M�venpick viert mijlpaal van 100 hotels

6 februari 2012 |
<

Mövenpick Hotels & Resorts viert een mijlpaal. Het hotelbedrijf heeft binnenkort 100 hotels in de portefeuille. Dit komt omdat Mövenpick momenteel elf nieuwe hotelprojecten in negen landen realiseert, wat het totaal op honderd hotels
wereldwijd brengt.

Dit jaar negen nieuwe hotels open
De nieuwe hotels bevinden zich in Frankrijk, Egypte, Tunesië, Marokko, China, Indonesië, Maleisië, Bangladesh en Thailand. De van oorsprong Zwitserse hotelketen exploiteert nu 69 hotels en heeft 31 hotels in ontwikkeling, waarvan er dit jaar negen open zullen gaan.

Vertrouwen in groei
Jean Gabriel Pérès, president en ceo van Mövenpick Hotels & Resorts. “We hebben altijd geloofd in groei. In elke regio, van Europa en Afrika tot het Midden-Oosten en Azië, hebben we onze ontwikkeling voorzichtig verzekerd om op die manier een uitgebalanceerde portfolio te realiseren, die er voor zorgt dat de juiste beslissingen genomen worden en de beschikbare middelen efficiënt aangewend.

Betrouwbaar business model
"Het exploiteren van honderd hotels wereldwijd is een topprestatie voor ons bedrijf, en ik ben er bijzonder trots op, die te kunnen realiseren met inzet van alle medewerkers. In een uitdagende economische omgeving is het van vitaal belang om een betrouwbaar business model te hebben dat stressbestendig is bij voortdurende verandering,” aldus Jean Gabriel Pérès.

“Dat is het fundament van ons succes in de afgelopen jaren geweest, en ook de filosofie die ons geholpen heeft om de mijlpaal van honderd goed draaiende hotelprojecten te verwezenlijken.”

Overzicht nieuwe hotelprojecten:
• Vanaf april 2012 neemt Mövenpick een 298-kamers tellend hotel in Sharm El Sheikh aan de Rode Zee in Egypte over.
• In 2014 wordt het nieuwe, 380-kamers groot, hotel in Marrakesh heropend.
• Een laagbouhotel in Tozeur, in de Tunesische woestijnoase, zal na een uitgebreide opfrisbeurt vanaf 2013 onder de Mövenpick Hotels & Resorts merknaam beheerd worden.
• In Djerba, eveneens in Tunesië, ligt een 255 kamers groot hotel dat op dit moment een verbouwing van meerdere miljoenen euro’s ondergaat, voordat het volgend jaar door Mövenpick Hotels & Resorts opnieuw geopend wordt.
• Een nieuw hotel met 350 kamers in Chifeng, Binnen Mongolië (China)zal in 2015 door Mövenpick geopend worden.
• Op Hainan Island, Zuid-China, wordt in 2013 het 380-kamers grote Mövenpick Resort & Spa, Phoenix Island, Sanya, geopend.
• Het 270-kamers grote Mövenpick Resort & Spa, Jimbaran, 200 meter van één van de stranden van Bali, wordt het eerste hotel van het Zwitserse bedrijf in Indonesië, wanneer het open gaat in 2014.
• In Maleisië zal een nieuw 250-kamers groot Resort, gelegen aan Pantai Pandak Beach aan de Zuid-Chinese zeekust, geopend worden in 2015.
• Mövenpick’s zet voet op de hotelmarkt van Bangladesh met de opening van een 280 kamers tellend resort aan het zandstrand van Cox’s Bazar.
• Tegen het einde van dit jaar zal het bedrijf een 26-villa’s groot, boutique-stijl Resort, omgeven door weelderige tropische tuinen, openen in Samoeng, Chiang Mai, Thailand.
• In 2014 opent het nieuwe hotel van Mövenpick Hotels & Resorts op Jimbaran Bay op Bali, met 270 kamers waaronder 70 suites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: