InterCityHotel opent tweede Nederlandse locatie van het jaar

Auteur: redactie
Opening Hotelketens 21 juni 2024
InterCityHotel opent tweede Nederlandse locatie van het jaar

Het merk IntercityHotel zet zijn groei in Nederland voort: het IntercityHotel Leiden is geopend. In het hotel is net zoveel te ontdekken als in de ‘stad der ontdekkingen’ zelf. Wanneer gasten de levendige lobby, de CitySquare, betreden, bevinden ze zich in een open vormgegeven ruimte met veel gezellige zithoeken om mensen te ontmoeten, te werken en ontspannen. Het stedelijke ontwerp met stadsaccenten en elementen uit de regio laat gasten meteen de lokale cultuur kennen.

“Met het IntercityHotel Leiden vieren wij onze tweede nieuwe opening in Nederland gedurende dit jaar. Een hartelijk dankjewel aan onze partners Commerz Real en ook Synchroon en J.P. van Eesteren, waarmee we ook al op de locatie Breda met succes een hotel geopend hebben”, aldus Denis Hüttig, senior vice president operations H World International.

Als ‘cityscouts’ kennen de medewerkers Leiden door en door en staan ze klaar met insidertips. Het nieuwe hotel ligt direct aan het Centraal Station, biedt 115 kamers, een ontbijtrestaurant alsmede een lounge met bar.

Henri van Dam, directeur Synchroon: “Het doel van het nieuwe stationsgebied was om de binnenstad en het Bio Science park, beter met elkaar te verbinden. Dit doel sluit naadloos aan op de visie van Synchroon: gebieden ontwikkelen die uitnodigen tot contact, want plekken die toegankelijk, veilig en stimulerend tegelijk zijn, maken onze samenleving sterker. Octagon Leiden is een uitstekend voorbeeld hoe Synchroon haar visie in de praktijk realiseert.”

Marco Peppel, Chief Executive Officer J.P. van Eesteren: “Wij feliciteren IntercityHotel en Synchroon van harte met de opening van dit prachtige hotel in het hart van de binnenstad van Leiden. Na de oplevering van het IntercityHotel in Breda zijn we er trots op, ook dit juweeltje gebouwd te hebben en een bijdrage geleverd te hebben aan de transformatie van het stationsgebied in Leiden."

Erwin M. Bruyn, Country Manager Netherlands H World International: “Het nieuwe IntercityHotel Leiden is een modern ontmoetingspunt en tegelijk een ontspannen plaats om terug te trekken - een plek met stadskarakter, lokaal geïnspireerd. Wij verheugen ons op de komst van talrijke gasten.”

Het IntercityHotel Leiden wordt geëxploiteerd door H World International als pachter. Het pand is eigendom van het vastgoedfonds Commerz Real Institutional European Hotel Fund van Commerz Real. De projectontwikkeling en bouwuitvoering werden gedaan door Synchroon bv en J.P. van Eesteren bv.

Foto: Ceremoniële opening van IntercityHotel Leiden. Van links naar rechts: Henri van Dam, Directeur Synchroon, Andrea Neuböck-Escher, Senior Fund Manager Commerz Real, Martijn Houwen, Head of Real Estate Markets Benelux Commerz Real, Erwin M. Bruyn, Country Manager Netherlands H World International, Fleur Spijker, Wethouder Economische Zaken Gemeente Leiden, Wioletta Sokolowska, Front Office Manager IntercityHotel Leiden © Steigenberger Hotels GmbH 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws