Nieuwe coalitie is van plan btw op hotelovernachtingen te verhogen

Auteur: redactie
Nieuwe coalitie is van plan btw op hotelovernachtingen te verhogen

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat PVV, VVD, NSC en BBB een akkoord hebben bereikt over een nieuw te vormen regeringscoalitie. Dit akkoord zal ook invloed hebben op de hotellerie, aangezien de nieuwe coalitie voornemens lijkt om de btw op hotelovernachtingen te verhogen.

De NOS meldt namelijk op basis van bronnen in Den Haag dat de nieuwe regering van plan is om de btw op hotelovernachtingen van 9 procent te verhogen naar 21 procent. De voorgenomen btw-verhoging maakt een gemiddelde hotelovernachting zo’n tien euro duurder.

De NOS voegt toe dat het met name NSC van Pieter Omtzigt was dat heeft aangedrongen op de verhoging, omdat het veel extra belastinginkomsten zou opleveren. Overnachtingen op campings blijven buiten de voorgenomen verhoging.

De btw-verhoging op logies was vorig jaar al onderwerp van gesprek. Omtzigt diende in oktober, samen met Pieter Grinwis (ChristenUnie), Mahir Alkaya (SP) en Chris Stoffer (SGP) een amendement in om het btw-tarief te verhogen. Dat voorstel werd, na onder meer een oproep van Koninklijke Horeca Nederland, destijds door de Tweede Kamer verworpen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws