NH Collection opent eerste hotel in Kopenhagen

Auteur: Redactie
Hotelketens Internationaal 24 september 2021
NH Collection opent eerste hotel in Kopenhagen

Hotelgasten kunnen vanaf nu het eerste vijfsterren NH Collection hotel in Denemarken ervaren. NH Collection Copenhagen is een smaakvol ingericht en duurzaam hotel en ligt in de pittoreske wijk Christianshavn. In dit gedeelte van Kopenhagen kunnen reizigers volop het gezellige stadsleven beleven, van de panoramische uitzichten tot alle hoogtepunten.

Vijfsterrenervaring in unieke setting

NH Collection Copenhagen is een van de weinige vijfsterrenhotels in Kopenhagen. Het hotel biedt 394 kamers inclusief suites, twee restaurants, een hotelbar, een loungeruimte, parkeerplaatsen, fitnessfaciliteiten met relaxruimte en zeven flexibele vergaderruimtes voor kleine en grote evenementen tot 252 personen. Dit alles in een inspirerende omgeving met uitzicht over de haven en directe toegang tot de promenade aan het water.

De unieke locatie van het hotel direct aan het water aan de rand van de wijk Christianshavn is een exclusieve basis om de Deense hoofdstad en het Scandinavische leven te ontdekken. Toeristische bezienswaardigheden, culturele uitjes en winkels liggen dichtbij het hotel. Culinair genieten kan in het restaurant Tablafina. Hier worden bekende Spaanse tapas geserveerd, gemaakt met lokale seizoensingrediënten. Tablafina heeft ook een wijnbar met een speciale wijnen geselecteerd door de eigen sommelier.

Scandinavisch design met focus op duurzaamheid

Het gebouw is compleet gerenoveerd en herontwikkeld door ATP Ejendomme, Arkitema Architects en Henning Larsen Architects, met respect voor het originele design van architect Palle Suenson's  uit 1962 met strakke lijnen en vormen. Het grootste deel van de buitenkant is in stand gehouden en duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het hotel. Zo zijn, onder andere, de stenen van de façade gerecycled van overgebleven steenmateriaal van de sloop in dezelfde look als de voorgaande stenen. NH Collection Copenhagen heeft hoge duurzaamheidsstandaarden. Dat komt terug in het groene dak, het gebruik van zeewater om het gebouw te koelen, het intelligente licht- en interieurklimaat systeem en de keuze voor duurzame materialen.

Over NH Collection Copenhagen

NH Collection Copenhagen is het eerste hotel van premium merk NH Collection van NH Hotel Group in Denemarken, en in Scandinavië. Het vijfsterren is central gelegen in de charmante wijk Christianshavn, met vele maritieme, historische en creatieve bezienswaardigheden. NH Collection Copenhagen heeft 394 rooms inclusief suites, een gym, twee restaurants, fietsverhuur en faciliteert meetings tot 252 personen in een inspirerende omgeving met uitzicht over het water. 

Overig nieuws