Landgoed De Wilmersberg viert 25-jarig jubileum

Auteur: Roy Spijker
1 december 2017
Landgoed De Wilmersberg viert 25-jarig jubileum

Op vrijdagavond 1 december zal er een groot feest plaatsvinden bij Landgoed De Wilmersberg in De Lutte ter ere van het 25-jarig bestaan van het hotel. Ruim 300 genodigden kunnen op deze avond genieten van feestelijke muziek onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke lekkernijen uit de keuken van Ronald Bor en zijn team.

Op 17 september 1992 opende De Wilmersberg onder leiding van Ruud Stinissen haar deuren. Barbara Fransen, directeur van eigenaar Agfra Holding, (dochter van Ferdinand Fransen en destijds echtgenote van de in 2006 overleden Ruud Stinissen): “Ruud en ik liepen hier altijd hard. Toen we het hotel op een gegeven moment te koop zagen staan, heeft Ruud het gekocht, oorspronkelijk als locatie voor zijn cateringbedijf. Hij heeft het hotel, dat tot dan toe bekend stond als ‘Parkhotel ‘t Nije Huss’ zeer grondig verbouwd”.

Er is veel gebeurd in de afgelopen 25 jaar. Zo was De Wilmersberg van 2002 tot 2011 alliantiepartner van De Bilderberg. “Zeker in het begin had dit een grote toegevoegde waarde in de omzet” zegt Barbara Fransen “in 2010, hebben we het hotel grondig gerestyled en besloten we als zelfstandig hotel door te gaan. De voordelen die we tot dan toe hadden ondervonden van de samenwerking met Bilderberg werden kleiner door de veranderende markt”. 

Vanaf 2011 hebben Boudewijn en Githa van Vilsteren de leiding over De Wilmersberg. “Zij zijn er in geslaagd het hotel een enorme kwaliteitsimpuls te geven. Zij hebben goede medewerkers weten aan te trekken en weten hen te inspireren, zodat gasten zich echt thuis voelen bij ons. Gasten die elke keer weer op een andere manier verrast en verwend worden door hen. En aan die verwennerij werkt onze chef-kok kok Ronald Bor, met zijn altijd vernieuwende en heerlijke gerechten ook heel hard mee. Een en ander heeft dit jaar geresulteerd in het winnen van de zilveren Dutch Hotel Award. Op de reviewsite Tripadvisor behoort De Wilmersberg tot de 25 beste hotels van Nederland”.

En de toekomst? “We blijven ieder jaar vernieuwen, zo hebben we in 2017 de gehele wellness verbouwd”, zegt Fransen. “Als familie vinden we het fijn, dat we op deze manier het cultureel erfgoed, zoals wij de villa en het landgoed van De Wilmersberg,  oorspronkelijk gebouwd door de textielfamilie Blijdenstein, zien, kunnen behouden. Zo kunnen er veel gasten van binnen en buiten Twente van blijven genieten. Dat willen we nog lang voortzetten”.

Vrijdagavond zal Barbara Fransen een cheque overhandigen aan Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit is het gezamenlijke cadeau van alle genodigden. “Wij zijn maatschappelijk zeer betrokken en dragen graag bij aan dit mooie initiatief. Het ingezamelde geld zal bestemd worden voor een speciaal programma dat ‘MAXIMAAL Bewegen’ heet, en heeft als doel om kinderen met kanker op individuele basis te laten bewegen om zo de negatieve effecten van niet-bewegen te beperken, bij te dragen aan de sociale ontwikkeling en ze weerbaarder te maken.

Historie De Wilmersberg

Het landgoed is in 1913 gekocht door de heer J.B. Blijdenstein, textielfabrikant uit Enschede.

·      In 1923 werd de villa verbouwd in opdracht van de heer J.B. Blijdenstein.

·      In de Tweede Wereldoorlog werd de villa gevorderd door de bezetters.

·      In 1955 werd het landgoed door de erven Blijdenstein in kavels verkocht. Het NVV, afdeling Stichting Vakantie Verblijven kocht het hoofdgebouw.

·      In 1987 kwam ’t Nije Huss in particuliere handen en werd het Parkhotel ’t Nije Huss.

·      In augustus 1991 kocht de heer Ruud Stinissen het hotel en werd de naam veranderd in Landgoed De Wilmersberg.

·      In november 1991 werd begonnen met de sloop, renovatie en nieuwbouw.

·      In september 1992 werd Landgoed De Wilmersberg officieel geopend.

·      In 1995 kocht Ferdinand Fransen De Wilmersberg en bouwde de vleugel met de Royale kamers aan, alsmede het zwembad, een Wellness en Beautysalons .

·      Van 2002 tot en met 2010 was De Wilmersberg een alliantiehotel van Bilderberg hotels.

·      Vanaf 1 januari 2011 is De Wilmersberg een zelfstandig opererend hotel onder leiding van echtpaar Boudewijn en Githa van Vilsteren.

·      De Wilmersberg ontving in de afgelopen jaren bijzondere gasten als Al Gore en het Nederlands Vrouwenelftal dat op Twentse bodem Europees Kampioen werd. In 2017 werd het managementteam van De Wilmersberg 2e bij de Dutch Hotel Award. Op Tripadvisor behoort De Wilmersberg tot één van de 25 beste hotels van Nederland.

Overig nieuws