NoMad Londen opent in december

3 juli 2020 | Thijs Jacobs

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het hotel is de eerste internationale buitenpost voor het merk The NoMad Hotel en opent zijn deuren in december 2020.

NoMad London laat zich inspireren door het vele verdiepingen tellende gebouw. Vroeger was dit het 'Bow Street Magistrates Court', het 19e eeuwse politiebureau in Covent Garden, dat gelegen was tegenover het Royal Opera House.

Het hotel is ontworpen in samenwerking met de zeer bekroonde firma Roman en Williams uit New York. Sydell heeft een geschiedenis van samenwerking met Roman en Williams, die met hen hebben samengewerkt als de ontwikkelaar van Ace New York en in alle Freehand Hotels. Roman en Williams zijn zeer invloedrijk geweest op het gebied van gastvrijheidsontwerp en hebben de afgelopen tien jaar een beweging geleid in een gelaagde Boheemse stijl, vaak gekopieerd, maar nooit gerepliceerd.

Sydell werkte samen met de ontwerpers van NoMad London om hun klassieke gelaagdheid en patina te combineren met de rijkdom en verfijning van NoMad, waardoor hun ontwerp een geheel nieuw niveau van luxe kreeg. Roman en Williams hielden toezicht op het ontwerp van de nieuwe British Galleries die dit jaar werden geopend in het Metropolitan Museum of Art in New York. NoMad London is het eerste Europese hotel van de firma.

Kunstprogramma

NoMad zal een kunstprogramma huisvesten dat de invloed van de naoorlogse Amerikaanse kunst en de Europese avant-garde viert, de collectie verkent de uitwisseling van creatieve ideeën. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met kunstcurator-Be-Poles. Zij hebben er vanaf het begin aan gewerkt dat alle Nomads een kenmerk van NoMad's ontwerp zijn geworden.  

Zoals in alle NoMad eigendommen zal eten en drinken een integrale rol spelen, door het aanbieden van een groot aantal eet- en drinkervaringen in het hele Grade II-gebouw. De hele dag door zal de eetruimte van het hotel worden ondergebracht in het lichte atrium en zich richten op de keuken die geworteld is in de klassieke aanpak van NoMad. Naast het toezicht op het hoofdrestaurant, zal Executive Chef Ian Coogan een gedeeld bordenmenu serveren dat geïnspireerd is op zijn Mexicaanse erfgoed; gekoppeld aan een gedistilleerd programma op basis van agave. The Side Hustle zal het comfort van een pubachtige omgeving oproepen in combinatie met de verfijning van de kenmerkende stijl van NoMad. Gelegen op de hoek waar ooit de ingang van het politiebureau stond. Het ontwerp van de ruimte zal de oorsprong van het gebouw weerspiegelen door een combinatie van rijk bruin leer en donkergroene structuurmuren, gelaagd met een menukaart die de smaken en kleuren uit Mexico laat zien. De sterk verzadigde fotografie van Martin Parr zal ook kleur en context toevoegen aan het politieverhaal.

De Bibliotheek is een plek voor de gasten om tot rust te komen en biedt op elk moment van de dag een pauze in de stad, met koffie, snacks of zelfs een karafje wijn. In de allereerste NoMad lounge, Common Decency, zullen Londenaren een ervaring vinden die zijn weerga niet kent. Een levendige, ambachtelijke cocktailbar in Oost-Londense stijl, aangevuld met elementen uit de vestigingen van Westend Londen. In deze nachtelijke ruimte, gehuisvest in een ondergrondse speeltuin, zal DJ-talent in een omgeving die tenen de lijn van het eigenlijke werk volgen. 

All-star cast

Het team zal een all-star cast zijn, die toptalent dat nieuw is voor het merk combineert met diegenen die al bij NoMad zijn sinds de oprichting. Executive Chef Ian Coogan is verheugd om de keuken te leiden. Nieuw in Londen begon Coogan zijn culinaire carrière in New York City voordat hij in 2010 bij het openingsteam van Jean George's ABC Kitchen kwam. Toen hij in de gelederen opkwam, was hij de openingschef van Manhattan's geliefde ABC Cocina voordat hij de Executive Chef van beide restaurants werd. De originele culinaire kapitein van NoMad New York, Abram Bissell, die zich weer bij het team voegt nadat hij twee Michelinsterren heeft verdiend tijdens zijn verblijf in The Modern in NYC, ondersteunt Ian in deze rol. Het culinaire team zal worden bijgestaan door dranklegende Leo Robitschek, de gedecoreerde mixoloog die de meervoudige prijswinnende NoMad Bar lanceerde, naast Bar Directeur Pietro Collina. De horeca- en eetzaalteams staan onder toezicht van Food & Beverage Director Chris Perone. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)

Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte Stef Driessen hoteliers al op het hart dat ze snel moesten anticiperen op de opkomst van voice assistants zoals Siri en Cortana. Toch zijn er in Ned ...

Park Boswijk zoekt een ondernemende general manager

Park Boswijk ligt in een parkachtige omgeving in midden-Nederland en bestaat uit een wooncomplex met 364 appartementen en ongeveer 500 bewoners. Voor bewoners biedt Park Boswijk tal van voorzieningen waar ze gebruik van kunnen maken. Zoals een terras met uitzicht op de parkachtige tuin met twee vijv ...

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: