Kats vult posities Restaurant Noble in

3 juni 2013 |
Kats vult posities Restaurant Noble in

Voor zijn nieuwe Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch heeft Edwin Kats de twee belangrijkste posities voor de keuken en het restaurant vergeven. Lars Albers, voormalig souschef bij Ivy in Rotterdam
wordt chef de cuisine en Sascha Holzkaemper, ex Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel De L'Europe, wordt restaurantmanager.

Verbouwing
Restaurant Noble zal in het najaar geopend worden in het bekende Chalet Royal aan het Wilhelminaplein in Den Bosch. Het statige pand ondergaat momenteel een metamorfose. Kats zal samen met zijn team een nieuw concept voeren met 80 zitplaatsen, een kookstudio, een ruime bar en een panoramaterras met 120 extra stoelen.

Wie nog?
Volgens SVH Meestekok Kats krijgt het totale team van medewerkers met de week meer vorm. Kandidaten met interesse in een functie in de bediening zijn nog steeds welkom om hun curriculum vitae naar Den Bosch te sturen. “Mensen met een open mind, gastvrije instelling, welgemeende glimlach en een goede horeca achtergrond kunnen via mijn voorlopige site contact zoeken. Ik kijk uit naar leuke nieuwe aanmeldingen, het wordt een bijzondere restaurant opening.”

Vanaf begin meemaken
Beide heren verheugen zich om in hun nieuwe functie te starten: “Het is een enorme uitdaging om chef de cuisine te worden in de keuken van Noble en samen te werken met Edwin. Zijn achtergrond als twee sterren chef bij La Rive en alle internationale ervaringen hierna zullen mij inspireren om met het hele team van Noble een groot succes te maken”, aldus Lars Albers. Ook Sascha Holzkaemper heeft zijn zinnen gezet op deze nieuwe uitdaging: “Bijzonder om de opbouw van een geheel nieuw restaurantconcept vanaf het begin mee te kunnen maken. Ik kan niet wachten tot Noble open gaat.”

Ervaring
Albers werkte drie jaar als souschef samen met SVH Meesterkok François Geurds bij restaurant Ivy te Rotterdam. In de eerste jaren van zijn koksloopbaan was hij werkzaam bij een aantal gerenommeerde restaurants als Cordial in Oss, Juliana in Valkenburg a/d Geul en Avant-garde in Eindhoven. Al vroeg in zijn carrière won Albers de finale van Nederlandse kampioenschappen Leerling koks Nederland, daarnaast was hij meerdere keren finalist van de teamwedstrijd De Zilveren Oester.

Terug uit buitenland
Ook Holzkaemper heeft inmiddels een imposante internationaal getinte carrière achter de rug. In Nederland werkte hij onder andere als maître d'hôtel en hoofdsommelier bij restaurant Beluga in Maastricht. Hierna lonkte het buitenland. Hij werkte onder andere als restaurantmanager bij het Powerscourt restaurant van Gordon Ramsey, gevestigd in het Ritz-Carlton in Dublin en als assistent-restaurantmanager en hoofdsommelier bij Raffles in Dubai. Eenmaal terug in Nederland was Holzkaemper de laatste jaren werkzaam als restaurant operations manager bij restaurant Bord’Eau van Hotel De L’Europe in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: