Over the top hotels

24 november 2015
Over the top hotels

Agoda.com heeft zijn jaarlijkse lijst van Over The Top Hotels vrijgegeven. Net als in voorgaande jaren betekent 'Over the Top' niet noodzakelijkerwijs
voortreffelijke luxe. Om te worden opgenomen in deze lijst, miet een hotel ervoor zorgen dat mensen foto's van de property op Facebook willen plaatsen.

*Acht hotels*
Dit jaar heeft Agoda.com acht hotels gekozen, die een 'Over the Top' ervaring belichamen. Van eens luxe en zeewaardig stoomschip omgebouwd tot een hotel in Los Angeles tot aan een vijfsterren tentenresort, dat door de mist uitsteekt in het noorden van Thailand. Deze hotels bewijzen dat er altijd iets unieks en onvergetelijks voor reizigers is om te ontdekken, ongeacht waar ze de wereld aan het verkennen zijn.

*Seven Stars Galleria*
Milaan, Italië. Hotelier Alessandro Rosso was niet gelukkig met slechts vijf sterren. Na afwikkeling van de Galleria Vittoria Emanuele - het spirituele thuis van de Italiaanse fashionista's - als de locatie voor het Seven Stars Galleria, werkte hij samen met het internationale certificatenbedrijf SGS om een zeven-ster accreditatieprogramma te maken. De lijst bevat een unieke locatie in een historisch belangrijke structuur en strikte richtlijnen voor de kamers en de veiligheid en opleiding van het personeel. Persoonlijke chef-koks en butlers zijn gekozen op basis van bekendheid met de taal en de cultuur van de gasten, en er zijn slechts zeven suites om uit te kiezen, waaronder de 580 vierkante meter grote Penthouse Suite, waar de Italiaanse koning Vittorio Emanuele II verbleef. (Let op: in het begin van 2016 zal de Seven Stars Galleria fuseren met de Townhouse Galleria op dezelfde lokatie).

*Opmerkelijke OTT eigenschap:* Bel van tevoren om in te checken, een fles champagne wacht op u in uw kamer, of zelfs iemand om uw bad voor te bereiden.
*Waar de gasten het meest van houden:* Kijk naar de mooie mensen vanuit het comfort van uw mooie hotel.



*Hotel Zephyr*
San Francisco, Verenigde Staten. Een recente grote renovatie stuwt zijn unicumfactor omhoog. Hotel Zephyr brengt industrieel ontwerp naar een nieuw niveau. Internationaal gerenommeerd designbureau Dawson Design Associates creëerde een kleurrijke, unieke en functionele ruimte voor reizigers. Pooltafels, vuurplaatsen en speciaal ontworpen meubilair versieren gemeenschappelijke ruimtes terwijl stalen zeecontainers, tekenfilmmuurschilderingen en industriële kunstsculpturen ervoor zorgen, dat de Zephyr in niets lijkt op enig ander hotel op Fisherman's Wharf. Het hotel is volledig uitgerust met spelletjes en high-tech voorzieningen, meertalig personeel en belangrijker nog: het geeft toegang tot enkele van de populairste attracties van San Francisco. Balkons kijken uit over de baai van San Francisco, Alcatraz en de iconische skyline van de stad.

*Opmerkelijke OTT eigenschap:* Er zijn maar weinig hotels in San Francisco aan het water, dus het loutere bestaan, in feite, is een over de top prestatie.
*Waar de gasten het meest van houden:* een uniek perspectief op het voedselparadijs van Fisherman's Wharf.



*Queen Mary Hotel*
Los Angeles, Verenigde Staten van Amerika. Zeer weinig hotels hebben een iconische rol in oorlogen en politiek gespeeld, maar dat is een deel van het Queen Mary Hotel’s unieke charme. Voordat het een hotel was, was het de wereldberoemde Queen Mary oceaanstomer. Gelanceerd in 1936, vervoerde het schip grootheden. Van Bob Hope tot aan Winston Churchill. Het werd omgebouwd in een troepentransportschip tijdens de Tweede Wereldoorlog, om terug te keren naar haar oude glorie in 1947 en met pensioen te gaan in 1967. Elk van de 355 hutten - die allemaal verschillend zijn - beschikt over moderne voorzieningen, maar behoudt zijn oorspronkelijke art-deco stijl, met rijke houten lambrisering en originele kunstwerken. Het schip zelf is een levend museum - neem een rondleiding door de historische balzalen en brug, en nuttig uw maaltijden buiten op het terras met uitzicht over de haven van Long Beach.

*Opmerkelijke OTT eigenschap:* De legende gaat, dat het om een spookschip betreft.
*Waar houden de gasten het meest van:* Herbeleving van de gouden eeuw van het oceaanreizen ... Vanuit het comfort van een dok.

*Bambu Indah Hotel*
Bali, Indonesië. Het prachtig aangelegde Bambu Indah gaat tot het uiterste om een verzameling van curiosa uit de hele wereld in een prachtige Balinese setting te presenteren. Een groot deel van het voedsel, dat in de keuken gebruikt wordt, wordt ter plaatse geteeld zonder pesticiden en het gehele resort wordt bediend met lokaal geproduceerde materialen en arbeid. Elk van de 13 afzonderlijke structuren representeren een voormalig Javaanse bruidshuis, zorgvuldig vervoerd naar Bali vanuit heel Indonesië. Geen twee zijn hetzelfde. Het Afrika Huis bevat antiek en decoraties uit het continent; Udang Huis heeft een glazen vloer, zodat gasten in staat zijn om vlak boven het zoetwaterbeekje, dat door het resort loopt, te wandelen. De Pagoda is een vier verdiepingen tellend huis recht uit een sprookje, met ramen van vloer tot plafond en speelplekken, ideaal voor gezinnen. Gasten zijn enthousiast over de zelfgemaakte gerechten in het restaurant en zonsondergangsdrankjes op het terras met uitzicht op smaragdgroene rijstvelden.

*Opmerkelijke OTT eigenschap:* De meeste van de decoraties in de kamers - van Ethiopische meubels tot Tibetaanse tapijten - zijn afkomstig uit de persoonlijke collectie van John en Cynthia Hardy, die Bambu Indah hebben opgericht.
*Waar houden de gasten het meest van:* Een authentieke Javaanse ervaring en omringd door eindeloze groene rijstvelden en oerwoud.



*Vintage Luxury Yacht Hotel*
Rangoon, Burma. Om door te gaan met het maritieme thema; het Vintage Luxe Yacht Hotel in Rangoon biedt een geweldige OTT keuze voor accommodatie in de wanordelijke fascinerende ex-hoofdstad van Burma. Het 106 meter lange schip kwam oorspronkelijk meer dan 80 jaar geleden uit Finland, maar werd omgebouwd en gerestyled om te dienen als een van Rangoon’s weinige 5-sterren hotels. Elk van de 104 hutten is een terugkeer naar de hoge stijl van de jaren 1920 tot aan het meubilair en het soort gloeilampen toe. Voordat u verder gaat met het verkennen, neem een glas in één van de twee restaurants aan boord, breng een uur door in de spa of ga lekker zitten in één van de twee bars om te ontspannen met een cocktail met uitzicht op de rustige Rangoon Rivier.

*Opmerkelijke OTT functie:* Huur een Rolls Royce met chauffeur voor een rondleiding door de stad, of zelfs naar de nieuwe (maar vrij sobere) hoofdstad Naypyidaw.
*Waar de gasten het meest van houden:* Genieten van een drankje op het dek bij zonsondergang kijkend naar het leven rondom de rivier.



*Keemala*
Phuket, Thailand. Designerpakketten en -programma's die gericht zijn op welzijn en kwaliteit van leven, Keemala gaat OTT door het neerstrijken van vier verschillende stijlen van luxe accommodatie gelegen aan een heuvel onder het jungledak. Het maakt niet uit of je hier bent om een verbinding te maken met de natuur, de wereld te ontlopen, of uzelf te vertroetelen, Keemal’s 38 optrekjes bieden een prachtig ingerichte plek om te ontspannen. Tent Pool Villa’s liggen nonchalant onder een enorm zeildoek, terwijl Tree Pool Houses op de heuvel liggen als reusachtige rieten eieren; hoewel het eieren met diepe alleenstaande badkuipen en privézwembaden zijn. Gezellige Clay Pool Cottages en Bird's Nest Pool Villa’s voltooien het accommodatieaanbod, elk met uitzicht op het regenwoud of de oceaan.

Opmerking: Opening 1 december 2015.

*Waar de gasten het meest van houden:* Hotelpersoneel kan een privédiner aan de voet van een waterval regelen, op een strand, of een aantal van vergelijkbare exotische locaties in de buurt.



*Four Seasons Tenten Kamp Gouden Driehoek*
Chiang Rai, Thailand. Wanneer men denkt aan een verblijf in het midden van het regenwoud is het eerlijk om te zeggen, dat deze accommodatie niet is wat ze in gedachten hebben. Het Four Seasons Tenten Kamp is een vijfsterrenervaring weggestopt in de jungle van de Gouden Driehoek waar Thailand, Burma en Laos samenkomen. De 54 vierkante meter grote open tenten zijn voorzien van met de hand gehamerde badkuipen, regendouches in de openlucht en jacuzzi’s. Men is ook gericht op OTT ervaringen - het olifantenrevalidatiecentrum krijgt de gast persoonlijk van dichtbij te zien: de dieren zijn gered van een leven van misbruik en dwangarbeid. Avontuurwandelingen, kooklessen en VIP-tochten naar tempels, heuveltoppen en watervallen zijn ook beschikbaar.

*Opmerkelijke OTT functie:* Kies voor de 'Maken van Verdiensten' excursie, waar een boot u langs de Mekong rivier tussen Thailand en Laos brengt. Een privéauto zal u dan meenemen naar Wat Pra Dat Pra Ngao, een plek van grote spirituele betekenis - en een prachtig uitzicht.
*Waar de gasten het meest van houden:* De bescheiden tent, meegenomen naar een nieuw niveau van luxe, is altijd een hit.

*Charlotte Street Hotel*
Londen. Dit unieke eigendom, net naast de deur van Londen's trendy wijk Soho, werkt er hard aan om een weerspiegeling van de moderne Londense levendigheid en creativiteit te worden. Aan de muren hangen originele werken van vermaarde Bloomsbury kunstenaars zoals Roger Fry en Duncan Grant, terwijl er als geen ander op gefocust wordt op het maken van elke kamer als een individuele ervaring. Al het ontwerp en inrichting wordt door de eigenaar Kit Kemp gedaan, die elk jaar voor een volledige verbouwing van 10 van de 52 kamers kiest en zo elke kamer in een gloednieuwe ruimte verandert. Zelfs vaste gasten zullen tijdens elk verblijf iets verrassends vinden.

*Opmerkelijke OTT eigenschap:* Geniet van één van de twee wekelijks vertoonde films in de bioscoop met 75 zitplaatsen, genietend van een 3-gangen maaltijd.
*Waar de gasten het meest van houden:* De snelle dienstverlening, enorme ontbijten en het bruisende nachtdrankjes tafereel bij Oscar's (ter plaatse) faalt nooit met imponeren.


Overig nieuws