizenden reizigers naar Nederlands-Indië vertrokken, scheepten op de Kop van Zuid in Rotterdam vele duizenden emigranten naar Amerika in. Deze historische plaatsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden gemarkeerd door twee prominente gebouwen van WestCord Hotels: Hotel Jakarta Amsterdam in aanbouw en Hotel New York. Aan Hotel New York de eer om de eerste pop-up van Café Jakarta te hosten.

Café Jakarta


Het nieuwe restaurant van Hotel Jakarta Amsterdam wordt een feest voor de zintuigen. Café Jakarta creëert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar kruiden blenden, specerijen mixen en smaken versmelten. Café Jakarta is even exotisch als vertrouwd, net zo avontuurlijk als gastvrij. Een ontmoetingsplek waar iedereen zich senang voelt.

Gasten die de keuken van Hotel Jakarta Amsterdam willen ontdekken op woensdag 14 maart of donderdag 15 maart bij de pop-up in NY Basement, kunnen een reservering maken per e-mail naar info@nybasement.nl of via de website hotelnewyork.nl/nybasement/reserveren/
 

De chefs


Stephane Besse is geboren in Bordeaux. Zijn vader was patissier voor sterrenchefs en hij wakkerde bij Stephane de passie voor koken aan. Stephane werkte twee jaar voor de Roux broers, onder meer in het befaamde restaurant Le Gavroche in Londen, en vertrok daarna naar Amsterdam om te werken als executive sous chef van Hotel Sofitel de Grand bij Cafe Roux en Restaurant Bridges. In 2009 startte hij bij het Fashion Hotel in Amsterdam. Met Hotel Jakarta Amsterdam begint hij als executive chef aan zijn volgende culinaire reis samen met executive sous-chef Rendy Reanaldy. Rendy is in 1986 geboren in Bandung op Java. Na de hotelschool in Bandung verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte onder meer bij Restaurant het Bosch en Restaurant Blaauw. Rendy heeft enorm veel kennis van de Oosterse producten, cultuur en foodtrends in Indonesië en vormt een sterk team met Stephane.

Over Hotel Jakarta Amsterdam
Op de kop van Java-eiland in Amsterdam wordt gebouwd aan een bijzonder duurzaam hotel met een spectaculaire architectuur. Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee een innovatieve koers vaart. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam wat naar verwachting in mei 2018 haar deuren gaat openen voor toeristen, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en de inwoners van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in, dat naast een architectonisch hoogstaand ontwerp uitblinkt in duurzaamheid en publieke programmering.

In het centrale atrium op de begane grond wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Hiernaast wordt Café Jakarta gebouwd; een groot restaurant met oesterbar. De ruimte wordt transparant, uitnodigend en combineert een industrieel karakter met een modern-Aziatische uitstraling. De horeca fungeert als ontmoetingsplek tussen hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers. Een inspirerende locatie waar gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards
blooming hotel wint de Zoover Award voor beste hotel van Nederland

Eind 2019 werd blooming hotel, gevestigd in Bergen (NH), reeds verkozen tot Nederlands Meest Duurzame Hotel. Een fantastische prestatie op zich. En dat gasten dat waarderen werd wederom overduidelijk tijdens de jaarlijkse Zoover Awards voor accommodaties. In verschillende categorieën, van campi...

Opening Onderwijs
Stenden Hotel opent eerste Pop-up Campus Hotel van Leeuwarden

Op maandag 3 februari om 10:30 uur wordt het Pop-Up Campus Hotel feestelijk geopend. Tegelijkertijd starten bouwvakkers aan de overkant met het slopen en opbouwen van het oude Stenden Hotel. Stenden Hotel in Leeuwarden ondergaat een volledige renovatie en uitbreiding. Er wordt een nieuwe verdiepi...

Opening Internationaal
Mercure Liège City Centre opent haar deuren

Vandaag opent Mercure Liège City Centre officieel haar deuren na een complete rebranding. Het viersterrenhotel is gevestigd aan de Rue Saint Léonard 182, middenin het centrum van de bruisende stad Luik. Het pand kent een rijke geschiedenis als voormalig linnenfabriek en een 17e-eeuws k...

Amsterdam Opening
Vondel Hotels opent boutique hotel MAI Amsterdam in Chinatown

Vondel Hotels (2003) vierde afgelopen weekend het Chinees Nieuwjaar met de opening van hotel MAI Amsterdam. Gevestigd aan Geldersekade 30 en met Zeedijk in de achtertuin, is het 4-sterren boutique hotel gelegen in het hart van één van de meest authentieke wijken van de stad, Chinatown....

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Awards F&B
Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: