Meetings and More talenten 2011 bekend

16 mei 2011 |
Meetings and More talenten 2011 bekend<

Zondag 15 mei vond de Meetings and More Got Talent Award 2011 plaats. De deelnemers aan deze tweede editie van de wedstrijd streden in vier categorieën om een award en werden daarbij beoordeeld door een vakjury.

Winnaars
Op het onderdeel bediening/koffie ging de prijs naar Marcel Saes van Hof van Saksen. Marieke Janse van De Ruwenberg won op het onderdeel front-office, terwijl Bettineke Boezelman van Mooirivier Congreshotel uitblonk in de categorie banquet sales. De wedstrijd voor jonge koks werd gewonnen door Roald ten Have, ook van Mooirivier.

Tweede keer
In totaal streden een kleine dertig jonge professionals van de negen congreshotels die deel uitmaken van Meetings and More om de awards. De happening vond dit jaar plaats bij Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Volgend jaar, zo werd bekend gemaakt, is het de buurt aan Mooirivier Congreshotel in Dalfsen.

Vakjury
Van elk bedrijf waren talentvolle werknemers uitgekozen, die de uitdaging aangingen om de jury te overtuigen van hun kunnen. Deze vakjury werd aangevoerd door Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. Verder bestond de jury uit Bob Schut, directeur SVH, Fréderique Stevens, coördinator HorecaVakPunt, Bob Hutten, directeur van Hutten Catering, en Frank Lindner, chef redactie van Hospitality Management.

Workshops
Voordat de deelnemers van de diverse onderdelen zich mochten presenteren voor de jury waren er 's ochtends diverse workshops van experts uit de branche. Zo werd onder leiding van de barista's van Illy de fijne kneepjes van een perfecte cappuccino en latte machiato bijgebracht. Raoul Beeldsnijder, tevens dagvoorzitter/presentator, bracht de deelnemers van het onderdeel front office bij hoe je goed moet presenteren. Charlotte van Ommen van Guijlik, directeur Cenergy Group, hielp de hotelmedewerkers op het onderdeel banquet sales bij hun elevator pitch voor de jury. De jonge koks waren vroeg in de ochtend al aan de slag gegaan om prachtige desserts te maken onder leiding van chef-kok Ton Verhaar van Hutten Exclusive Catering en chef-kok Joris Hendriks van De Ruwenberg.

Leren
Behalve dat de workshops hielpen bij de goede voorbereiding betekende dit ook nader kennis maken met de collega's van de andere hotelbedrijven en van elkaar leren.

Pijlers
De pijlers van de award zijn. Service, communicatie en presentatie. Dit waren tevens de drie onderwerpen die Bob Hutten tijdens zijn lezing over gastvrijheid 3.0 behandelde.

Op de foto (vlnr): Bettinke Boezelman, Marcel Saes, Marieke Janse en Ronald ten Have

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Events Hoteltech
LiveBlog HotelTech 2019

12.16  Powertalk André Wiringa André Wiringa spreekt de hoteliers bij over de nieuwe marketing: beleving. Hoe zorg je er als hotelier voor dat een gast van een tevreden naar een loyale gast transformeerd? Wiringa adviseert iedere hotelier om andersom te denken: welke reviews wil ik dat gas...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: