INNSiDE by Meliá Amsterdam opent haar deuren

Auteur: redactie
INNSiDE by Meliá Amsterdam opent haar deuren

Urban lifestyle hotel INNSIDE by Meliá Amsterdam, onderdeel van de Spaanse hotelgroep en het familiebedrijf Melía, opent de deuren van haar hotel in het hart van de Zuidas in Amsterdam. Het hotel telt 328 kamers, diverse creatieve meeting spaces en een gym waar je 24/7 terecht kunt. INNSIDE by Meliá Amsterdam biedt onderdak aan twee bar/restaurants; TIERRA (‘De Aarde’) in de lobby op de begane grond van het hotel met een buitenterras en uitzicht op een stadstuin en eyecatcher CIELO (‘De Hemel’)  een skybar en Spaans restaurant op de 19de verdieping met een kosmopolitische uitstraling en adembenemend uitzicht over Amsterdam en het zakendistrict. 

Spaans hotelconcept

INNSiDE Amsterdam (4 sterren) is het eerste hotel van het Spaanse Melia Hotels International in Nederland. Het hotelconcept is al internationaal te vinden. Het hotel in Amsterdam is gevestigd in de voormalige Akzo Nobel toren in het epicentrum van de Zuidas, een district dat inmiddels bekend staat als de thuisbasis van start-ups, creatieve en internationale bedrijven, maar ook van expats en locals. De toren is volledig is verbouwd tot een hotel met een concept dat draait om de moderne reiziger met een actieve levensstijl die de ideale balans zoekt tussen werk en privé. 

De ontdekking van de hemel

De comfortabele open living lounge en lobby van het hotel zorgen voor een warme uitstraling en uitzicht op een prachtige stadstuin. Dit kloppend hart van het hotel is de thuisbasis van bar/restaurant  TIERRA dat met een all-day service de perfecte plek is voor zakenlunches, een snelle sandwich of een coffee to go maar ook voor ‘after work’ bites en cocktails. In het lichte en ruim opgezette CIELO op allerhoogste verdieping van het hotel vind je de eerste skybar plus restaurant op de Zuidas. Met een kosmopolitisch uitzicht op de achtergrond serveert de chef, Oriana Bellardi, moderne Spaanse gerechten uit de open keuken. Aan de enorme bar drink je de sterren van de hemel. 

Van Loft tot Townhouse

Het interieur van het hotel focust op licht en veelzijdig. De openbare ruimtes beschikken over  modern en comfortabel meubilair. De in totaal 328 hotelkamers zijn ingedeeld in verschillende kamercategorieën, variërend van Contemporary tot Premium. Er zijn ook ruimere ‘Lofts’ en ‘Townhouses’ op de 17de en 18de verdieping met een fantastisch uitzicht over de stad. De kamers, allemaal met natuurlijke lichtinval, variëren in grootte van 19 tot 47 vierkante meter. De Townhouses bieden naast een regendouche ook een bad. Alle kamers zijn voorzien van een designer badkamer met inloopdouche, een kingsize bed, hoge kwaliteit bedlinnen, een led v met Chromecast en airconditioning. 

‘Stay Curious’

De filosofie van INNSiDE by Meliá ‘Stay Curious’ belooft gasten een thuis weg van huis dat volop inspiratie biedt. De balans tussen werk en privé komt ook tot uiting in de vergaderruimtes. INNSiDE Amsterdam biedt twee multifunctionele vergaderruimtes en een Big Ideas Space, vol slimme, duurzame accenten om te inspireren. Tevens heeft het hotel direct toegang tot de 17 zalen van het naastgelegen conventiecentrum Atrium. Het is ook de thuisbasis van een goed uitgeruste fitnessruimte, compleet met de modernste Technogym-apparatuur en 24 uur per dag beschikbaar voor gasten. Studenten van de nabijgelegen Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam zijn verantwoordelijk voor de kunst in het hotel.

INNSiDE by Melia vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom zijn papier en plastic voor eenmalig gebruik weggelaten in alle kamers. Het hotel heeft beddengoed en handdoeken gemaakt van 100% milieuvriendelijk materiaal. INNSiDE by Meliá heeft hotels op 28 locaties, verspreid over 10 landen met 13 extra hotels die de komende jaren worden geopend. 

Als onderdeel van Meliá Hotels International zal INNSiDE Amsterdam het wereldwijde ‘Stay Safe With Meliá’ - programma in het hele hotel uitvoeren, inclusief maatregelen om prioriteit te geven aan de veiligheid van gasten en personeel tijdens Covid-19.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws