Na zestien jaar nieuwe eigenaar voor Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam

Auteur: redactie
Overname Mensen 17 juni 2024
Na zestien jaar nieuwe eigenaar voor Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam

Zestien jaar na de opening krijgt Suite Hotel Pincoffs een nieuwe eigenaar. Oprichters Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde kondigen met trots aan dat hotelmanager Marjolein van Asperen en haar partner Milo Pennings hen per 1 juli 2024 zullen opvolgen.

Suite Hotel Pincoffs werd in 2008 geopend als Rotterdams eerste boutiquehotel. Het kleinschalige luxehotel is gevestigd in het monumentale douanekantoor uit 1879 aan de Entrepothaven op de Kop van Zuid.

Marjolein van Asperen (31) stapte ruim twaalf jaar geleden, als HBO student aan TIO Business School Rotterdam, het hotel binnen voor een bijbaantje. Ze vertrok nooit meer. Van Asperen kent alle facetten van het bedrijf, ze heeft meerdere functies bekleed en ze is de afgelopen drie jaar verantwoordelijk geweest voor het reilen en zeilen in haar functie als hotelmanager. Milo Pennings (34), haar partner, heeft ruime ervaring in marketing en sales, en brengt daarmee een waardevolle aanvulling op de bedrijfsvoering. Samen zorgen ze voor nieuwe energie in het bedrijf.

“Voor mij is een droom uitgekomen. Met de overname openen we een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden. Samen met dit team en onze gezamenlijke liefde voor gastvrijheid zijn we vastberaden om dit prachtige hotel voort te zetten”, aldus Van Asperen. Pennings voegt daaraan toe: “We zijn enthousiast om ieder onze expertise in te zetten en Suite Hotel Pincoffs naar nieuwe hoogten te brengen, waarbij we trouw blijven aan de waarden die dit hotel zo uniek maken.”

Met Van Asperen aan het roer zijn die kernwaarden van Suite Hotel Pincoffs dan ook gewaarborgd. Het blijft een onderscheidend hotelconcept dat bekend staat om de storytelling, het hoge serviceniveau, de aangename gastvrijheid, de onderscheidende inrichting en de duurzame bedrijfsvoering. Van Asperen en Pennings hebben de missie om de bestaande kernwaarden te bewaken en de verbinding met de Entrepothaven en de Maas te versterken. Ze willen geen kans onbenut laten om het verblijf voor elke gast een ervaring te maken om te koesteren. Ze zullen ook actief de MICE-markt betreden met de twee inspirerende vergaderzalen van het hotel.

Hotel Pincoffs werd in 2008 geopend nadat het vervallen monument in veertien maanden was omgetoverd tot een kleinschalig luxehotel. De plannen van het journalistenpaar Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde werden werkelijkheid onder de bezielende begeleiding van WDJ Architecten uit Rotterdam en pandeigenaar Stadsherstel Historisch Rotterdam. De verbouwing was in 43 afleveringen te volgen bij RTL4 in de real life serie Hotel aan de Maas.

Hotel Pincoffs ontving de afgelopen jaren veel waardering en prijzen. Het staat sinds 2009 genoteerd als hoogst gewaardeerde hotel bij Tripadvisor (nummer 1) en bij Booking.com (9+).

Hamerlynck heeft zich de afgelopen jaren omgeschoold tot leerkracht in het basisonderwijs. Van der Meijde is hoteladviseur en blijft op de achtergrond verbonden. Beide ondernemers danken alle partners, leveranciers en medewerkers van het eerste uur voor het mogelijk maken van dit prachtige droomproject.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws