Nadenken over outsourcing tijdens nationaal F&B congres

24 december 2003 |

Hoewel het 'iets door anderen laten opknappen' in de hotelbranche niets ongewoons meer is, rust er op het gebied van food & beverage bij velen nog een taboe op. De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) wil daar iets aan doen. In samenwerking met Hospitality Management, Inn Ovations, de sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee wordt op 22 maart 2004 het nationale F&B congres georganiseeerd. Outsourcing is een geliefd discussiepunt,' zegt congresorganistor en AF&BM-penningmeester Maarten Willemsen over de keuze voor het onderwerp. 'Er zijn steeds meer hotelbedrijven die ook met betrekking tot F&B deze mogelijkheid bekijken. Eigenlijk is dat een logisch vervolg op alles wat eerder is uitbesteed. In principe kun je alles outsourcen. Waarom zou je dan niet serieus naar het F&B-verhaal kijken?' Volgens Willemsen speelt het begrip 'constante kwaliteit' een belangrijke rol: 'Personeelswisselingen zijn aan de orde de dag. Door uitbesteding van activiteiten kun je een bepaald niveau eisen en daar de leverancier op aanspreken. Je weet wat je moet krijgen en hopelijk ook gaat krijgen. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld een internationaal merk aan je hotel te binden. Vooral bij internationale reizigers zorgt dat voor herkenbaarheid. Hospitality consultant Sander Allegro hoopt vooral op een prikkelende discussie tijdens het komende congres. 'Net als bij de vorige editie komen er managers die heel professioneel met hun vak bezig zijn en zich continu willen ontwikkelen. Wat dat betreft zit men behoorlijk op één lijn. Misschien wel wat te veel, want in een debat is het van belang om controverse te hebben. Ik daag de F&B-managers dus bij voorbaat uit om wat meer stelling te nemen. Het onderwerp leent zich ervoor. Het F&B-congres wordt gehouden op 22 maart in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het discussiepanel is nog niet ingevuld, maar ideeën zijn er wel. Bij de afgelopen editie konden de ruim 100 aanwezige F&B-professionals restaurantcriticus Johannes van Dam begroeten. Allegro: 'De F&B-ers lieten zich van een professionele kant zien door waardering te tonen voor iemand die zich in het hol van de leeuw waagde. Met soortgelijke sprekers zijn we nu bezig.' Voor de inschrijving zelf volgt nog een nadere aankondiging. De aanwezigen van het vorige congres worden in ieder geval persoonlijk uitgenodigd. Willemsen: 'Naast F&B-managers waren er de vorige keer ook restaurateurs, hoteldirecteurs en managers van hotelketens. Het bleek ook een platform te zijn voor het leggen van nuttige contacten.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: