Nieuw restaurant Van der Valk Hotel Assen: wel 104 stopcontacten, maar geen schnitzels

21 maart 2017 | Thijs Jacobs

Op 7 april heropent het à la carte-restaurant van Van der Valk Hotel Assen. Het is veel meer dan een make-over wat er in de afgelopen vier maanden gebeurd is. Een nieuwe uitbouw bij het terras, nieuw meubilair, nieuwe haarden nieuwe bar, nieuwe indeling. En een nieuwe naam: 28 Dining, naar de ligging aan de A28.

"Dit noemen wij Valk 2.0. Intimiteit in een nieuw jasje’’, vertelt Magchelina Van der Valk-Möller, die samen met echtgenoot Rob van der Valk al ruim zeven jaar de leiding heeft in het Asser hotel. ,,We passen ons restaurant helemaal aan aan de eisen van nu. Ja, dat betekent een flinke verandering. Maar dat doen we op zo’n manier, dat iedereen zich nog net zo thuis voelt als altijd."

Liever ronde tafels

"Het hotel heeft goed geluisterd naar wat gasten belangrijk vinden. Ze willen intiem kunnen lunchen en dineren. Dat kon al, maar daar hebben we nu nog meer aan gedaan. Met hoekjes en plekjes. Ronde tafels zijn veel gewilder dan rechthoekige, dus daar staan er straks veel van. En we bouwen zelfs een private dining, waar je met acht man helemaal privé aan tafel kunt zitten."

En dan zijn er de 104 stopcontacten, essentieel voor het publiek van nu. "Heel veel van onze gasten komen even werken, overleggen of vergaderen. Je laptop of telefoon wil je dan wel kunnen inpluggen. Dat zullen ze vooral doen aan de voorzijde, waar een brasserie-achtige omgeving is."

De open bar, waar de bediening live drankjes staat in te schenken, brengt meer leven in de brouwerij. Net als de mogelijkheid om aan de bar te eten. Twee gigantische bloesembomen doen de rest. Inspiratie werd opgedaan in onder meer Parijs. "Wij willen één van de mooiste restaurants van Noord-Nederland zijn. Volgens ons gaat dat lukken."

Geen schnitzel en appelmoes met kers

Bij een nieuw restaurant hoort een nieuwe kaart. "Het is iets spannender, zonder dat we willen overdrijven. En ja: hoewel de schnitzel niet meer op de kaart staat en de appelmoes met kers ook niet, kun je het bij ons natuurlijk gewoon blijven bestellen."

Magchelina van der Valk-Möller kan niet wachten tot de gasten 28 Dining komen bekijken. "We zijn benieuwd naar wat ze van de uitstraling vinden, van de natuurtinten, van de indeling. De glaasjes met bubbels staan de eerste week voor iedereen klaar."

In de afgelopen zeven jaar is er in Van der Valk heel veel werk verzet. Er is een vleugel bijgebouwd, de kamers zijn vernieuwd, de lobby ook. En nu is het restaurant aan de beurt. Daar blijft het niet bij. De volgende stap is de bouw van een spa met welness en zwembad. De tekeningen liggen al klaar.

Meer lezen over Van der Valk? Klik hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam
Hoofdkantoor The Student Hotel naar Amsterdam

Vanwege de exponentiële groei van The Student Hotel, heeft het internationale hoofdkantoor zich in januari 2020 in Amsterdam Noord gevestigd. Het culturele, eclectische en industriële bedrijventerrein in Noord sluit naadloos aan bij de kernwaarden van TSH. Het nieuwe hoofdkantoor is gev...

Amsterdam Verbouwen
De L'Europe Amsterdam brengt Amsterdamse iconen samen in 't Huys

Hotel De L'Europe Amsterdam opent in maart de deuren van 't Huys. Een vernieuwde vleugel van het hotel, met een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat, waar zowel de Amsterdammer als de hotelgast 'Original Amsterdam Luxury' vindt. 't Huys biedt onderdak aan drie Amsterdamse toon...

Awards Amsterdam
Park Inn by Radisson Amsterdam City West is hotel van het jaar

Het nieuwe Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel is verkozen tot ‘Hotel van het Jaar 2019’ in de regio Midden- en Zuid-Europa van de Radisson Hotel Group (RHG). Het designhotel behaalde op het gebied van bezettingsgraad, kwaliteit, omzet, gast-reviews, duurzaamheid en veiligheid...

Van der Valk
Van der Valk gaat hotelgasten helpen om te stoppen met roken

Waar Van der Valk Hotels de afgelopen jaren met haar Vitaal-concept al grote stappen zette in de gezondheidsmarkt, gaat ze nu ook haar gasten helpen met het stoppen met roken. In een 5-daags intern programma wordt er middels zowel groeps- als individuele coaching een extra stimulans gecreëerd o...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Hotel Den Haag
Kennisnetwerk Destinatie Nederland zet in op gastvrijheidsbeleving door samenwerking met Hotelschool The Hague

Hoe kun je als destinatiemanagement organisatie (DMO) een bijdrage leveren aan de gastvrijheidsbeleving van jouw stad of streek? Dat is de vraag die regelmatig gesteld wordt binnen Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Gastvrijheid is één van de pijlers binnen Perspectief2030, de visie o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: