M�venpick viert mijlpaal van 100 hotels

6 februari 2012 |
<

Mövenpick Hotels & Resorts viert een mijlpaal. Het hotelbedrijf heeft binnenkort 100 hotels in de portefeuille. Dit komt omdat Mövenpick momenteel elf nieuwe hotelprojecten in negen landen realiseert, wat het totaal op honderd hotels
wereldwijd brengt.

Dit jaar negen nieuwe hotels open
De nieuwe hotels bevinden zich in Frankrijk, Egypte, Tunesië, Marokko, China, Indonesië, Maleisië, Bangladesh en Thailand. De van oorsprong Zwitserse hotelketen exploiteert nu 69 hotels en heeft 31 hotels in ontwikkeling, waarvan er dit jaar negen open zullen gaan.

Vertrouwen in groei
Jean Gabriel Pérès, president en ceo van Mövenpick Hotels & Resorts. “We hebben altijd geloofd in groei. In elke regio, van Europa en Afrika tot het Midden-Oosten en Azië, hebben we onze ontwikkeling voorzichtig verzekerd om op die manier een uitgebalanceerde portfolio te realiseren, die er voor zorgt dat de juiste beslissingen genomen worden en de beschikbare middelen efficiënt aangewend.

Betrouwbaar business model
"Het exploiteren van honderd hotels wereldwijd is een topprestatie voor ons bedrijf, en ik ben er bijzonder trots op, die te kunnen realiseren met inzet van alle medewerkers. In een uitdagende economische omgeving is het van vitaal belang om een betrouwbaar business model te hebben dat stressbestendig is bij voortdurende verandering,” aldus Jean Gabriel Pérès.

“Dat is het fundament van ons succes in de afgelopen jaren geweest, en ook de filosofie die ons geholpen heeft om de mijlpaal van honderd goed draaiende hotelprojecten te verwezenlijken.”

Overzicht nieuwe hotelprojecten:
• Vanaf april 2012 neemt Mövenpick een 298-kamers tellend hotel in Sharm El Sheikh aan de Rode Zee in Egypte over.
• In 2014 wordt het nieuwe, 380-kamers groot, hotel in Marrakesh heropend.
• Een laagbouhotel in Tozeur, in de Tunesische woestijnoase, zal na een uitgebreide opfrisbeurt vanaf 2013 onder de Mövenpick Hotels & Resorts merknaam beheerd worden.
• In Djerba, eveneens in Tunesië, ligt een 255 kamers groot hotel dat op dit moment een verbouwing van meerdere miljoenen euro’s ondergaat, voordat het volgend jaar door Mövenpick Hotels & Resorts opnieuw geopend wordt.
• Een nieuw hotel met 350 kamers in Chifeng, Binnen Mongolië (China)zal in 2015 door Mövenpick geopend worden.
• Op Hainan Island, Zuid-China, wordt in 2013 het 380-kamers grote Mövenpick Resort & Spa, Phoenix Island, Sanya, geopend.
• Het 270-kamers grote Mövenpick Resort & Spa, Jimbaran, 200 meter van één van de stranden van Bali, wordt het eerste hotel van het Zwitserse bedrijf in Indonesië, wanneer het open gaat in 2014.
• In Maleisië zal een nieuw 250-kamers groot Resort, gelegen aan Pantai Pandak Beach aan de Zuid-Chinese zeekust, geopend worden in 2015.
• Mövenpick’s zet voet op de hotelmarkt van Bangladesh met de opening van een 280 kamers tellend resort aan het zandstrand van Cox’s Bazar.
• Tegen het einde van dit jaar zal het bedrijf een 26-villa’s groot, boutique-stijl Resort, omgeven door weelderige tropische tuinen, openen in Samoeng, Chiang Mai, Thailand.
• In 2014 opent het nieuwe hotel van Mövenpick Hotels & Resorts op Jimbaran Bay op Bali, met 270 kamers waaronder 70 suites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: