Minibar 40 jaar oud. Weg ermee?

3 juni 2014 |
Minibar 40 jaar oud. Weg ermee?<

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de minibar werd uitgevonden. Hij werd voor het eerst gebruikt in Hilton Hongkong. Het koelkastje met miniatuurflesjes alcohol en kleine snacks werd één
van de voorwaarden die met name de Amerikaanse zakenreiziger stelde en werd verplicht in de vijfsterrenhotels.

Andere tijden
De tijden zijn veranderd. Niet alleen gaat het hele sterrensysteem op de schop en is het aanbieden van een minibarservice niet meer verplicht, ook ziet de wereld er anders uit. Op elke straathoek is tegenwoordig een winkel te vinden waar hotelgasten een betaalbaar flesje water of vers sapje kunnen kopen. De Europese en Aziatische reizigers bepalen nu voor een belangrijk deel de eisen die aan hotels worden gesteld. Design en betaalbare luxe zijn belangrijker geworden. Typische 'hoteldingen', zoals een ontbijtbuffet, de receptie en de standaard minibar verdwijnen.

Kostbaar
Hotels zijn er blij mee dat de minibar niet langer een vereiste is. Het bijvullen en controleren is tijdrovend, dus kostbaar. De meest verkochte items zijn water, light-cola en M&M’s en daar wordt niet bar veel op verdiend. Ook de discussies die achteraf ontstaan over het al dan niet hebben gebruikt van de minibar zijn voor een hotel erg vervelend (en kostbaar). Het is aantrekkelijker om een goede hotelbar te hebben waar cocktails en andere kwaliteitsdranken met voldoende marge worden verkocht.

Take-away minibar
Over de hele wereld zijn hotels op dit moment bezig met het zoeken van het ultieme alternatief. Voor het ene hotel ligt dat in een app voor roomservice, voor het andere in een kiosk bij de receptie. Ook de take-away Minibarbox® met bijvoorbeeld een zelf te mixen longdrink als gin & tonic en een bijpassende snack is wereldwijd populair. Deze box wordt besteld tijdens het boeken van de kamer, wordt bij het inchecken verkocht of is bij de kamerprijs inbegrepen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Conservatorium hotel culinair wereldpodium

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executiv...

Hotelbouwplannen Internationaal
Locke opent tweede hotel in Londen

In maart van dit jaar opent het baanbrekende horecamerk Locke zijn tweede hotel in de Britse hoofdstad hoofdstad aan de Theems bij de Millennium Bridge. De 113-kamer tellende Locke in Broken Wharf ligt op enkele minuten van zowel Cannon Street als Blackfriars. Locke biedt gasten een onderscheiden...

Amsterdam Events
Hotels dopen Nationale Secretaressedag om tot ‘Thank You Assistant Day’

Hopeloos ouderwets: dat vond een aantal general managers en partners van prominente hotels in Nederland de ‘Nationale Secretaressedag’. De benaming doet vrouwelijk aan, betrekt lang niet iedereen die op die dag bedankt zou moeten worden en is ook nog eens verre van internationaal. Daa...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Zoku onthult baanbrekend nieuw Loft ontwerp

Zoku, de Amsterdamse pionier van de home/office hybride filosofie, lanceert een nieuw modulair Loftontwerp. Geïnspireerd door het huidige prijswinnende Loftontwerp, bestaat het nieuwe modulaire ontwerp uit losse elementen die de unieke Loft geschikt maakt voor een veel breder scala aan lay-outs...

Awards
Most Wanted Award 2020 voor Hotel Banks Mansion

Hotel Banks Mansion in Amsterdam, onderdeel van Carlton Hotel Collection, heeft onlangs een Loved by Guests: Most Wanted Award 2020 met een score van 9.6 in ontvangst mogen nemen. De awards worden jaarlijks op basis van geverifieerde gastenboordelingen uitgereikt door Hotels.com. Het hotel, geleg...

Toerisme
Bijna de helft van de Nederlanders gaat voor all-inclusive deze voorjaarsvakantie

Het aantal Nederlanders dat dit voorjaar voor een all inclusive-vakantie kiest, is gestegen: 48% van de vakantiegangers verkiest dit verzorgingstype boven logies en ontbijt (24%). In 2019 was dat nog 43% van de Nederlanders, blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. Ook hotels zijn n&o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: