Nieuwe hotelmanager Hilton Amsterdam 

4 september 2018 | Thijs Jacobs
Nieuwe hotelmanager Hilton Amsterdam 

Maria Ghebresselasie (Sana, Jemen - 1978) is de nieuwe hotelmanager van Hilton Amsterdam. Zij neemt de dagelijkse leiding van het hotel aan de Apollolaan over van Alessio Colavecchio, die general manager werd in Hilton Lake Como. Ghebresselasie (een naam om hardop te oefenen) komt van Waldorf Astoria Jerusalem, waar zij sinds de opening in 2015 director of operations was.

In diezelfde functie werkte zij twee jaar in Hilton Malta Resort waar ze de operatie succesvol draaiende hield gedurende een ingrijpende renovatie van het hotel. Daarvoor bekleedde zij vanaf 2004 diverse (management)functies in verschillende Hilton-vestigingen in Londen, waaronder het prestigieuze Hilton Park Lane.

Roberto Payer

Cluster general manager Roberto Payer van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam volgde Maria al geruime tijd in haar loopbaan en is enthousiast over haar komst naar Amsterdam: “Maria heeft oog voor kwaliteit en detail en het talent om uitdagingen creatief in kansen om te zetten. Zij weet daarbij haar team enorm te inspireren en te motiveren.”
Over haar rol zegt de nieuwe hotelmanager: “Het is een eer om in dit iconische hotel, met zo’n bijzondere historie, bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen en samen met het team een volgend stukje geschiedenis op te bouwen.” Met de benoeming van Maria Ghebresselasi telt Nederland vijf vrouwelijke managers van Hilton hotels in ons land.

CV

Maria Ghebresselasie zorgde voor een verrassing door op 19 september 1978 twee maanden te vroeg ter wereld te komen. Daardoor werd ze in Jemen geboren en niet in het moederland van haar moeder, Italië, zoals gepland. In Sana was haar Eritrese vader op dat moment als piloot gestationeerd. Niet veel later verhuisde het gezin alsnog naar Italië, waar Maria de basisschool doorliep. Daarna volgde een middelbareschooltijd op internationale scholen in Duitsland, Egypte, Jemen en New Jersey, voordat ze op haar 17e naar Londen ging om talen te studeren met als doel tolk bij de VN te worden.

Een bijbaantje in het Thistle Marble Arch hotel leidde tot de loopbaanswitch naar de hospitalitywereld. Zij ontplooide zichzelf in het vak door veel te lezen en praktijkervaring op te doen en ontwikkelde zich tegelijkertijd als trainer en coach. Na een uitstapje als sales executive op een reclamebureau startte ze in 2003 bij Hilton London Green Park als front officemanager. Hierna nam haar carrière een gestage vlucht met opeenvolgende posities als front of the house manager, rooms division manager, operations manager en director of operations, cluster training manager tot hotelmanager in verschillende Hilton-vestigingen in Londen. Tussen 2010 – 2013 was zij verantwoordelijk voor de logistiek rond het Olympisch Project in Hilton Park Lane, het Olympisch hoofdkwartier waar staatshoofden en andere vips verbleven. Die periode vormde de opmaat voor een vervolg in de luxury sector. Die leidde eerst naar het Hilton Malta Resort, waar ze twee-en-een half jaar als director of operations de scepter zwaaide terwijl het hotel een ingrijpende renovatie onderging.

Na succesvolle afronding daarvan werd zij in 2015 in diezelfde positie benoemd in het nieuwe Waldorf Astoria Jerusalem. Hier deed zij unieke ervaring op in een volledig kosher-gereguleerde omgeving en ontwikkelde zij het concept voor een rooftop terrace – dat inmiddels succesvol omarmd wordt door gasten en locals.

De veelzijdige Maria Ghebresselasi heeft een talenknobbel en spreekt Engels, Italiaans, Spaans en Arabisch. Nederlands volgt snel, dat is althans haar ambitie. Ze leeft en werkt volgens het motto ’The magic happens in the little details, it challenges you to find the opportunities’. Op het persoonlijke vlak brengt zij dat in praktijk met yoga en meditatie en als hobbyfotograaf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
De stelling van de maand: De MICE-markt wordt en blijft hybride

In deze nieuwe rubriek 'De Stelling van de Maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De eerste stelling luidt ...

Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

Hotelketens Mice
Postillion Hotels opent hotel en congrescentrum in Den Haag

Postillion Hotels breidt uit naar Den Haag. Op maandag 15 maart 2021 opent het Meeting Centre van 2000 m2 in HSK Offices, naast Holland Spoor. In januari 2022 gaat het volledige Convention Centre van ruim 6500 m2 met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair open. Postillion heeft de intentie ...

Ondernemen
Zelfs nu het hotel vol dankzij online marketing 

Nu de nabijheid is vervangen door (gepaste) afstand, is het meer dan ooit belangrijk om contact te onderhouden met je doelgroep. Daar zijn verschillende online mogelijkheden voor, maar e-mailmarketing is een uiterst effectief instrument gebleken. Terwijl veel hotels door een diep dal gaan, heeft ...

Horeca naar de stembus deel zes: ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: