Pionieren met eerste Anne&Max Boutique Hotel

Auteur: David Bakker
Pionieren met eerste Anne&Max Boutique Hotel

Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge hoteliers. Dit keer Ralph Prumper, die in het najaar van 2022 het eerste Anne&Max Boutique Hotel van Nederland in Utrecht gaat openen. Een monoloog.

“Nu exploiteren mijn partner Bram en ik het fresh food & coffee café Anne&Max Utrecht Domkwartier en de B&B Utrecht Domkwartier die pal boven de zaak zit. Een kleinschalige B&B in het hart van de stad met vooralsnog vier kamers. Momenteel ontwikkelen we het concept om de kamers in het najaar flink te verbouwen en te ‘rebranden’ naar het allereerste Anne&Max Boutique Hotel van Nederland. We hopen onze eerste gasten in november 2022 te ontvangen. Dat is exact een jaar nadat we zowel Anne&Max als de B&B hebben overgenomen.”

“Wat we willen is onze gasten de totaalbeleving bieden, waarbij we de lijn doortrekken van het gevoel dat mensen hebben die nu overdag bij ons komen eten. Hoe vertaal je het huiskamerconcept naar slaapkamers? De huiselijke sfeer van het Anne&Max-concept vinden we, in combinatie met deze unieke ligging midden in de stad, ontzettend belangrijk en uniek.”

“Tot op heden biedt de Anne&Max franchise nog nergens de mogelijkheid om te overnachten. Toen deze vestiging tegelijk met de erboven gelegen B&B op de markt kwam, was dat zowel voor mijzelf als voor Wobbe van Zoelen (eigenaar en oprichter van Anne&Max, red.) een unieke kans. Voor mij omdat ik zowel mijn F&B-ervaring als mijn ervaring in de hotellerie hierin kwijt kan. En voor Wobbe omdat hij al de ambitie had om het concept te verbreden naar de mogelijkheid om te overnachten. We pakken dit project nu samen als een team op. Dat is bijzonder prettig werken.”

“We zullen ons primair richten op de Nederlandse leisuregast vanaf 25 jaar, die jong van geest is, veel waarde hecht aan kwaliteit en uitstraling en die Utrecht wil ontdekken op een intiemere, meer authentieke wijze dan vanuit een grote hotelketen aan de rand van de stad. We zien nu al dat 75 procent van onze gasten die we in de B&B ontvangen, Nederlands is. Daarnaast zijn het vooral gasten uit Duitsland en België die ons goed weten te vinden. We kunnen schakelen naar de zakelijke markt met de Jaarbeurs hier vlakbij, maar voor nu ligt de focus op het bedienen van de leisuregast.
We hebben niet de ambitie om de strijd om de scherpste prijs aan te gaan. We zullen inzetten op kwalitatief hoogstaande hospitality die tegelijk informeel en laagdrempelig zal zijn. De verwachtingen van gasten die dat waarderen, willen we telkens weer overtreffen.”

Personeel

“We hadden in aanloop naar de overname in november 2021 de hoop om in maart 2022 operationeel te kunnen zijn met het hotel. Dat is niet gelukt. Ten eerste vanwege de toch nog onverwachte harde lockdown in december vorig jaar, maar ook vanwege vertragingen in leveranties. De lockdown gaf ons wel de mogelijkheid om samen met het team het F&B-deel van de Anne&Max ‘futureproof’ te maken, door dit alvast te verbouwen, schilderen en opnieuw in te richten in lijn met de ‘look and feel’ van het nog te openen Anne&Max Boutique Hotel. Op deze manier wordt het hele pand straks echt een geheel en sluiten de concepten naadloos op elkaar aan.”

“Bijkomend voordeel is dat we het hele team hebben kunnen behouden ondanks de magere omzetten in die periode en dat we hen hebben kunnen meenemen in de ontwikkelrichting die wij zijn gestart. We zijn ons ook zeker bewust van het feit dat de arbeidsmarkt nogal krap is. We hebben misschien iets meer aanbod omdat we in een studentenstad zitten, maar goede mensen zijn altijd schaars en moet je koesteren. Door al onze werknemers te betrekken bij het project hebben we hen aan het werk kunnen houden en zijn ze ook echt enthousiast geworden om onderdeel te zijn van onze droom. Het resultaat is dat niemand is vertrokken, ondanks de lastige tijd waar we samen doorheen moesten. We hebben nu een ontzettend leuk, goed en hecht team.”

Ondernemer

“Een aantal jaar geleden begon het bij mij te kriebelen om ondernemer te worden. Ik ben mijn carrière als manager in de horeca begonnen bij een van de zaken van Casper Reinders: Bo Cinq, Rose’s Catina. Via via rolde ik de hotellerie in en zo ben ik uiteindelijk Cluster Hotelmanager geworden bij de Highland Group in Amsterdam, een groep met inmiddels vijf hotels in het centrum van de hoofdstad. Het moet rond 2019 zijn geweest dat ik wat actiever in Amsterdam ben gaan kijken of er een mogelijkheid bestond om zelf een hotel te openen. De markt was oververhit, alles wat te koop stond was binnen de kortste keren weg en tegen absurde prijzen die eigenlijk geen goede businesscase meer mogelijk maken op korte of zelfs middellange termijn. Dat is eigenlijk geen plek voor een starter die er ook zelf nog van moet kunnen leven.”

“Utrecht was altijd al het favoriete alternatief. Een mooie historische stad, iets minder toeristisch maar met voldoende reuring. Achteraf gezien vind ik een eigen onderneming in Utrecht misschien wel prettiger dan in Amsterdam. Het gehaaste van de hoofdstad mis ik niet. Mensen komen hier meer tot rust, heb ik het gevoel. In Utrecht wordt echt ingezet op harmonie tussen het stadsleven en toerisme. ‘Live like a local’ wordt hier aangemoedigd onder toeristen. Dat past goed bij mij en bij wat ik wil neerzetten. Bovendien past het ook bij het Anne&Max-concept, de huiselijkheid en kleinschaligheid die we ambiëren. Toerisme moet geen negatieve bijsmaak krijgen in een stad, het moet juist iets heel moois toevoegen.”

“Daarnaast is de voertaal hier in Utrecht weer Nederlands. Dat was even wennen na al die jaren in Amsterdam, maar vind ik nu wel weer erg prettig. De focus ligt nu op Anne&Max en de realisatie van het erbij behorende Boutique Hotel. Wat de toekomst verder nog gaat brengen weet ik nog niet. Ik ben ambitieus maar dit project is nog ontzettend nieuw en uitdagend. Pas als dit echt helemaal staat, zal er wel weer iets gaan kriebelen.”

“Anne&Max is geopend tot 18.00 uur. Daar gaat met de komst van het Boutique Hotel voorlopig nog niets aan veranderen. Dus voor een diner zullen gasten nog naar de leuke zaken hier in de buurt gaan. Wat we wel al weten is dat het ontbijt is inbegrepen voor iedere hotelgast. Het maakt onderdeel uit van de totaalbeleving dat ze bij Anne&Max overnachten en ontbijten. Daarnaast hebben we ook nu al wat leuke samenwerkingen met kleine hotels die geen F&B hebben. Anne&Max verzorgt dan het ontbijt, bijvoorbeeld doordat gasten naar ons komen of doordat we het ontbijt bezorgen. De samenwerking zoeken is sowieso iets waar ik heilig in geloof en ik zou het leuk vinden om dat verder uit te breiden. Omgekeerd zouden we ook vaste partners kunnen vinden die het diner voor onze gasten kunnen verzorgen. Ik heb er bijzonder veel zin in.”

Naam: Ralph Prumper

Leeftijd: 36

Hotel: Anne&Max Boutique Hotel

Functie: Franchisenemer, samen met partner Bram Jansen

Plaats: Utrecht

Aantal kamers: vooralsnog 4      

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws