nhow Rotterdam in de prijzen

24 april 2015 |
nhow Rotterdam in de prijzen<

Op donderdagavond 23 april zijn in de Portugese Synagoge in Amsterdam de Esprix Awards 2015 uitgereikt, de vakprijs voor de meest succesvolle
marketingcommunicatiecampagnes van het afgelopen jaar. De wervings- en lanceringscampagne van het in januari 2014 geopende nhow Rotterdam werden allebei beloond met een Esprix awards.

Hermann Spatt
Hermann Spatt, de nieuwe directeur van nhow Rotterdam nam de prijs samen met Marlies de Gooijer, strateeg van het bureau IN10 Communicatie in ontvangst.

In de prijzen
De wervingscampagne ‘This is nhow’ werd in de categorie Employer branding & employee engagement beloond met een bronzen Esprix Award. De hieraan gerelateerde lanceringscampagne ‘nhow = wow’ viel in de categorie 'Product launch' in de prijzen en won een zilveren Esprix Award. De campagnes werden in opdracht van NH Hotel Group ontwikkeld door IN10 Communicatie, een bureau uit Rotterdam. De aanpak werd onderscheidend bevonden. "Een onconventioneel hotelconcept verdient immers ook een andere aanpak. Nederland mocht weten dat er een héél bijzonder hotel opende", aldus Hotel Director Hermann Spatt.

Juryrapport
"Dit is de campagne die het meest overtuigend een nieuw product neerzet, door Rotterdammers als ambassadeur te koppelen aan een nieuw hotel. Het is authentiek, de personen die worden gefilmd zijn echt Rotterdams, überhip, en het voegt iets toe aan de identiteit van het hotel. De claim is ‘nu’ en ‘wow’. Het is gedurfd, heeft een hippe uitstraling en door de juiste keuzes in personalities uit de Rotterdamse scene te strikken wordt deze claim volledig waargemaakt . De campagne is ‘multi-channeling’, alle kanalen zijn benut. De keuze voor een Rotterdams bureau heeft goed uitgepakt. De uitvoering is strak en kwalitatief. En met een kenmerkende Rotterdamse energie terecht Zilver," aldus de jury van de Esprix Awards.

Scouts en Pioneer Fest
Onderdeel van de wervingscampagne was de inzet van drie lokale scouts die op pad gingen om passende personalities te scouten. Ondersteund door onderscheidende online en social promotie en flyering wierven zij totaal 140 kandidaten, die zich op de site www.thisisnhow.com konden aanmelden voor het Pioneer Fest op 18 november 2013. Samen met hun '+1’s' maakten de kandidaten tijdens een party in de -toen nog kale- hotelbar kennis met het nhow-concept en de locatie.

#Thisisnhow
'This is nhow' is inmiddels een begrip. Na opening van het hotel is de website blijven bestaan en momenteel wordt er een blog over het hotel en de stad Rotterdam op bijgehouden. Dit doet nhow samen met bekende bloggers uit de stad zoals Bogue en LiveLikeTom. Ook wordt de hashtag #thisisnhow nog steeds veelvuldig gebruikt op social media. Het social dashboard, op diverse locaties in het hotel, vertoont alle tweets en Instagramfoto's en laat op deze wijze zien wat er in de wereld gebeurt rond #thisisnhow.

De 'This is nhow' campagne won eerder al drie Magneten, waaronder een Gouden, uitgereikt door SJP. In Mei worden de SAN accenten uitgereikt waar de campagne ook voor genomineerd is.

In totaal waren er 180 inzendingen voor een Esprix Award. Gisterenavond zijn 30 Awards uitgereikt aan de beste marketing- en communicatiecampagnes.

Over nhow Rotterdam
nhow Rotterdam is na Berlijn (2010) en Milaan (2007) het derde nhow hotel wereldwijd. Het designhotel is gevestigd in het iconische gebouw ‘De Rotterdam’ aan de Wilhelminakade. Het is het eerste en enige hotel dat zowel van binnen als van buiten is ontworpen door gerenommeerd architect OMA/ Rem Koolhaas. Met 278 luxe kamers, negen flexibele meeting zalen, een levendige BAR/KITCHEN met uniek dakterras en een adembenemend uitzicht, is nhow Rotterdam niet alleen de ideale bestemming voor de internationale (zaken)reiziger, maar ook een populaire ontmoetingsplek voor de lokale community. Onder het motto ‘Elevate Your Stay’ is een verblijf in nhow Rotterdam letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt voor iedereen die in deze omgeving van Kunst, Architectuur en Hospitality stapt. De BAR van nhow is in 2014 verkozen tot ‘Best Hotel Bar of Rotterdam 2014’ en en later dat jaar kreeg nhow een award voor 'Best Hotel Design'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: