Kruisherenhotel Maastricht wint Dutch Hotel Award 2017

23 juni 2017 | Thijs Jacobs

Op donderdag 22 juni is Kruisherenhotel Maastricht uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Hotel Award 2017. Tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca werd de prijs uitgereikt aan het managementteam van het enige vijfsterrenhotel van Limburg.

Dutch Hotel Award 2017
Bastiaan Klomp, directeur/gastheer, is erg verheugd met deze prijs: “We zijn enorm trots op deze award! Deze maand ontvingen wij al de vijfsterrenclassificatie en nu mogen we ons een jaar lang het beste hotelteam van Nederland noemen, geweldig! We hebben hier als team hard voor gewerkt.” De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en is een jaarlijkse onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. De jury van de Dutch Hotel Award bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, initiatiefnemer van de wedstrijd Francesco Monaco van Trust Hospitality, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.


What’s your story?
Het thema van de Dutch Hotel Award 2017 was ‘What’s your story?’. Er werd gezocht naar de mooiste hotelverhalen en de teams die dat verhaal op de meest originele manier wisten te implementeren in hun operatie. Het Kruisherenhotel belandde met hun verhaal in de finale tegenover Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals en Landgoed de Wilmersberg in De Lutte. In de finale kregen de drie overgebleven hotels de opdracht om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het hotel te schrijven. Kruisherenhotel Maastricht organiseerde een evenement waarin het zijn vijfde hotelster mocht ontvangen van Hotelsterren, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Tijdens dit evenement werd er een doorzichtige container, met daarin de designproducten die kenmerkend zijn voor het hotel, zoals het Auping Essential-bed, boven het Kommelplein getakeld. Een spectaculair gezicht waarmee symbolisch het motto van het Kruisherenhotel werd uitgebeeld: ‘Design Between Heaven and Earth’.

Over Kruisherenhotel Maastricht
In het centrum van Maastricht staat het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is het klooster getransformeerd tot designhotel. Het hotel telt 60 moderne, comfortabele kamers. In het schip van het hotel, op de entresol, bevindt zich het Kruisherenrestaurant waar pure en regionaal georiënteerde gerechten worden geserveerd. Op de begane grond bevinden zich drie boardrooms (4-16 personen) en de Wine Bar Rouge & Blanc. Kruisherenhotel Maastricht maakt sinds 2005 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Design Hotels. Voor meer informatie: www.kruisherenhotel.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: