Nieuw restaurant bij Hotel Newport

4 april 2014 |
Nieuw restaurant bij Hotel Newport

Het Gooi is een culinaire hotspot rijker: Club Newport 1852. Direct gelegen aan de haven bij Hampshire Hotel Newport in Huizen. Een uniek restaurant 'inspired by' sterrenchef Peter Gast. Een
toegankelijke ‘place to be’ voor liefhebbers van culinair hoogstaande lekkernijen, met heerlijke gerechten op de kaart als gekonfijte zalm, kalfszwezerik, rauw gesneden tonijn en vlees van het MRIJ rund, gegrild en geserveerd op hout speciaal voor het restaurant gerijpt.

Schulten Hues
Drijvende kracht achter Club Newport 1852 is Peter Gast, chef-kok van sterrenrestaurant Schulten Hues* in Zutphen. Peter: “Club Newport 1852 is een restaurant met een informeel en gezellig karakter waar iedereen zich prettig voelt.”

Nautische mijl
Club Newport 1852 is een plek waar je met vrienden kunt genieten van een goed glas wijn met oesters of een uitgebreid vijf-gangenmenu. De plek om te loungen en culinair te genieten op een fantastische locatie, direct aan het Gooimeer. Het nummer ‘1852’ in Club Newport 1852 is een verwijzing naar de nautische mijl. Samen met interieurdesigner Feran Thomassen van Feran Hugo is chef Peter Gast verantwoordelijk voor de inrichting en de relaxte, gastvrije uitstraling. Club Newport 1852 wordt met dezelfde bevlogenheid gerund als het sterrenrestaurant Schulten Hues in Zutphen. Uiteraard zijn de wijn-spijs-combinaties op de kaart afkomstig van Peter Gast en gastvrouw Jacqueline van Liere. Peter zorgt voor de mooie, verse gerechten en Jacqueline voor de bijpassende wijnen.

Rawfood bar, slurpen mag
Tijdens een zonnige dag is het heerlijk loungen aan de waterkant, het gevoel van een minivakantie aan de côte d’Azur. Het terras is uniek gelegen aan het Gooimeer met uitzicht op de haven van Huizen. Per boot ook ideaal te bereiken want er is een aanlegsteiger zodat gasten kunnen aanmeren. De kaart is zeer uitgebreid met oesters, Fruits de Mer per twee personen aan te vullen met king krab, halve en hele kreeft. Een selectie van dungesneden hamsoorten als Copa Negra cebo, Livar en Paletta Belotta geserveerd met crostini’s en zwarte olijventapenade. Het restaurant biedt een ruime keuze aan lunchgerechten zoals een heerlijke club sandwich kreeft of groentetuin, een vegetarische, biologische salade Schulten Hues met kruiden, bloemen en groenten. Tijdens het diner kunnen gasten zich laten verrassen door de chef met een drie-, vier-, of vijf-gangen verrassingsmenu. Bij ieder gerecht is een mooie, bijpassende wijn te vinden op de selectief samengestelde wijnkaart.

Over Hampshire Hotel Newport Huizen
Hampshire Hotel – Newport Huizen is een viersterrenhotel midden in het Gooi met 61 comfortabel ingerichte hotelkamers en suites. Het biedt gasten uitzichten op het Gooimeer en de jachthaven van Huizen. Een ideaal startpunt voor tripjes naar bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Muiderslot, het Nederlands Vestingmuseum in Naarden of museum Singer in Laren. Of het startpunt van een wandel- of fietstocht in omliggende natuurgebieden. Kortom, dit is een uitstekende plek voor een weekendje rust en culinair genieten afgewisseld met een activiteit.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: