Kunstexposities in Amstel Hotel

3 juli 2015
Kunstexposities in Amstel Hotel

Op maandag 6 juli aanstaande vindt de opening plaats van de expositie van Jim Collier in A bar van het Amstel Hotel. In deze expositie staan staan
werken centraal die gemaakt zijn rondom het hotel en in Amsterdam. In het Amstel Hotel vinden regelmatig exposities plaats in zowel de A bar, de Lobby als ook in Restaurant La Rive.

*Vermaard kunstenaar*
Jim Collier is geboren in Bellingham, gelegen in Washington. Hij begon met fulltime schilderen vanaf 1987 toen hij zijn lerarenrol verliet om zijn vrouw naar New York te vergezellen en zijn vaardigheden aan de National Academy of Design te verbeteren. Jim Collier verhuisde naar Amsterdam in 1990 nadat hij American Field Service exchange student was. Zijn landschappen, portretten en figuratieve werken tonen de Verenigde Staten, Nederland, Italië, Engeland, Noorwegen en Thailand. Hij is een van de geselecteerde Amerikanen wiens werk te zien was in de Biënnale 1986 in Venetië.



*Expositie Bas Meeuws*
In juli is er in het Amstel Hotel eveneens een expositie te zien van Bas Meeuw. Bas Meeuws is geboren in Heerlen en groeide op in Spaubeek, in de buurt van Geleen. Op fotografisch gebied is hij veelzijdig en hij richt zich met name op documentaire-, portret-, natuur- en kinderfotografie. Zijn eerste werken van bloemstillevens werden in 2010 vastgelegd, waarna zijn werk al binnen afzienbare tijd erkend werd.



De fotografische stillevens van Bas Meeuws zijn een afspiegeling van de historische werken door meesters uit de zeventiende eeuw. Het verlevendigen van tijdloze schoonheid in het heden is zijn doel en dit komt ook tot uitdrukking in de plezierige werken waar bijzondere vormen en kleurrijke objecten een indrukwekkende sfeer creëren. De digitale invloed van fotografie maakt de beelden intens en intrigerend.

*Over de A bar*
A bar is de eigentijdse bar in InterContinental Amstel Amsterdam. Daarin komt alles samen van wat zo bijzonder is van de stad en de omgeving, in combinatie met wat er op dit moment is te vinden aan wereldwijde trends van mooie, eigentijdse cocktailbars in 'Grande Dame' hotels waarvan het Amstel hotel er een van is.

*Over Restaurant La Rive*
Restaurant La Rive is het met Michelinster bekroonde restaurant van InterContinental Amstel Amsterdam. Onder leiding van Meesterchef Rogér Rassin en Maître-Sommelier Ronald Opten worden bijzondere combinaties geserveerd van hoog culinair niveau.

Overig nieuws