Ken jij dé F&B Professional 2018?

2 oktober 2017 | Thijs Jacobs

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in het grote aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de zoektocht naar deze professional, die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen. Zo ook dit jaar!

Nomineren

Vanaf vandaag kun jij jouw favoriete F&B Professional opgeven voor deze felbegeerde titel. Dit doe je door het formulier in te vullen op de AF&BM website. Wij zoeken degene die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt (en heeft gezorgd) voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen op food and beverage gebied! Tijdens de bijeenkomst 'Sport en leiderschap' op 11 december maakt voorzitter René Giel de genomineerden bekend. Daarna nemen deze professionals het in aanloop naar de Horecava tegen elkaar op. Alleen de drie genomineerden met de meeste stemmen (stemmen kan alleen via AFBM.nl) krijgen de kans om zich aan de vakjury te presenteren. Waarna tijdens het jaargala, op 3 februari, één van de drie zich F&B Professional of the Year mag noemen!

Vakjury 2018

Het eerste jurylid van 2018 kunnen we hierbij bekend maken. Afgelopen jaar maakte één F&B Professional het onderscheid ten opzichte van de andere finalisten. De jury van 2017: “Maurice streeft ernaar om niet alleen de optimale beleving neer te zetten voor zijn gasten, hij maakt het persoonlijk. Hij maakte indruk met zijn concept, waarin hij voor zijn gasten elke keer een concept op maat weet te maken. Met zijn ‘profile dishes’, gerechten die passen bij iemands persoonlijkheid, verrast hij zijn gasten en maakt hij F&B relevant en passend. Met zijn tomeloze energie weet Maurice daarnaast anderen te enthousiasmeren en te blijven vernieuwen.” Wie Maurice van Rossum zullen vergezellen in de vakjury van dit jaar, wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Over Maurice


Maurice stuurt het Muntgebouw in Utrecht en de Mariënhof in Amersfoort operationeel aan. Deze locaties worden door de gasten met een 9,6 gewaardeerd. De explosieve groei van de locaties vergt veel aanpassingsvermogen van Maurice en zijn team. Hij weet als geen ander van een gebrek – zoals geen professionele keuken in het Muntgebouw - juist zijn kracht te maken en de centrale keuken in Amersfoort optimaal te laten renderen in kwaliteit en kwantiteit. Daarnaast heeft Maurice aan de wieg gestaan van twee opvallende concepten die dit jaar succesvol zijn gelanceerd. Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort en het banqueting concept ‘Alles uit de kast’ in Utrecht.

Hierbij de belangrijkste data nog een keer op een rijtje:

10 december - Uiterlijke datum waarop je vakgenoten kunt aanmelden;

11 december - Leiderschapsbijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt;

10 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt;

19 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury;

3 februari - Bekendmaking F&B Professional 2018 tijdens het jaargala!

Kijk voor meer informatie op: www.afbm.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België & Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: