Ondernemer trots op 20 jaar strandappartementen De Gulden Stroom

Auteur: Redactie
19 april 2022
Ondernemer trots op 20 jaar strandappartementen De Gulden Stroom

In 2002 veranderde het aanzicht van de Vlissingse Boulevard drastisch, met de bouw van een aantal beeldbepalende hoogbouw-projecten aan de Boulevard Bankert. Een van de markante gebouwen die 20 jaar geleden oprees: het 53-meter hoge complex van De Gulden Stroom.

“De Boulevard in Vlissingen blijft voor mij het mooiste stukje Nederland en met twee decennia exploitatie van de appartementen van De Gulden Stroom, ben ik trots op wat we bereikt hebben”, vertelt hospitality-ondernemer Joost van Damme. Hij kijkt tevreden terug op de afgelopen 20 jaar Gulden Stroom en verzekert dat er zeker nog een paar decennia aan toegevoegd worden. “We zien dat we de kracht van Vlissingen maximaal benutten, want we hebben ontzettend veel gasten die elk jaar terugkomen. Dat is een compliment voor ons team, maar natuurlijk ook voor de stad. Makkelijk gezegd, want we zitten gewoon op de beste plek van het hele land”, vertelt de ondernemer lachend.

Formule

In de maand april is het precies 20 jaar geleden dat de eerste gasten konden genieten van het uitzicht bij De Gulden Stroom. Het was in die tijd een formule waarbij appartementen individueel werden verkocht en werden verhuurd door een overkoepelend exploitatie-bedrijf. Een concept dat naar eigen zeggen daarna nog vele malen is gekopieerd.

De Gulden Stroom richt zich al vanaf het begin op gasten die luxe en ruimte zoeken en willen genieten van een prachtige locatie: letterlijk op tien stappen lopen van het enige Zuid-strand van Nederland.

Het begin

Locatiemanager Ilonka Nelen is al vanaf het begin het gezicht van het bedrijf. Samen met haar team heeft ze elke stap van de onderneming meegemaakt. Al 20 jaar bemant ze de receptie en ontvangt ze reizigers uit binnen- en buitenland. “Dat is het leuke van ons bedrijf, de gasten voelen zich hier echt helemaal thuis,” vertelt Ilonka. We hebben natuurlijk veel toeristen over de vloer, maar we bieden ook regelmatig longstay-verblijf aan zakelijke gasten. Ik ken ze inmiddels bijna allemaal wel van naam. Ik kan zo een aantal gasten opnoemen die al sinds het begin elk jaar bij ons terugkomen. Voorlopig blijf ik hier nog wel even, ik heb de werkplek met het mooiste uitzicht van iedereen. Bijzonder detail is dat naast Ilonka ook haar vader Kees Jongepier al 20 jaar werkzaam is als technische dienstmedewerker bij de Gulden Stroom. Na zijn pensionering wilde hij nog ‘iets’ doen. Dat duurt nu al 20 jaar. Kees wordt dit jaar 81 en hij denkt nog niet aan stoppen.

Verwend

Deze maand worden alle gasten extra verwend met een jubileum-verrassing en er zijn leuke acties voor iedereen die wel eens kennis wil maken met De Gulden Stroom. Het team heeft vertrouwen in de volgende 20 jaar, want de vraag naar hoogwaardige vakantie-accommodaties groeit nog steeds.

Foto: Suzan Fotografie

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws