Inauguratie Sanadome Hotel & Spa in Nijmegen

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op 8 oktober is het 150e lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland Euro-toques Nederland officieel geïnaugureerd: Resort Sanadome in Nijmegen. Na een korte toespraak van ETN voorzitter Ted Janssen die het belang van Euro-Toques voor de gastronomie benadrukte nam burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de gelegenheid om vooral het duurzame en “groene” van Nijmegen te benadrukken en hoezeer Sanadome daarin naadloos past. Trots vertelde hij dat Sanadome maar liefst het vierde, Vesters, De Sjalot en Voldaan,  ETN bedrijf in Nijmegen is en dat wat hem betreft alle Horecabedrijven van Nijmegen lid zouden moeten worden. 

Na het fotomomentje op naar buiten voor de sabrage door Daam Scharloo die op zijn geheel eigen unieke manier de chef Albert van Rheede, de burgemeester en directeur Joost den Bieman, de inmiddels befaamde handeling met het zwaard en de champagnefles professioneel liet uitvoeren. Waarna er een toast, uiteraard met champagne, werd uitgebracht op het gedachtegoed van Euro-Toques.

Veel meer Euro-Toques kan je als bedrijf niet zijn! Als een van de zeer weinigen heeft Sanadome het bij grote uitzondering toegekende European Eco-Label wat zo ongeveer het hoogst haalbare op dat gebied is. “We hebben er echt heel goed over na moeten denken omdat sommige leden lijnrecht op onze opvattingen over gastvrijheid staan en soms ook botsen met andere regelgeving zoals bijvoorbeeld de HACCP. Maar dit label was voor ons zo belangrijk dat we soms heel creatief toch tot oplossingen gekomen zijn die in beide systemen passen.” zo vertelt directeur Joost den Bieman trots.

"Ik wou al heel lang bij Euro-Toques aansluiten maar wist eigenlijk niet goed hoe. Toen Frans van Meeuwen van PASSION HI bij mij was voor een reportage, heeft hij mij daar enorm bij geholpen met vandaag als resultaat. Ik ben echt trots om ETN lid te zijn en vooral omdat het oh zo belangrijk is hen steun te geven in de strijd tegen het geweld van de multinationals, die er door middel van wetgeving alles aan doen om ervoor te zorgen dat er straks helemaal geen artisanale producenten en kleine leveranciers zijn. Dat alles maar via hun moet komen en vooral geen ambachtelijk werken meer. Het is al moeilijk genoeg dus wat er nog van over is moeten we met man en macht in stand zien te houden. Euro-Toques heeft als enige gastronomische organisatie niet enkel een stem maar ook stemrecht als het om gastronomische zaken gaat. Het is ook niet voor niets dat EURO-TOQUES als enige organisatie de Europese sterren mag voeren in hun logo.”

Sanadome beschikt, naast een unieke wellness en sportcentrum, over maar liefst 6 gastronomische outlets: FLOW | International cuisine, NINETY | private dining, THE CLUB LOUNGE | bar & terrace, BREEZE | spa lounge & terrace, MARINA | spa restaurant en PRIVATE CHEF | kookstudio. In de kookstudio wordt, naast natuurlijk lekker eten en drinken, ook en vooral het spaarzaam en duurzaam omgaan met liefst streekgebonden producten “onderwezen”.

Maar liefst 106 hotelkamers in verschillende uitvoeringen, een heuse imkerij met 10 bijenkasten en veel aandacht voor gezond eten maken het bedrijf tot een van de mooiste van Nederland.

Chef Albert ontving uit handen van Ted Janssen en secretaris Rob Franken een gepersonaliseerd koksvest van Le Nouveau Chef, het boekje over olijfolie van Cecile van Berkum, Olijfolie van Valderrama en een aantal flessen wijn van Le Grand Noir.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: