Nederlands hospitality concept The Social Hub opent zeventiende locatie in Europa

Auteur: redactie
Opening Hotelketens 1 februari 2024
Nederlands hospitality concept The Social Hub opent zeventiende locatie in Europa

Donderdag 1 februari is de opening van de nieuwste locatie van het hybride hospitality model The Social Hub in San Sebastián. Het is de zeventiende locatie van het in Amsterdam gevestigde bedrijf dat in 2012 is opgericht door Charlie MacGregor. De nieuwe hub is, net als de andere locaties, een plek waar reizigers, locals, ondernemers en studenten van allerlei achtergronden samen kunnen komen to learn, stay, work and play.

Door de investering van meer dan 50 miljoen euro werden er naast een nieuwe locatie ook 50 nieuwe banen in de stad gecreëerd. The Social Hub blijft zich met de opening van haar zeventiende locatie in een sterk tempo uitbreiden. Naast de derde locatie in Spanje wordt er in Zuid- Europa nog verder uitgebreid met een locatie in Porto (opening in de herfst 2024) en Lissabon (openingsdatum nog onbekend). Andere locaties van The Social Hub bevinden zich onder andere in Amsterdam, Berlijn, Florence, Parijs en Wenen.

De nieuwe locatie van The Social Hub opent in Donostia-San Sebastián, een metropool aan de kust van de Golf van Biskaje, omringd door weelderige bergen en een plek die beroemd is om zijn lokale cultuur en gastronomische tradities. Gelegen in de populaire buurt Riberas de Loyola, is de nieuwe hub dé ideale uitvalsbasis om deze creatieve stad en haar omgeving te verkennen. Met een modern, maar lokaal geïnspireerd ontwerp is The Social Hub in San Sebastián ontwikkeld met ruimtes op maat om diverse leden van de gemeenschap met elkaar te laten mengen, waaronder toeristen, zakelijke reizigers, digital nomads, en studenten. De ruimtes van The Social Hub creëren daarmee een plek waar mensen een community kunnen opbouwen, waardoor ideeën aanwakkeren om samen verandering teweegbrengen. Gasten kunnen er genieten van een kort of lang verblijf, of van de volledig service accommodaties die speciaal zijn ontworpen voor studenten.

Charlie MacGregor, CEO en founder van The Social Hub: “We zijn verheugd om deze nieuwe opening aan te kondigen in de bijzondere stad San Sebastián, in het hart van de Baskische regio. Het laat een belangrijke stap zien in onze uitbreidings- en maatschappelijke impact strategie in Zuid-Europa. Na het warme ontvangst in Barcelona en Madrid en het opbouwen van hechte community in deze steden is het ons doel om te blijven groeien en in contact te komen met onze gasten in de regio, waarbij we hen een service en ervaring bieden die is afgestemd op hun persoonlijke behoeftes: of het nu gaat om een overnachting tijdens je vakantie, of een volledig semester als student, het werken in een van onze co-work spaces, of gewoon om te genieten van het eten in onze restaurants met vrienden en familie. Uiteindelijk is het ons doel ‘to create a better society’ door middel van ruimtes, activiteiten en initiatieven aan te bieden die zorgen voor betekenisvolle verbindingen.” 

De voorzieningen in San Sebastián

Met de 328 kamers beschikt het hotel over meer dan 14.000 vierkante meter inclusief een dakterras, zwembad, een uitgebreide co-working faciliteit met kantoren en werkplekken, en tot maar liefst 550 vierkante meter grote vergader-en evenementenruimtes. Het openbare restaurant met aandacht voor gezonde en duurzaam geproduceerde ingrediënten serveert lunch en diner, een grab-and-go-café en winkel, een grote gemeenschappelijke keuken, en een volledig uitgeruste sportschool. Daarnaast, als belangrijk onderdeel van de voortdurende toewijding om hechte communities te bouwen, biedt de hub een overvloed aan uitgebreide programma's en activiteiten aan voor zowel haar gasten als de inwoners van San Sebastián. Denk aan educatieve programma’s zoals taalcursussen, tot mindfulness- en sportlessen, en culturele of kunst gerelateerde evenementen. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws