Quality Lodgings, de exclusieve collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, verwelkomt vijf nieuwe leden in Nederland, België en Duitsland. De uitbreiding onderstreept de internationale groei en relevantie van QL als platform voor hotels met karakter, culinaire verfijning en authentieke gastvrijheid.
“2025 is een belangrijk jaar waarin we de voordelen voor aangesloten hotels verder uitbreiden en daarmee gericht ondersteunen met de positionering van onafhankelijke kwaliteitshotels.” zegt Pauline Verhoef, directeur van Quality Lodgings. “Zo bieden we onze leden steeds meer maatwerkondersteuning op het gebied van media en PR, hebben we onze eigen QL guest amenities gelanceerd, co-branded met SCAPA Home, én hebben we de inkoopvoordelen uitgebreid met tech-partners zoals Revinate, Runnr.ai, Hotek en Porter for Hotels. Dat steeds meer bijzondere hotels in binnen- en buitenland zich bij ons aansluiten, zien we als bevestiging dat deze aanpak werkt.”
Vijf nieuwe parels in de QL-collectie
Boutique Hotel De Witte Dame, Abcoude (NL)
Gevestigd in het voormalige station van Abcoude uit 1843, dat in 2015 volledig werd gerenoveerd, biedt Boutique Hotel De Witte Dame een charmant en stijlvol verblijf. Het hotel beschikt over 14 luxe suites en een verfijnd restaurant onder leiding van chef Jasper van den Berg. Op steenworp afstand van Amsterdam en met natuurgebied ’t Gein in de achtertuin, vormt het hotel een ideale uitvalsbasis. Of het nu gaat om een zakelijke reis, een ontspannen stedentrip of een culinaire beleving: Boutique Hotel De Witte Dame is altijd een uitstekende keuze.
Boutiquehotel STAATS, Haarlem (NL)
In het hart van Haarlem, gehuisvest in een voormalig schoolgebouw, combineert Boutiquehotel STAATS geschiedenis met design in een sfeer van ongedwongen luxe. Elke kamer is uniek ingericht met oog voor detail en een speelse knipoog naar het onverwachte. “Wij geloven in gastvrijheid die zowel stijlvol als ongedwongen is,” aldus Claudia van den Berg. “Aansluiting bij Quality Lodgings voelt als een natuurlijk verlengstuk van onze visie.”
Burghotel Staufeneck, Salach (DE)
Hoog boven Salach, met uitzicht op het Filstal en de Schwäbische Alb, ligt Burghotel Staufeneck – een luxueus vijfsterren superior hotel waar historie en hedendaags comfort samenkomen. Het landgoed rond het kasteel uit 1080 is met zorg gerestaureerd en wordt inmiddels in de vierde generatie geleid door de gastfamilies Schurr & Straubinger. Gasten genieten er van culinaire verfijning in meerdere restaurants, waaronder het gourmetrestaurant “fine dining RS”, waar chefs Markus Waibel en Dominik Holl techniek, smaak en storytelling combineren. Verder beschikt het hotel over het Burgrestaurant “oifach andersch”, een Sky View Bar met panoramisch uitzicht over het Filstal en een uitgebreide spa met verwarmd infinity-zwembad en panoramasauna.
Hotel Adler Asperg, Asperg (DE)
Wat ooit begon als een bescheiden herberg, is vandaag een verfijnd viersterren superior hotel met traditie. Al vier generaties lang wordt Hotel Adler Asperg met toewijding gerund door de familie Ottenbacher. In een charmant vakwerkhuis dat al ruim 170 jaar de ziel van Asperg weerspiegelt, bevindt zich de Schwabenstube – een restaurant waar gastronomie een kunstvorm is. Chef Moritz Feichtinger kookt hier op het hoogste niveau en werd bekroond met een Michelinster. Daarnaast zijn er de tapasbar Aguila en de rustieke Schubart Stube. In de historische wijnkelder uit 1855 herbergt het hotel een van de indrukwekkendste wijncollecties van Duitsland.
Hotel Bütgenbacher-Hof, Bütgenbach (BE)
In het hart van de Oost-Belgische natuur ligt Hotel Bütgenbacher-Hof – een warm familiehotel waar gastvrijheid generaties lang wordt doorgegeven. Het hotel werd in 1987 opgericht door Norbert en Therese Maraite, en wordt sinds 2011 met dezelfde oprechte glimlach en hartelijke ontvangst gerund door hun zoon Thorsten Maraite en zijn partner Jennifer Heyen. Restaurant Bütgenbacher Hof vormt het culinaire hart van het hotel. Het keukenteam, onder leiding van Sophie Born en Manuel Schmitz, verrast haar gasten dagelijks met verfijnde seizoensgerechten, bereid met dagverse streekproducten en het kwaliteitslabel ‘Made in Ostbelgien’.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.