Ken jij dé F&B Professional 2018?

Auteur: Thijs Jacobs
2 oktober 2017
Ken jij dé F&B Professional 2018?

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in het grote aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de zoektocht naar deze professional, die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen. Zo ook dit jaar!

Nomineren

Vanaf vandaag kun jij jouw favoriete F&B Professional opgeven voor deze felbegeerde titel. Dit doe je door het formulier in te vullen op de AF&BM website. Wij zoeken degene die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt (en heeft gezorgd) voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen op food and beverage gebied! Tijdens de bijeenkomst 'Sport en leiderschap' op 11 december maakt voorzitter René Giel de genomineerden bekend. Daarna nemen deze professionals het in aanloop naar de Horecava tegen elkaar op. Alleen de drie genomineerden met de meeste stemmen (stemmen kan alleen via AFBM.nl) krijgen de kans om zich aan de vakjury te presenteren. Waarna tijdens het jaargala, op 3 februari, één van de drie zich F&B Professional of the Year mag noemen!

Vakjury 2018

Het eerste jurylid van 2018 kunnen we hierbij bekend maken. Afgelopen jaar maakte één F&B Professional het onderscheid ten opzichte van de andere finalisten. De jury van 2017: “Maurice streeft ernaar om niet alleen de optimale beleving neer te zetten voor zijn gasten, hij maakt het persoonlijk. Hij maakte indruk met zijn concept, waarin hij voor zijn gasten elke keer een concept op maat weet te maken. Met zijn ‘profile dishes’, gerechten die passen bij iemands persoonlijkheid, verrast hij zijn gasten en maakt hij F&B relevant en passend. Met zijn tomeloze energie weet Maurice daarnaast anderen te enthousiasmeren en te blijven vernieuwen.” Wie Maurice van Rossum zullen vergezellen in de vakjury van dit jaar, wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Over Maurice


Maurice stuurt het Muntgebouw in Utrecht en de Mariënhof in Amersfoort operationeel aan. Deze locaties worden door de gasten met een 9,6 gewaardeerd. De explosieve groei van de locaties vergt veel aanpassingsvermogen van Maurice en zijn team. Hij weet als geen ander van een gebrek – zoals geen professionele keuken in het Muntgebouw - juist zijn kracht te maken en de centrale keuken in Amersfoort optimaal te laten renderen in kwaliteit en kwantiteit. Daarnaast heeft Maurice aan de wieg gestaan van twee opvallende concepten die dit jaar succesvol zijn gelanceerd. Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort en het banqueting concept ‘Alles uit de kast’ in Utrecht.

Hierbij de belangrijkste data nog een keer op een rijtje:

10 december - Uiterlijke datum waarop je vakgenoten kunt aanmelden;

11 december - Leiderschapsbijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt;

10 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt;

19 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury;

3 februari - Bekendmaking F&B Professional 2018 tijdens het jaargala!

Kijk voor meer informatie op: www.afbm.nl

Overig nieuws