Minibar 40 jaar oud. Weg ermee?

3 juni 2014 |
Minibar 40 jaar oud. Weg ermee?<

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de minibar werd uitgevonden. Hij werd voor het eerst gebruikt in Hilton Hongkong. Het koelkastje met miniatuurflesjes alcohol en kleine snacks werd één
van de voorwaarden die met name de Amerikaanse zakenreiziger stelde en werd verplicht in de vijfsterrenhotels.

Andere tijden
De tijden zijn veranderd. Niet alleen gaat het hele sterrensysteem op de schop en is het aanbieden van een minibarservice niet meer verplicht, ook ziet de wereld er anders uit. Op elke straathoek is tegenwoordig een winkel te vinden waar hotelgasten een betaalbaar flesje water of vers sapje kunnen kopen. De Europese en Aziatische reizigers bepalen nu voor een belangrijk deel de eisen die aan hotels worden gesteld. Design en betaalbare luxe zijn belangrijker geworden. Typische 'hoteldingen', zoals een ontbijtbuffet, de receptie en de standaard minibar verdwijnen.

Kostbaar
Hotels zijn er blij mee dat de minibar niet langer een vereiste is. Het bijvullen en controleren is tijdrovend, dus kostbaar. De meest verkochte items zijn water, light-cola en M&M’s en daar wordt niet bar veel op verdiend. Ook de discussies die achteraf ontstaan over het al dan niet hebben gebruikt van de minibar zijn voor een hotel erg vervelend (en kostbaar). Het is aantrekkelijker om een goede hotelbar te hebben waar cocktails en andere kwaliteitsdranken met voldoende marge worden verkocht.

Take-away minibar
Over de hele wereld zijn hotels op dit moment bezig met het zoeken van het ultieme alternatief. Voor het ene hotel ligt dat in een app voor roomservice, voor het andere in een kiosk bij de receptie. Ook de take-away Minibarbox® met bijvoorbeeld een zelf te mixen longdrink als gin & tonic en een bijpassende snack is wereldwijd populair. Deze box wordt besteld tijdens het boeken van de kamer, wordt bij het inchecken verkocht of is bij de kamerprijs inbegrepen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Branded Content
The Slaak Rotterdam strak beveiligd

The Slaak Rotterdam is gevestigd in een oud monumentaal pand waar vroeger Rotterdam’s grootste krant “Het Vrije Volk” gehuisvest was. Na een flinke verbouwing opende het hotel in 2019 haar deuren met alle glorie en sfeer die ook op het hoogtepunt midden jaren 50 daar aanwezig was. ...

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: