In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

26 mei 2016
In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

Een glas bier is het goedkoopst in de Tsjechische hoofdstad Praag. Voor de goedkoopste champagne moet je dan weer naar Tallinn in Estland. Dat
blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Britse reissite Post Office Holiday, waarvoor prijzen van twaalf alcoholische dranken in zestien Europese landen worden geanalyseerd.

*Goedkoop drankje*
In Praag betaal je gemiddeld van 1,63 euro voor een flesje bier. Daarmee is de hoofdstad van Tsjechië de goedkoopste plaats in Europa om een biertje te pakken. Ook andere alcoholische dranken zijn er goedkoop. Voor een glas wijn tel je gemiddeld 2,04 euro neer, voor een wodka orange betaal je gemiddeld 3,67 euro. Vorig jaar stond de Hongaarse hoofdstad Boedapest, nu op nummer twee, nog helemaal bovenaan de lijst met plaatsen waar je goedkoop alcohol drinkt.

*Praag vs. Marbella*
Wie de twaalf drankjes in de lijst, waaronder wijn, champagne, martini en wodka orange, allemaal in Praag bestelt, is op het einde gemiddeld 37,30 euro kwijt. In het Spaanse Marbella betaal je het meest voor de identieke bestelling, namelijk 93,36 euro.

*Champagne*
Hoewel je de meeste alcoholische dranken in Praag goedkoop kan krijgen, betaal je in die stad het meest voor een fles champagne, gemiddeld 71 euro. De goedkoopste champagne drink je in Tallinn voor een gemiddelde van ‘slechts’ 26 euro. Het duurste drankje vind je in Londen, waar je gemiddeld 11,5 euro betaalt voor een dry martini. De duurste pintjes vind je in het Ierse Dublin, waar je makkelijk 5,7 euro per glas betaalt.

*De top 10 van plaatsen met goedkope alcoholische drankjes*

1. Prague, Tsjechië

2. Budapest, Hongarije

3. Krakow, Polen

4. Riga, Letland

5. Tallinn, Estland

6. Palma, Majorca

7. Berlijn, Duitsland

8. Amsterdam, Nederland

9. Barcelona, Spanje

10. Londen, Groot-Brittannië

~Christel Tuin~

Overig nieuws