Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

12 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. 

Martin’s carrière kreeg een flinke duw in de goede richting, toen hij in 1986 Martin Paardekooper leerde kennen. Lindelauf werkte indertijd bij het Sonesta hotel. Hier stond hij aan het hoofd van de afdeling inkoop en onderhandelde Martin volgens velen 'op het scherpst van de snede'.

Martin wilde manager worden. Na een gesprek van amper tien minuten had hij Paardekooper overtuigd en was hij aangenomen als manager van Altea Hotel Heuvelpoort in Tilburg. De naamgenoten werden vrienden en begonnen een nauwe samenwerking. Want terwijl Martin aan een succesvolle periode bezig was in Tilburg, sprak hij veel met Paardekooper over managementstijlen en tactieken.

Avonturen buiten de landsgrenzen

Na deze job te hebben geklaard ging Martin het Carlton Square Hotel in Haarlem bouwen en openen. Na dit avontuur ging hij voor dezelfde maatschappij, onder leiding van Alfred Bree, naar Portugal om daar een resort, Carlton Cerro Allagoa, te bouwen en te openen, een resort met maar liefs 310 kamers. Bij terugkomst in Nederland gaf Martin Paardekooper hem de leiding over het Schiller hotel, waar Lindelauf de knelpunten mocht aanpakken die het hotel destijds teisterden.

In de jaren die volgden maakte Lindelauf de ene indrukwekkende carrière binnen Golden Golden Tulip Hotels. In eerste instantie begon hij daar als General Manager van Golden Tulip Accra, in Ghana. Bij terugkomst werd hij General Manager van Golden Tulip Barbizon Schiphol in Hoofddorp.

Van 1998 tot en met 2004 was hij general manager van het Golden Tulip Grand Hotel Krasnapolsky. Hierna werkt Martin voor de Eden Hotelgroep. In eerste instantie was hij General Manager van het American Hotel, en vervolgens werd hij directeur van de Eden Hotelgroep. Hierna vertrok Martin naar het Golden Tulip Apollo Hotel. Tijdens deze periode was Martin COO van het, mede door hem, nieuw opgerichte beursfonds PEHAC, de eerste SPAC in Nederland. Het waren vele stappen, maar altijd in zijn prachtige Amsterdam.

Van 2011 tot 2012 ging hij aan de slag bij WestLodge hotels waar hij het WestCord City Centre Hotel in Amsterdam op het operationele vlak binnen een zeer korte periode wist te perfectioneren. In 2012 begon Martin, als ondernemer, aan het nieuw te ontwikkelen Mercure Hotel Amersfoort Centre, dat hij in 2013 opende. Hierna bouwde Martin als partner het Renaissance Hotel, een franchise met Marriott.

Een van zijn laatste verantwoordelijkheden was de bouw en opening van het hippe en speelse Moxy Amsterdam Schiphol Airport in Hoofddorp. Tijdens het openingsfeestje op 3 augustus werd hij omringd door vrienden, familie en collega’s. Tijdens de diverse speeches werden leuke momenten gememoreerd, waarover hartelijk werd gelachen.

Martin Lindelauf neemt na ruim 34 jaar trouwe dienst afscheid van zijn bijzondere loopbaan in de hotellerie. Hij wordt door velen herinnerd als een fantastische collega, een strenge maar rechtvaardige onderhandelaar, en een verwoed skiër (zowel op water als op sneeuw). Een man die vindt dat een afspraak nou eenmaal een afspraak is.

Martin wilde eigenlijk maar een ding en dat was: Verwachtingen overtreffen. Iets wat hij werkelijk zijn hele carrière heeft gedaan. Dat we nooit meer iets van Martin Lindelauf gaan horen is onwaarschijnlijk, er prijkt op zijn LinkedIn toch alweer een nieuwe uitdaging. Gelukkig maar, want iemand zoals Martin zien we graag nog vele jaren.

Remco Gerritsen

Remco Gerritsen, collega en vriend van Martin, neemt zijn stokje over. Gerritsen is sinds 2016, na een glansrijke tijd in het buitenland bij onder andere IHG, weer terug in Nederland. De afgelopen vier jaar heeft hij zijn scepter gezwaaid over HMS en de bouw begeleid van het grootste congreshotel van de Benelux, dat gebouwd wordt door Maritim Hotels.

Nu is het aan hem om van Moxy Amsterdam Schiphol Airport een groot succes te maken, samen met de andere hotels van IHCP; Mercure Amersfoort en Renaissance Schiphol Amsterdam en het nog te ontwikkelen Moxy en Residence-Inn in Den Haag.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam geeft 7 suites een complete metamorfose

Hotel Okura Amsterdam heeft 7 suites een complete metamorfose gegeven. Bij de renovatie, die in december 2019 van start ging, is het hele design vernieuwd. Architect Bert Verwey heeft de renovatie van de suites en The Lounge onder zijn hoede genomen. Ruimtelijkheid, comfort en sereniteit vormen de b...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse vakantiegangers verwachten weer te kunnen reizen in 2021  

De coronazomer is voorbij. Na een zomer van thuisblijven, daguitstapjes in eigen land en geklus, verwacht het grootste deel van de Nederlandse vakantiegangers volgende zomer weer normaal te kunnen reizen. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl. Meer dan de helft (54%) van de ondervraagden...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: