Noordwijk voorspelt goed congresjaar

26 juli 2013
Noordwijk voorspelt goed congresjaar

De congresmarkt in Noordwijk verwacht een groei ten opzichte van 2012. Vooral door de aantrekking van de internationale congresmarkt zijn de vier grootste congreshotels in de stad hard op weg om
een prima congresjaar neer te zetten. "De internationale aanvragen en boekingen voor het najaar zijn gewoon goed", stelt Jaap Liethof directeur van Hotels van Oranje. Hetzelfde geldt voor Grand Hotel Huis ter Duin, het Palace Hotel en NH Leeuwenhorst.

*Internationale markt herstelt sneller*
Al sinds enige jaren heeft de badplaats een sterke positie op de internationale en nationale congresmarkt. Stephan Stokkermans, commercieel directeur van Grand Hotel Huis ter Duin: "De MICE markt is fragiel maar lijkt zich te herstellen. Echter de internationale markt herstelt zich sneller dan de Nederlandse markt. Dit geeft zeker positieve sentimenten." Liethof: "Wij merken dit ook. De Nederlandse markt is nog redelijk voorzichtig en boekt vooral op de korte termijn. De internationale markt daarentegen is weer vanaf 3 maanden tot 1,5 jaar van te voren aan het boeken."

*September en oktober pieken*
Silvia Veelenturf van NH Leeuwenhorst: "We zien net als de andere hotels momenteel veel boekingen van vooral grote internationale congressen. Vooral in het eerste kwartaal van 2013 was er een hoge bezettingsgraad. In september en oktober verwacht ik opnieuw een piek in grotere congressen. Echter het aantal trainingen neemt iets af." Ook de andere hotels constateren deze afname.

*Uitgaven van zakelijke gast*
Wethouder toerisme Bas Brekelmans is verheugd over deze positieve ontwikkelingen. Brekelmans: "De congresmarkt levert een onmisbare bijdrage aan onze lokale economie. De badplaats is afgelopen decennia steeds meer afgestemd op het congrestoerisme. De Noordwijkse burger is gewend aan grote events en kijkt niet meer op van een NATO bijeenkomst in eigen dorp. Veel ondernemers profiteren natuurlijk mee van deze zakelijke bezoekers, of dat nu is in restaurants, bars of winkels. Congresgasten geven bovendien momenteel makkelijker en meer geld uit dan de gemiddelde leisure toerist."

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws