In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

26 mei 2016 |
In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

Een glas bier is het goedkoopst in de Tsjechische hoofdstad Praag. Voor de goedkoopste champagne moet je dan weer naar Tallinn in Estland. Dat
blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Britse reissite Post Office Holiday, waarvoor prijzen van twaalf alcoholische dranken in zestien Europese landen worden geanalyseerd.

Goedkoop drankje
In Praag betaal je gemiddeld van 1,63 euro voor een flesje bier. Daarmee is de hoofdstad van Tsjechië de goedkoopste plaats in Europa om een biertje te pakken. Ook andere alcoholische dranken zijn er goedkoop. Voor een glas wijn tel je gemiddeld 2,04 euro neer, voor een wodka orange betaal je gemiddeld 3,67 euro. Vorig jaar stond de Hongaarse hoofdstad Boedapest, nu op nummer twee, nog helemaal bovenaan de lijst met plaatsen waar je goedkoop alcohol drinkt.

Praag vs. Marbella
Wie de twaalf drankjes in de lijst, waaronder wijn, champagne, martini en wodka orange, allemaal in Praag bestelt, is op het einde gemiddeld 37,30 euro kwijt. In het Spaanse Marbella betaal je het meest voor de identieke bestelling, namelijk 93,36 euro.

Champagne
Hoewel je de meeste alcoholische dranken in Praag goedkoop kan krijgen, betaal je in die stad het meest voor een fles champagne, gemiddeld 71 euro. De goedkoopste champagne drink je in Tallinn voor een gemiddelde van ‘slechts’ 26 euro. Het duurste drankje vind je in Londen, waar je gemiddeld 11,5 euro betaalt voor een dry martini. De duurste pintjes vind je in het Ierse Dublin, waar je makkelijk 5,7 euro per glas betaalt.

De top 10 van plaatsen met goedkope alcoholische drankjes

1. Prague, Tsjechië

2. Budapest, Hongarije

3. Krakow, Polen

4. Riga, Letland

5. Tallinn, Estland

6. Palma, Majorca

7. Berlijn, Duitsland

8. Amsterdam, Nederland

9. Barcelona, Spanje

10. Londen, Groot-Brittannië

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: