Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Auteur: Thijs Jacobs
Hotelketens 21 oktober 2020
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, Black Label Hotels van Martin Hendricks. Na de rebranding openen in het voorjaar van 2021 officieel de deuren van Merici Hotel Sittard – MGallery.

Met deze rebranding sluit Hotel Merici Sittard zich aan bij één van de meest prestigieuze premium merken ter wereld. In Nederland valt ook het INK Hotel in Amsterdam onder de MGallery Hotel Collection. MGallery staat bekend om haar wereldwijde collectie boetiekhotels met eigen authentieke verhalen. De hotels zijn vaak gevestigd op bijzondere plekken en vertellen elk een uniek verhaal, geïnspireerd door de bestemming.

De klik was er direct

Martin Hendricks, eigenaar van Black Label Hospitality over de aanstaande samenwerking met Accor en MGallery: “Vanaf het eerste contact was duidelijk dat niet alleen de manier van werken met Accor in lijn ligt met die van Black Label Hotels. Ook de welbekende ‘klik’ was er. Die is veel moeilijker te omschrijven en te bevatten, die overstijgt namelijk de meetbare zakelijke KPI’s.  In onze regionale markt die sterk zakelijk gedomineerd wordt en op leisure gebied zich nog aan het ontwikkelen is, waren wij op zoek naar een partner die zakelijk sterk is. Onze keuze is hierbij op Accor gevallen. En daarbij met een brand die toch ook goed aansluit bij de leisure markt en bij de uitstraling van ons product van ons hotel in Sittard, MGallery”

Cristina De Oliveira Frewen, Senior Vice President Franchise Operations Accor over de aangekondigde rebranding: ” Onze nieuwe samenwerking met Black Label Hospitality toont ons vertrouwen dat de hospitality branche zal blijven groeien ondanks de moeilijke tijden die we momenteel wereldwijd doormaken. De kracht van ons merkenportfolio, de uitmuntendheid van onze teams en de toewijding van onze geweldige partners zullen onze sector in staat stellen te herstellen en sterker terug te komen. We kunnen niet wachten om onze eerste gasten volgend voorjaar te verwelkomen en hen onvergetelijke authentieke ervaringen te bieden samen met Martin en zijn team in Merici Hotel Sittard - MGallery.

Hotel Merici

Hotel Merici is een karakteristiek viersterrenhotel in een voormalig klooster. De naam MERICI is afkomstig van Angela de Merici, stichteres van de Ursulinenorde, de kloosterorde die tussen 1843 en 1946 in de aangelegen gebouwen van het hotel meisjesonderwijs gaf. Dit bijzondere hotel werd in 2020 aanzienlijk uitgebreid naar 86 kamers. Voor de zakelijke markt biedt het hotel extra faciliteiten, zoals twee ruime vergaderzalen. Het hotel heeft naast een bar/lounge en terras een eigen, inpandig restaurant waar in juli van dit jaar de jonge, zeer ambitieuze keukenbrigade onder leiding van Joël Reintjens is gestart.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws