Lars van Galen SVH Meesterkok

30 juli 2014 |
Lars van Galen SVH Meesterkok

Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink is in Hengelo geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee mag hij toetreden tot het vooraanstaande gezelschap van SVH Meesterkoks.

SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles* in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag) en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). Tijdens zijn proef werd Van Galen bijgestaan door zijn hele team met wie hij samen voor het Meesterlijke niveau van het bedrijf zorgt. De Commissie was onder de indruk van de creativiteit van de keuken, de mooie ingrediënten en de zorgvuldig gekozen wijn-spijs combinaties. De ravioli van piepkuiken met geroosterde langoustines en saus van milde curry was volgens de Commissie een van de vele culinaire hoogtepunten van de lunch en het diner die onderdeel uitmaken van de Meesterproef. Na de Meesterproef waren de commissieleden meer dan overtuigd van het Meesterlijke niveau van Lars van Galen.

Jongensdroom
Van Galen:” Een jongensdroom is uitgekomen. Op jonge leeftijd werd ik geïnspireerd door mijn leermeesters, SVH Meesterkok Hans Snijders en SVH Meesterkok René Brienen om het hoogst haalbare na te streven. Ik ben enorm trots dat dit nu gelukt is”. Van Galen wordt binnenkort geïnaugureerd als 140ste SVH Meesterkok.

Motivatie
Al toen Van Galen voor het koksvak koos op het voortgezet onderwijs, wist hij dat hij het hoogste in dit vak wilde behalen. Gedreven door passie en enthousiasme maakte hij voorspoedige carrière en behaalde een reeks eervolle prijzen, waaronder een Michelinster in 2013. Het behalen van de titel SVH Meesterkok ziet de ambitieuze Patron Cuisinier als een mooie bekroning op zijn werk, maar ook als kans om nog meer te bereiken in het horecavak. Lars van Galen heeft het opleiden van jonge, enthousiaste mensen hoog in het vaandel staan, zowel in zijn eigen bedrijf als in samenwerking met diverse opleidingsinstituten.

SVH Meestertitels
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De Meestertitel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: