Nieuw restaurant Van der Valk Hotel Assen: wel 104 stopcontacten, maar geen schnitzels

21 maart 2017 | Thijs Jacobs

Op 7 april heropent het à la carte-restaurant van Van der Valk Hotel Assen. Het is veel meer dan een make-over wat er in de afgelopen vier maanden gebeurd is. Een nieuwe uitbouw bij het terras, nieuw meubilair, nieuwe haarden nieuwe bar, nieuwe indeling. En een nieuwe naam: 28 Dining, naar de ligging aan de A28.

"Dit noemen wij Valk 2.0. Intimiteit in een nieuw jasje’’, vertelt Magchelina Van der Valk-Möller, die samen met echtgenoot Rob van der Valk al ruim zeven jaar de leiding heeft in het Asser hotel. ,,We passen ons restaurant helemaal aan aan de eisen van nu. Ja, dat betekent een flinke verandering. Maar dat doen we op zo’n manier, dat iedereen zich nog net zo thuis voelt als altijd."

Liever ronde tafels

"Het hotel heeft goed geluisterd naar wat gasten belangrijk vinden. Ze willen intiem kunnen lunchen en dineren. Dat kon al, maar daar hebben we nu nog meer aan gedaan. Met hoekjes en plekjes. Ronde tafels zijn veel gewilder dan rechthoekige, dus daar staan er straks veel van. En we bouwen zelfs een private dining, waar je met acht man helemaal privé aan tafel kunt zitten."

En dan zijn er de 104 stopcontacten, essentieel voor het publiek van nu. "Heel veel van onze gasten komen even werken, overleggen of vergaderen. Je laptop of telefoon wil je dan wel kunnen inpluggen. Dat zullen ze vooral doen aan de voorzijde, waar een brasserie-achtige omgeving is."

De open bar, waar de bediening live drankjes staat in te schenken, brengt meer leven in de brouwerij. Net als de mogelijkheid om aan de bar te eten. Twee gigantische bloesembomen doen de rest. Inspiratie werd opgedaan in onder meer Parijs. "Wij willen één van de mooiste restaurants van Noord-Nederland zijn. Volgens ons gaat dat lukken."

Geen schnitzel en appelmoes met kers

Bij een nieuw restaurant hoort een nieuwe kaart. "Het is iets spannender, zonder dat we willen overdrijven. En ja: hoewel de schnitzel niet meer op de kaart staat en de appelmoes met kers ook niet, kun je het bij ons natuurlijk gewoon blijven bestellen."

Magchelina van der Valk-Möller kan niet wachten tot de gasten 28 Dining komen bekijken. "We zijn benieuwd naar wat ze van de uitstraling vinden, van de natuurtinten, van de indeling. De glaasjes met bubbels staan de eerste week voor iedereen klaar."

In de afgelopen zeven jaar is er in Van der Valk heel veel werk verzet. Er is een vleugel bijgebouwd, de kamers zijn vernieuwd, de lobby ook. En nu is het restaurant aan de beurt. Daar blijft het niet bij. De volgende stap is de bouw van een spa met welness en zwembad. De tekeningen liggen al klaar.

Meer lezen over Van der Valk? Klik hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Achtergronden
Mindervalidenhotel op Zwarte Cross

Het wordt dit jaar voor 20 tot 25 mindervaliden mogelijk om de Zwarte Cross maximaal te beleven. De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is maandag 17 juni in het KRO-NCRV programma Minister van Gehandicaptenzaken verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland en zal MIVA Las Ve...

Accor Amsterdam
Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten

Ook Novotel Amsterdam City voldoet nu aan de eisen voor meetings en events in de gezondheidszorg / farmaceutische industrie. Het is het vierde als groen gecertificeerde Accor-hotel, na Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De locatie in de omg...

Hilton Hotelketens
Hotelketen uitgelicht: Hilton

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In 1919 opende Conrad Hilton het eerste Hilton Hotel in Cisco, Texas in de Verenigde Staten. In honderd jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een van de bekendste en grootste...

Opening Hotelketens Internationaal
Zo ziet het nieuwe Aloft Hotel in Madrid eruit

Aloft Hotels, Marriott International’s hotelmerk voor muziekfans en liefhebbers van tech, zet deze maand een voetafdruk in Spanje met de opening van Aloft Madrid Gran Via. Het hotel ligt in het bruisende hart van de hoofdstad op steenworp afstand van hotspots zoals het iconische Plaza de Espa&...

Personalia
Nieuwe General Manager voor Hotel Nassau Breda

Hotel Nassau Breda heeft per 1 juli een nieuwe General Manager. Yolanda Bianca neemt het stokje over van Päivi Hagedoorn die 2,5 jaar de scepter zwaaide, maar nu doorstroomt naar mmoederorganisatie Odyssey Hotel Group. Hagedoorn wist van Hotel Nassau Breda een begrip te maken in de wijde omgevi...

Economie Achtergronden
Prijzen hotels, restaurants en voedingsmiddelen in Nederland hoger dan Europees gemiddelde

Van de vijf meestbezochte vakantielanden is Spanje het voordeligst voor vakantiegangers die zelf de boodschappen doen. In Spanje zijn de prijzen voor voeding 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland liggen deze prijzen 1,1 procent boven dit gemiddelde. Dat meldt het CBS op bas...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: