Meetings and More talenten 2011 bekend

16 mei 2011
Meetings and More talenten 2011 bekend

Zondag 15 mei vond de Meetings and More Got Talent Award 2011 plaats. De deelnemers aan deze tweede editie van de wedstrijd streden in vier categorieën om een award en werden daarbij beoordeeld door een vakjury.

*Winnaars*
Op het onderdeel bediening/koffie ging de prijs naar Marcel Saes van Hof van Saksen. Marieke Janse van De Ruwenberg won op het onderdeel front-office, terwijl Bettineke Boezelman van Mooirivier Congreshotel uitblonk in de categorie banquet sales. De wedstrijd voor jonge koks werd gewonnen door Roald ten Have, ook van Mooirivier.

*Tweede keer*
In totaal streden een kleine dertig jonge professionals van de negen congreshotels die deel uitmaken van Meetings and More om de awards. De happening vond dit jaar plaats bij Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Volgend jaar, zo werd bekend gemaakt, is het de buurt aan Mooirivier Congreshotel in Dalfsen.

*Vakjury*
Van elk bedrijf waren talentvolle werknemers uitgekozen, die de uitdaging aangingen om de jury te overtuigen van hun kunnen. Deze vakjury werd aangevoerd door Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. Verder bestond de jury uit Bob Schut, directeur SVH, Fréderique Stevens, coördinator HorecaVakPunt, Bob Hutten, directeur van Hutten Catering, en Frank Lindner, chef redactie van Hospitality Management.

*Workshops*
Voordat de deelnemers van de diverse onderdelen zich mochten presenteren voor de jury waren er 's ochtends diverse workshops van experts uit de branche. Zo werd onder leiding van de barista's van Illy de fijne kneepjes van een perfecte cappuccino en latte machiato bijgebracht. Raoul Beeldsnijder, tevens dagvoorzitter/presentator, bracht de deelnemers van het onderdeel front office bij hoe je goed moet presenteren. Charlotte van Ommen van Guijlik, directeur Cenergy Group, hielp de hotelmedewerkers op het onderdeel banquet sales bij hun elevator pitch voor de jury. De jonge koks waren vroeg in de ochtend al aan de slag gegaan om prachtige desserts te maken onder leiding van chef-kok Ton Verhaar van Hutten Exclusive Catering en chef-kok Joris Hendriks van De Ruwenberg.

*Leren*
Behalve dat de workshops hielpen bij de goede voorbereiding betekende dit ook nader kennis maken met de collega's van de andere hotelbedrijven en van elkaar leren.

*Pijlers*
De pijlers van de award zijn. Service, communicatie en presentatie. Dit waren tevens de drie onderwerpen die Bob Hutten tijdens zijn lezing over gastvrijheid 3.0 behandelde.

*Op de foto (vlnr):* Bettinke Boezelman, Marcel Saes, Marieke Janse en Ronald ten Have

Overig nieuws