NoMad Londen opent in december

3 juli 2020 | Thijs Jacobs

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het hotel is de eerste internationale buitenpost voor het merk The NoMad Hotel en opent zijn deuren in december 2020.

NoMad London laat zich inspireren door het vele verdiepingen tellende gebouw. Vroeger was dit het 'Bow Street Magistrates Court', het 19e eeuwse politiebureau in Covent Garden, dat gelegen was tegenover het Royal Opera House.

Het hotel is ontworpen in samenwerking met de zeer bekroonde firma Roman en Williams uit New York. Sydell heeft een geschiedenis van samenwerking met Roman en Williams, die met hen hebben samengewerkt als de ontwikkelaar van Ace New York en in alle Freehand Hotels. Roman en Williams zijn zeer invloedrijk geweest op het gebied van gastvrijheidsontwerp en hebben de afgelopen tien jaar een beweging geleid in een gelaagde Boheemse stijl, vaak gekopieerd, maar nooit gerepliceerd.

Sydell werkte samen met de ontwerpers van NoMad London om hun klassieke gelaagdheid en patina te combineren met de rijkdom en verfijning van NoMad, waardoor hun ontwerp een geheel nieuw niveau van luxe kreeg. Roman en Williams hielden toezicht op het ontwerp van de nieuwe British Galleries die dit jaar werden geopend in het Metropolitan Museum of Art in New York. NoMad London is het eerste Europese hotel van de firma.

Kunstprogramma

NoMad zal een kunstprogramma huisvesten dat de invloed van de naoorlogse Amerikaanse kunst en de Europese avant-garde viert, de collectie verkent de uitwisseling van creatieve ideeën. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met kunstcurator-Be-Poles. Zij hebben er vanaf het begin aan gewerkt dat alle Nomads een kenmerk van NoMad's ontwerp zijn geworden.  

Zoals in alle NoMad eigendommen zal eten en drinken een integrale rol spelen, door het aanbieden van een groot aantal eet- en drinkervaringen in het hele Grade II-gebouw. De hele dag door zal de eetruimte van het hotel worden ondergebracht in het lichte atrium en zich richten op de keuken die geworteld is in de klassieke aanpak van NoMad. Naast het toezicht op het hoofdrestaurant, zal Executive Chef Ian Coogan een gedeeld bordenmenu serveren dat geïnspireerd is op zijn Mexicaanse erfgoed; gekoppeld aan een gedistilleerd programma op basis van agave. The Side Hustle zal het comfort van een pubachtige omgeving oproepen in combinatie met de verfijning van de kenmerkende stijl van NoMad. Gelegen op de hoek waar ooit de ingang van het politiebureau stond. Het ontwerp van de ruimte zal de oorsprong van het gebouw weerspiegelen door een combinatie van rijk bruin leer en donkergroene structuurmuren, gelaagd met een menukaart die de smaken en kleuren uit Mexico laat zien. De sterk verzadigde fotografie van Martin Parr zal ook kleur en context toevoegen aan het politieverhaal.

De Bibliotheek is een plek voor de gasten om tot rust te komen en biedt op elk moment van de dag een pauze in de stad, met koffie, snacks of zelfs een karafje wijn. In de allereerste NoMad lounge, Common Decency, zullen Londenaren een ervaring vinden die zijn weerga niet kent. Een levendige, ambachtelijke cocktailbar in Oost-Londense stijl, aangevuld met elementen uit de vestigingen van Westend Londen. In deze nachtelijke ruimte, gehuisvest in een ondergrondse speeltuin, zal DJ-talent in een omgeving die tenen de lijn van het eigenlijke werk volgen. 

All-star cast

Het team zal een all-star cast zijn, die toptalent dat nieuw is voor het merk combineert met diegenen die al bij NoMad zijn sinds de oprichting. Executive Chef Ian Coogan is verheugd om de keuken te leiden. Nieuw in Londen begon Coogan zijn culinaire carrière in New York City voordat hij in 2010 bij het openingsteam van Jean George's ABC Kitchen kwam. Toen hij in de gelederen opkwam, was hij de openingschef van Manhattan's geliefde ABC Cocina voordat hij de Executive Chef van beide restaurants werd. De originele culinaire kapitein van NoMad New York, Abram Bissell, die zich weer bij het team voegt nadat hij twee Michelinsterren heeft verdiend tijdens zijn verblijf in The Modern in NYC, ondersteunt Ian in deze rol. Het culinaire team zal worden bijgestaan door dranklegende Leo Robitschek, de gedecoreerde mixoloog die de meervoudige prijswinnende NoMad Bar lanceerde, naast Bar Directeur Pietro Collina. De horeca- en eetzaalteams staan onder toezicht van Food & Beverage Director Chris Perone. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Energie besparen doe je zo

In crisistijd wordt bespaard. Het energieverbruik in de hotellerie is hoog en daarom ook een kostenpost om op te besparen. Hospitality Management zet een aantal tips op een rij. Energie zorgt voor de juiste gastbeleving die u als hotelier aan uw gasten wil bieden. Het zorgt echter ook voor hoge r...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: