Investering 25 miljoen in DanZep

2 juni 2015
Investering 25 miljoen in DanZep

DanZep Hotels BV, de Nederlandse franchisehouder van easyHotel in de Benelux, heeft een partnership gesloten met Crossroads Europese Real
Estate Fund, een in Luxemburg gevestigd investeringsfonds. Crossroads investeert 25 miljoen euro om de verdere groei van DanZep te versnellen. Het aangetrokken kapitaal wordt o.a. ingezet ten behoeve van enkele projecten in Amsterdam en een ontwikkeling in Brussel.

*Uitbreiding easyHotel franchiseformule*
"We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking, die ons de enorme kansen in de markt waarin wij actief zijn zal helpen realiseren", aldus Daniel Metcalfe, oprichter van Danzep.

"We zijn verheugd over het partnership tussen Crossroads en DanZep. We gaan samen met het uitzonderlijke managementteam de succesvolle easyHotel franchiseformule verder uitbreiden", aldus David Gillerman, Founding Partner en Chief Executive van Crossroads Real Estate LLP.

*Over easyHotel en DanZep*
easyHotel is een unieke budgethotel formule, bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, oprichter van easyJet. Wereldwijd heeft easyHotel 20 hotels in de grote steden van Europa en het Midden-Oosten. Het concept richt zich op de no-nonsense zakelijke reiziger en toeristen en biedt hotelaccommodaties aan op A-locaties middenin in het centrum. DanZep Hotels, masterfranchisehouder van easyHotel Benelux, opende eerder easyHotels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

*Over Crossroads European Real Estate Fund*
Crossroads is een pan-Europees vastgoedfonds, dat vastgoedprojecten nastreeft over verschillende beleggingscategorieën en regio's. Vanwege de eigen ervaring en origine in de vastgoedwereld ??en het netwerk met de beste operationele partners, streeft Crossroads zowel naar directe vastgoed acquisities als mezzanine financiering.

Overig nieuws