Meetings and More talenten 2011 bekend

16 mei 2011 |
Meetings and More talenten 2011 bekend<

Zondag 15 mei vond de Meetings and More Got Talent Award 2011 plaats. De deelnemers aan deze tweede editie van de wedstrijd streden in vier categorieën om een award en werden daarbij beoordeeld door een vakjury.

Winnaars
Op het onderdeel bediening/koffie ging de prijs naar Marcel Saes van Hof van Saksen. Marieke Janse van De Ruwenberg won op het onderdeel front-office, terwijl Bettineke Boezelman van Mooirivier Congreshotel uitblonk in de categorie banquet sales. De wedstrijd voor jonge koks werd gewonnen door Roald ten Have, ook van Mooirivier.

Tweede keer
In totaal streden een kleine dertig jonge professionals van de negen congreshotels die deel uitmaken van Meetings and More om de awards. De happening vond dit jaar plaats bij Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Volgend jaar, zo werd bekend gemaakt, is het de buurt aan Mooirivier Congreshotel in Dalfsen.

Vakjury
Van elk bedrijf waren talentvolle werknemers uitgekozen, die de uitdaging aangingen om de jury te overtuigen van hun kunnen. Deze vakjury werd aangevoerd door Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. Verder bestond de jury uit Bob Schut, directeur SVH, Fréderique Stevens, coördinator HorecaVakPunt, Bob Hutten, directeur van Hutten Catering, en Frank Lindner, chef redactie van Hospitality Management.

Workshops
Voordat de deelnemers van de diverse onderdelen zich mochten presenteren voor de jury waren er 's ochtends diverse workshops van experts uit de branche. Zo werd onder leiding van de barista's van Illy de fijne kneepjes van een perfecte cappuccino en latte machiato bijgebracht. Raoul Beeldsnijder, tevens dagvoorzitter/presentator, bracht de deelnemers van het onderdeel front office bij hoe je goed moet presenteren. Charlotte van Ommen van Guijlik, directeur Cenergy Group, hielp de hotelmedewerkers op het onderdeel banquet sales bij hun elevator pitch voor de jury. De jonge koks waren vroeg in de ochtend al aan de slag gegaan om prachtige desserts te maken onder leiding van chef-kok Ton Verhaar van Hutten Exclusive Catering en chef-kok Joris Hendriks van De Ruwenberg.

Leren
Behalve dat de workshops hielpen bij de goede voorbereiding betekende dit ook nader kennis maken met de collega's van de andere hotelbedrijven en van elkaar leren.

Pijlers
De pijlers van de award zijn. Service, communicatie en presentatie. Dit waren tevens de drie onderwerpen die Bob Hutten tijdens zijn lezing over gastvrijheid 3.0 behandelde.

Op de foto (vlnr): Bettinke Boezelman, Marcel Saes, Marieke Janse en Ronald ten Have

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
“Forse huurverlaging is nu echt wel mogelijk voor hoteliers"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit achtste hoofdstuk b...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Hoe maak ik mijn hotel meer crisisbestendig?

Hotels sluiten massaal hun deuren vanwege het coronavirus. Een zeer ingrijpend en moeilijk besluit. Hotelketens Van der Valk en Fletcher kondigen aan ruimte beschikbaar te stellen om herstellende coronapatiënten op te vangen. Ziekenhuizen houden zo meer ruimte over voor de zware zorg. Geven hot...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: AI!

Of ik het verschil wist tussen artificiële intelligentie en robotisering? Het was een vraag van iemand die mij aansprak nadat ik een verhaal over hoteltrends had gehouden waarin ik weer eens mijn stokpaardje over High Tech en High Touch had bereden. Eerlijk gezegd had ik de begrippen altijd los...

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Ik ontving een absurde e-mail van Emesa"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit zevende hoofdstuk b...

Personalia
Rogier Braakman keert terug in de hotellerie

Rogier Braakman keert terug in de hotellerie. De voormalig Managing Director van IHMG laat het volgende via zijn LinkedIn weten: "Terug in de hotelbusiness... Na anderhalf jaar 'hotelbusiness-sabbatical' (en het opdoen van nieuwe ervaringen in vele IT-gerelateerde bedrijven) voel ik me ...

Hotelketens
Hotelketen onder de loep: InterContinental Hotels Group

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze uitgave behandelen we IHG, een toonaangevend merk met wereldwijd 400.000 werknemers die werkzaam zijn in meer dan 100 landen. De merken IHG telt 16 merken, waarbij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: