Novotel nagebouwd met LEGO-stenen

12 juni 2014
Novotel nagebouwd met LEGO-stenen

Eén van de grootste 4-sterren hotels van de Benelux, Novotel Amsterdam City, is nagebouwd met LEGO-stenen. Deze week onthulde leer-werkbedrijf De Corantijn in de lobby van het hotel de
door hen gemaakte replica, bestaande uit meer dan 5.000 bouwsteentjes. Het bouwwerk is gemaakt in opdracht van Amsterdam EXPO, waar nu de LEGO-tentoonstelling ‘The Art of the Brick’ te bewonderen is.

*LEGO*
Bij De Corantijn, een werk-leerbedrijf, vervult LEGO een maatschappelijke functie. In de LEGO-werkplaats worden mensen die moeite hebben met het tempo van de maatschappij begeleid met het indelen van werkzaamheden en de uitvoer daarvan. Deelnemers werken op methodische wijze aan het realiseren van doelen, individueel én in groepsverband.

*Deriv dagen bezig*
Om de LEGO-replica van Novotel Amsterdam City te bouwen, zijn vier personen ruim dertig dagen intensief bezig geweest. Het eindresultaat onderstreept de bijzondere architectuur van het Novotel-pand, vindt Remco Groenhuijzen, General Manager van Novotel Amsterdam City. ''De replica trekt op de eerste dag al flink wat bekijks. Vooral kinderen zijn flink onder de indruk. Super, want als familiehotel waar kinderen gratis overnachten, ben je altijd op zoek naar speelgoed of kunst die zowel volwassenen als kinderen prikkelt.''

*Partnerschap*
Het LEGO-Novotel werd gebouwd ter ere van het partnerschap van Amsterdam EXPO en Novotel, als promotie van tentoonstelling ‘The Art of the Brick’. Deze tentoonstelling bestaat uit meer dan 75 kunstwerken, opgebouwd uit ruim één miljoen LEGO-stenen. Van een zes meter lang T-Rex skelet van 80.000 steentjes tot wereldberoemde kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt in 2D en 3D, alles gemaakt van LEGO. De tentoonstelling is door CNN uitgeroepen tot één van de top 10 exposities ter wereld die je gezien moet hebben.

*Over Novotel*
Novotel is een mid-scale hotel van Accor, de toonaangevende wereldwijde hoteloperator, met meer dan 3.500 hotels en 160.000 werknemers in 92 landen. De hoge service-standaard van Novotel stimuleert het welzijn van zowel zakelijke als toeristische reizigers: denk hierbij aan ruime, modulair ingerichte kamers, 24 uur per dag een gebalanceerd keukenaanbod, voortreffelijke vergaderfaciliteiten, attente medewerkers, speciaal ingerichte Family&Novotel kinderruimten en vaak zijn er in het hotel ook nog wellness-voorzieningen aanwezig.

~Met PLANET 21, het duurzaamheidsprogramma van Accor groep, committeert Novotel zichzelf aan menselijk en ecologisch welzijn. Om antwoord te bieden aan hedendaagse ecologische en sociale vraagstukken, verbindt het merk zich met de wereldwijd erkende milieucertificatie, ISO 14001.~

Novotel biedt bijna 400 hotels en resorts in 60 landen; de hotels liggen in de centra van internationale wereldsteden. In Nederland biedt Novotel 8 Novotel hotels.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws