Inauguratie Sanadome Hotel & Spa in Nijmegen

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op 8 oktober is het 150e lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland Euro-toques Nederland officieel geïnaugureerd: Resort Sanadome in Nijmegen. Na een korte toespraak van ETN voorzitter Ted Janssen die het belang van Euro-Toques voor de gastronomie benadrukte nam burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de gelegenheid om vooral het duurzame en “groene” van Nijmegen te benadrukken en hoezeer Sanadome daarin naadloos past. Trots vertelde hij dat Sanadome maar liefst het vierde, Vesters, De Sjalot en Voldaan,  ETN bedrijf in Nijmegen is en dat wat hem betreft alle Horecabedrijven van Nijmegen lid zouden moeten worden. 

Na het fotomomentje op naar buiten voor de sabrage door Daam Scharloo die op zijn geheel eigen unieke manier de chef Albert van Rheede, de burgemeester en directeur Joost den Bieman, de inmiddels befaamde handeling met het zwaard en de champagnefles professioneel liet uitvoeren. Waarna er een toast, uiteraard met champagne, werd uitgebracht op het gedachtegoed van Euro-Toques.

Veel meer Euro-Toques kan je als bedrijf niet zijn! Als een van de zeer weinigen heeft Sanadome het bij grote uitzondering toegekende European Eco-Label wat zo ongeveer het hoogst haalbare op dat gebied is. “We hebben er echt heel goed over na moeten denken omdat sommige leden lijnrecht op onze opvattingen over gastvrijheid staan en soms ook botsen met andere regelgeving zoals bijvoorbeeld de HACCP. Maar dit label was voor ons zo belangrijk dat we soms heel creatief toch tot oplossingen gekomen zijn die in beide systemen passen.” zo vertelt directeur Joost den Bieman trots.

"Ik wou al heel lang bij Euro-Toques aansluiten maar wist eigenlijk niet goed hoe. Toen Frans van Meeuwen van PASSION HI bij mij was voor een reportage, heeft hij mij daar enorm bij geholpen met vandaag als resultaat. Ik ben echt trots om ETN lid te zijn en vooral omdat het oh zo belangrijk is hen steun te geven in de strijd tegen het geweld van de multinationals, die er door middel van wetgeving alles aan doen om ervoor te zorgen dat er straks helemaal geen artisanale producenten en kleine leveranciers zijn. Dat alles maar via hun moet komen en vooral geen ambachtelijk werken meer. Het is al moeilijk genoeg dus wat er nog van over is moeten we met man en macht in stand zien te houden. Euro-Toques heeft als enige gastronomische organisatie niet enkel een stem maar ook stemrecht als het om gastronomische zaken gaat. Het is ook niet voor niets dat EURO-TOQUES als enige organisatie de Europese sterren mag voeren in hun logo.”

Sanadome beschikt, naast een unieke wellness en sportcentrum, over maar liefst 6 gastronomische outlets: FLOW | International cuisine, NINETY | private dining, THE CLUB LOUNGE | bar & terrace, BREEZE | spa lounge & terrace, MARINA | spa restaurant en PRIVATE CHEF | kookstudio. In de kookstudio wordt, naast natuurlijk lekker eten en drinken, ook en vooral het spaarzaam en duurzaam omgaan met liefst streekgebonden producten “onderwezen”.

Maar liefst 106 hotelkamers in verschillende uitvoeringen, een heuse imkerij met 10 bijenkasten en veel aandacht voor gezond eten maken het bedrijf tot een van de mooiste van Nederland.

Chef Albert ontving uit handen van Ted Janssen en secretaris Rob Franken een gepersonaliseerd koksvest van Le Nouveau Chef, het boekje over olijfolie van Cecile van Berkum, Olijfolie van Valderrama en een aantal flessen wijn van Le Grand Noir.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: