Meetings and More talenten 2011 bekend

16 mei 2011 |
Meetings and More talenten 2011 bekend<

Zondag 15 mei vond de Meetings and More Got Talent Award 2011 plaats. De deelnemers aan deze tweede editie van de wedstrijd streden in vier categorieën om een award en werden daarbij beoordeeld door een vakjury.

Winnaars
Op het onderdeel bediening/koffie ging de prijs naar Marcel Saes van Hof van Saksen. Marieke Janse van De Ruwenberg won op het onderdeel front-office, terwijl Bettineke Boezelman van Mooirivier Congreshotel uitblonk in de categorie banquet sales. De wedstrijd voor jonge koks werd gewonnen door Roald ten Have, ook van Mooirivier.

Tweede keer
In totaal streden een kleine dertig jonge professionals van de negen congreshotels die deel uitmaken van Meetings and More om de awards. De happening vond dit jaar plaats bij Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Volgend jaar, zo werd bekend gemaakt, is het de buurt aan Mooirivier Congreshotel in Dalfsen.

Vakjury
Van elk bedrijf waren talentvolle werknemers uitgekozen, die de uitdaging aangingen om de jury te overtuigen van hun kunnen. Deze vakjury werd aangevoerd door Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. Verder bestond de jury uit Bob Schut, directeur SVH, Fréderique Stevens, coördinator HorecaVakPunt, Bob Hutten, directeur van Hutten Catering, en Frank Lindner, chef redactie van Hospitality Management.

Workshops
Voordat de deelnemers van de diverse onderdelen zich mochten presenteren voor de jury waren er 's ochtends diverse workshops van experts uit de branche. Zo werd onder leiding van de barista's van Illy de fijne kneepjes van een perfecte cappuccino en latte machiato bijgebracht. Raoul Beeldsnijder, tevens dagvoorzitter/presentator, bracht de deelnemers van het onderdeel front office bij hoe je goed moet presenteren. Charlotte van Ommen van Guijlik, directeur Cenergy Group, hielp de hotelmedewerkers op het onderdeel banquet sales bij hun elevator pitch voor de jury. De jonge koks waren vroeg in de ochtend al aan de slag gegaan om prachtige desserts te maken onder leiding van chef-kok Ton Verhaar van Hutten Exclusive Catering en chef-kok Joris Hendriks van De Ruwenberg.

Leren
Behalve dat de workshops hielpen bij de goede voorbereiding betekende dit ook nader kennis maken met de collega's van de andere hotelbedrijven en van elkaar leren.

Pijlers
De pijlers van de award zijn. Service, communicatie en presentatie. Dit waren tevens de drie onderwerpen die Bob Hutten tijdens zijn lezing over gastvrijheid 3.0 behandelde.

Op de foto (vlnr): Bettinke Boezelman, Marcel Saes, Marieke Janse en Ronald ten Have

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wellness Coronacrisis
Wellness van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer open

Per 1 juli is het wellness complex van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer geopend. Na de verplichte sluiting van ruim 3 maanden zijn management en medewerkers blij om weer gasten te mogen ontvangen. General Manager Yvanka Vos is enthousiast dat ze na lang wachten haar gasten weer ...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Branded Content
Vrouwelijke ondernemers en managers gaan post-lockdown ‘unwinden’ op de Veluwe

Vrouwelijke ondernemers en managers in onze branche hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Ze moesten in de lockdown vaak meerdere ballen in de lucht houden. Via zoom-meetings moesten ze hun teams blijven aansturen en motiveren. Ondertussen drukte ook de continue aandacht voor kinderen ...

BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Kartlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangr...

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Amsterdam Coronacrisis
Zakelijke markt start weer op: Mercure Amsterdam City heropent op 17 juli

Het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City heropent haar deuren op 17 juli. Door de versoepelde maatregelen kan het hotel de veiligheid voor gasten en het personeel weer garanderen. Alle 386 moderne kamers worden weer beschikbaar gesteld voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het Mer...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: