M�venpick viert mijlpaal van 100 hotels

6 februari 2012 |

Mövenpick Hotels & Resorts viert een mijlpaal. Het hotelbedrijf heeft binnenkort 100 hotels in de portefeuille. Dit komt omdat Mövenpick momenteel elf nieuwe hotelprojecten in negen landen realiseert, wat het totaal op honderd hotels
wereldwijd brengt.

Dit jaar negen nieuwe hotels open
De nieuwe hotels bevinden zich in Frankrijk, Egypte, Tunesië, Marokko, China, Indonesië, Maleisië, Bangladesh en Thailand. De van oorsprong Zwitserse hotelketen exploiteert nu 69 hotels en heeft 31 hotels in ontwikkeling, waarvan er dit jaar negen open zullen gaan.

Vertrouwen in groei
Jean Gabriel Pérès, president en ceo van Mövenpick Hotels & Resorts. “We hebben altijd geloofd in groei. In elke regio, van Europa en Afrika tot het Midden-Oosten en Azië, hebben we onze ontwikkeling voorzichtig verzekerd om op die manier een uitgebalanceerde portfolio te realiseren, die er voor zorgt dat de juiste beslissingen genomen worden en de beschikbare middelen efficiënt aangewend.

Betrouwbaar business model
"Het exploiteren van honderd hotels wereldwijd is een topprestatie voor ons bedrijf, en ik ben er bijzonder trots op, die te kunnen realiseren met inzet van alle medewerkers. In een uitdagende economische omgeving is het van vitaal belang om een betrouwbaar business model te hebben dat stressbestendig is bij voortdurende verandering,” aldus Jean Gabriel Pérès.

“Dat is het fundament van ons succes in de afgelopen jaren geweest, en ook de filosofie die ons geholpen heeft om de mijlpaal van honderd goed draaiende hotelprojecten te verwezenlijken.”

Overzicht nieuwe hotelprojecten:
• Vanaf april 2012 neemt Mövenpick een 298-kamers tellend hotel in Sharm El Sheikh aan de Rode Zee in Egypte over.
• In 2014 wordt het nieuwe, 380-kamers groot, hotel in Marrakesh heropend.
• Een laagbouhotel in Tozeur, in de Tunesische woestijnoase, zal na een uitgebreide opfrisbeurt vanaf 2013 onder de Mövenpick Hotels & Resorts merknaam beheerd worden.
• In Djerba, eveneens in Tunesië, ligt een 255 kamers groot hotel dat op dit moment een verbouwing van meerdere miljoenen euro’s ondergaat, voordat het volgend jaar door Mövenpick Hotels & Resorts opnieuw geopend wordt.
• Een nieuw hotel met 350 kamers in Chifeng, Binnen Mongolië (China)zal in 2015 door Mövenpick geopend worden.
• Op Hainan Island, Zuid-China, wordt in 2013 het 380-kamers grote Mövenpick Resort & Spa, Phoenix Island, Sanya, geopend.
• Het 270-kamers grote Mövenpick Resort & Spa, Jimbaran, 200 meter van één van de stranden van Bali, wordt het eerste hotel van het Zwitserse bedrijf in Indonesië, wanneer het open gaat in 2014.
• In Maleisië zal een nieuw 250-kamers groot Resort, gelegen aan Pantai Pandak Beach aan de Zuid-Chinese zeekust, geopend worden in 2015.
• Mövenpick’s zet voet op de hotelmarkt van Bangladesh met de opening van een 280 kamers tellend resort aan het zandstrand van Cox’s Bazar.
• Tegen het einde van dit jaar zal het bedrijf een 26-villa’s groot, boutique-stijl Resort, omgeven door weelderige tropische tuinen, openen in Samoeng, Chiang Mai, Thailand.
• In 2014 opent het nieuwe hotel van Mövenpick Hotels & Resorts op Jimbaran Bay op Bali, met 270 kamers waaronder 70 suites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: