Louvre Hotels haalt halfjaardoelen

15 juli 2013
Louvre Hotels haalt halfjaardoelen

Louvre Hotels Group blijft uitbreiden in zowel thuisland Frankrijk als daarbuiten. De hotelketen opende in de eerste helft van dit jaar 39 nieuwe hotels wereldwijd. Golden Tulip, onderdeel
van Louvre Hotels Group, breidde vorige maand in Nederland uit met Tulip Inn Eindhoven Airport. In totaal heeft de keten 1.116 hotels in haar portfolio met een totaal van 90.812 kamers.

*Op weg naar 20.000 extra kamers*
Matthieu Evrard, directeur development bij het hotelbedrijf, verklaart: “Dankzij de stabiliteit en kracht van ons businessmodel zijn wij in staat om onze ontwikkelingsdoelstellingen voor 2013 te behalen. Nog steeds wil onze groep op de middellange termijn de belangrijke uitbreiding van ruim 20.000 hotelkamers verder continueren.”

*Buitenland belangrijk*
De sterke ontwikkeling van Louvre Hotels Group is voor een groot deel te danken aan de groei buiten Frankrijk. Sinds januari 2013 werden 25 hotels geopend, met een totaal van 4.279 kamers. Het komende halfjaar zal de hotelketen nog verder uitbreiden en onder meer hotels openen in vier nieuwe landen: Litouwen, Oekraïne, Burkina Faso en Ethiopië.

*Afrika, Midden-Oosten en BRIC-landen*
Vanaf januari 2013 heeft Louvre Hotels Group ook de positie in Afrika en het Midden-Oosten versterkt door vijftien nieuwe hotels te openen. Daarnaast werden in de afgelopen maanden zes nieuwe hotels geopend in de snel groeiende BRIC-landen: vier in Brazilië, één in Rusland en één in India.

*Portefeuille verdrievoudigd*
Verder opende de hotelketen nog eens vier nieuwe hotels in Europa. Het doel is om de openingen van nieuwe hotels in Oost-Europa nog meer te versnellen. In vijf jaar tijd is het aantal hotels van Louvre Hotels Group maar liefst verdrievoudigd. Dankzij de nieuwe hotels die in de komende maanden nog geopend gaan worden zal Louvre Hotels Group uitgroeien tot de op één na grootste hotelketen in Polen.

*Campanille versus Golden Tulip*
In het thuisland Frankrijk werkt de hotelketen nog steeds aan de herpositionering. De afgelopen maanden zijn er veertien hotels geopend waarbij er onderscheid is gemaakt tussen Campanile en Golden Tulip hotels. De Campanile hotels zijn allen gevestigd in stadscentra terwijl de Golden Tulip hotels vooral in prominente stedelijke gebieden als Marseille, Lyon en Aix-les-Bains gevestigd worden.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws