QO Amsterdam wint Hotel Property Award 2018

11 oktober 2018 | David Bakker

QO Amsterdam, lifestylehotel gelegen in het Amstelkwartier te Amsterdam, heeft woensdag 10 oktober de Hotel Property Award 2018 gewonnen. Het hotel, dat luxe combineert met circulariteit en duurzaamheid, onderscheidde zich van de overige elf genomineerden en mocht de award in ontvangst nemen bij de uitreiking in München.

Uit de 52 aanmeldingen voor de competitie koos de 17-koppige vakjury twaalf genomineerden. De vakjury koos op basis van een aantal criteria, zoals de originaliteit van het concept, de mate waarin het project geïntegreerd is met zijn omgeving en de mate van innovatie van het project, QO Amsterdam als winnaar van de 'Hotel Property Award'.

''QO Amsterdam wist ons te overtuigen met hun consequente, duurzame concept als met hun hoge kwaliteitsstandaarden. Je zou kunnen zeggen dat het gebouw een 'levend' organisme is, dat zich als een kameleon gedraagt en tegelijkertijd de hoogste criteria nastreeft op het gebied van CO2, water, energie en afvalbeheer.'', aldus Andreas Martin, juryvoorzitter.

Eerder dit jaar opende QO Amsterdam in het Amstelkwartier de deuren van het duurzame lifestylehotel. QO Amsterdam is ontworpen om een positieve impact op de wereld te creëren en de beleving voor de gasten - zowel reizigers als de lokale gemeenschap - zo aangenaam mogelijk te maken; van een kas op het dak, tot de bewegende gevel en een energieopslagsysteem dat zeventig meter onder grond ligt.

“We willen dat het QO anders is dan andere lifestylebestemmingen. Een compromis tussen luxe en duurzaamheid zou niet nodig moeten zijn. Sterker nog, wij willen laten zien dat deze goed hand in hand kunnen gaan.", aldus Inge van Weert, General Manager van QO Amsterdam.

Onder de genomineerden voor de award van 'Hotel Property 2018' waren naast QO Amsterdam elf hotels uit Duitsland, Italië, Noorwegen, Zwitserland en Spanje. Alle deelnemers aan de competitie zijn projecten die tussen januari 2017 en juni 2018 zijn afgerond en geopend.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: