Park Plaza Victoria Amsterdam vierde afgelopen donderdagavond haar 135-jarig jubileum met een bijzondere avond ter ere van zowel het rijke erfgoed van het hotel als 750 jaar Amsterdam. De avond was een eerbetoon aan het verleden én de toekomst van de stad, met als hoogtepunt de lancering van The Victoria History Book, gepresenteerd door acteur Gijs Scholten van Aschat, die in een moment van reflectie officieel het eerste exemplaar in ontvangst nam.
"Gijs heeft een bijzondere band met het hotel door zijn rol als Vedder in de film Publieke Werken - gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, waarin het Victoria Hotel een centrale rol speelt. We hebben vier jaar aan het boek gewerkt en geschreven en ik ben dan ook erg blij om het eerste exemplaar aan hem te overhandigen.'' - Aldus general manager Maikel van Eijk tijdens de feestelijke avond op 6 november.
Modeshows met Christian Dior, Rita Hayworth en Louis Armstrong
Tijdens de avond werden gasten meegenomen in de buitengewone reis van het hotel – van de officiële opening op 19 augustus 1890 met slechts 80 kamers, tot de huidige 298 kamers van het hotel dat nog altijd trots tegenover Amsterdam Centraal Station staat. In de afgelopen jaren werd de historische gevel in samenwerking met de Gemeente Amsterdam met veel zorg gerestaureerd, waarbij de elegantie en het karakter die Victoria al meer dan een eeuw definiëren, behouden bleven.
Daarnaast heeft het hotel een nauwe band met kunst, cultuur en couture - zo was het hotel ooit de locatie van inspirerende modeshows met iconen als Christian Dior, Rita Hayworth en Louis Armstrong. Deze rijke modegeschiedenis keerde tijdens de feestelijke avond terug door een samenwerking met Surrounded by Fashion Idiots, die een indrukwekkende modeshow presenteerden met lokale ontwerpers - een creatieve knipoog naar Victoria’s modieuze verleden en het bruisende heden van Amsterdam.
Een nieuw culinair hoofdstuk bij Carstens Steakhouse
Terwijl het 135-jarige jubileum van het hotel werd gevierd, werd ook het nieuwe hoofdstuk van Carstens Steakhouse ingeluid met een vernieuwd concept en menu - officieel gelanceerd op 6 november 2025. “Carstens brengt een ode aan lokale smaken. Het is een plek waar eenvoud, kwaliteit en verbondenheid samenkomen - om even stil te staan, te delen en te genieten van de rijke smaken die Nederland te bieden heeft.” - aldus Tyran Vaghi, Executive Chef bij Carstens.
Culinaire ervaring
Gevestigd recht tegenover Amsterdam Centraal Station is Carstens Steakhouse een warme en gastvrije culinaire bestemming waar lokale smaken, verse ingrediënten en een ontspannen sfeer samenkomen. Het vernieuwde concept richt zich op premium steaks en verse zeevruchten, gegrild boven een Josper-vlam, en wordt aangevuld met lokaal gebrouwen bieren en een zorgvuldig geselecteerde collectie Nederlandse en Europese wijnen.
Het concept is ontwikkeld door Executive Chef Tyran Vaghi, wiens open-vuur kookfilosofie en focus op eerlijke, smaakvolle gerechten hem eerder dit jaar de titel van een van Zuid-Afrika’s Beste Chefs (Hospitality) opleverde. Het nieuwe interieur van het restaurant, ontworpen door Eyal Shoan van Digital Space, combineert natuurlijke materialen, warme tinten en moderne elegantie - met een verfijnde, warme sfeer als resultaat.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.